. Ma Béla napja van.
Megkérdeztük a Pest Megyei Rendőr Főkapitányságot
2012-04-05 10:00:33
Megkérdeztük a Pest Megyei Rendőr Főkapitányságot

Megkérdeztük a Pest Megyei Rendőr Főkapitányságot

Vajon jogszerű-e ha a rendőrség egy nyomozást lezáró határozatában, az egymástól független személyek és szervezetek nevét és címét határozatában az összes feljelentő számára közzé teszi? A Pest Megyei Rendőr Főkapitányság ugyanis ezt tette.


2011 augusztusában, a 07.31-e és 08.07-e között a Magyar Sziget 2011 rendezvényen történtek miatt több szervezet és magánszemély önálló  feljelentést tett a Legfőbb Ügyészségen közösség elleni izgatás bűntettének elkövetése miatt. Tegnapi, április 04-i írásunkbanrészletesen írtunk a történtekről, és a nyomozást megszüntető határozatról.

 

Megkérdeztük a rendőrséget:

 

Tisztelt Pest Megyei Rendőr Főkapitányság!


Szíveskedjenek válaszolni a Hírhatár Lapcsoport kérdésére:


2011 augusztusában, a 07.31-e és 08.07-e között a Magyar Sziget 2011 rendezvényen történtek miatt több szervezet és magánszemély önálló  feljelentést tett a Legfőbb Ügyészségen közösség elleni izgatás bűntettének elkövetése miatt. A  Pest Megyei Rendőr-Főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának Felderítő Osztálya 2012. 03.23-án kelt határozatának első oldalán külön-külön rögzítette feljelentők nevét és címét és ezáltal közölte minden érdekelttel a másik feljelentő személyes adatát.


Aggályos a helyzet az adatvédelmi törvényben rögzített jogok vonatkozásában - itt a cím kiadásának jogszerűsége vitatható - és aggályos  lehet az is, hogy egyáltalán az egyik feljelentő számára ismertté teszik  egy elsőfokú eljárásban, hogy kik voltak még a feljelentők.


Kérdés: Volt-e joga mindehhez a rendőrségnek, amennyiben igen miért?


A Pest Megyei Rendőrség válaszát- annak megérkeztekor - közzé tesszük.

Utoljára frissítve: 2012-04-06 00:03:10

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munká...
Bővebben >>