. Ma Hajnalka napja van.
Megkérdeztük a Pest Megyei Rendőr Főkapitányságot
2012-04-05 10:00:33
Megkérdeztük a Pest Megyei Rendőr Főkapitányságot

Megkérdeztük a Pest Megyei Rendőr Főkapitányságot

Vajon jogszerű-e ha a rendőrség egy nyomozást lezáró határozatában, az egymástól független személyek és szervezetek nevét és címét határozatában az összes feljelentő számára közzé teszi? A Pest Megyei Rendőr Főkapitányság ugyanis ezt tette.


2011 augusztusában, a 07.31-e és 08.07-e között a Magyar Sziget 2011 rendezvényen történtek miatt több szervezet és magánszemély önálló  feljelentést tett a Legfőbb Ügyészségen közösség elleni izgatás bűntettének elkövetése miatt. Tegnapi, április 04-i írásunkbanrészletesen írtunk a történtekről, és a nyomozást megszüntető határozatról.

 

Megkérdeztük a rendőrséget:

 

Tisztelt Pest Megyei Rendőr Főkapitányság!


Szíveskedjenek válaszolni a Hírhatár Lapcsoport kérdésére:


2011 augusztusában, a 07.31-e és 08.07-e között a Magyar Sziget 2011 rendezvényen történtek miatt több szervezet és magánszemély önálló  feljelentést tett a Legfőbb Ügyészségen közösség elleni izgatás bűntettének elkövetése miatt. A  Pest Megyei Rendőr-Főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának Felderítő Osztálya 2012. 03.23-án kelt határozatának első oldalán külön-külön rögzítette feljelentők nevét és címét és ezáltal közölte minden érdekelttel a másik feljelentő személyes adatát.


Aggályos a helyzet az adatvédelmi törvényben rögzített jogok vonatkozásában - itt a cím kiadásának jogszerűsége vitatható - és aggályos  lehet az is, hogy egyáltalán az egyik feljelentő számára ismertté teszik  egy elsőfokú eljárásban, hogy kik voltak még a feljelentők.


Kérdés: Volt-e joga mindehhez a rendőrségnek, amennyiben igen miért?


A Pest Megyei Rendőrség válaszát- annak megérkeztekor - közzé tesszük.

Utoljára frissítve: 2012-04-06 00:03:10

További híreink
Lánczi András és Orbán Viktor, avagy Magyarország vége
Lánczi ma Magyarország elsőszámú állami filozófusa, úgy, hogy soha egyetlen értékelhető filozófiai cikket nem volt képes publikálni. Egyet sem.
2023-03-22 19:50:20, Hírek, Fókuszban Bővebben
Lovagkeresztet kapott a „lúgosorvost” mentegető orvos
Nyulasi Tibor a büntetőperben más kollégáitól eltérően azt állította, hogy az áldozat, Renner Erika akár saját magának is okozhatott sérülést kamillateával.
2023-03-17 19:48:51, Hírek, Fókuszban Bővebben
Varga Judit megerősítette, hogy válnak, bár pillanatnyilag férje törölte ezt a bejegyzést
Külön utakon folytatja Varga Judit igazságügyi miniszter és férje, Magyar Péter. Mindez egy Facebook-bejegyzésből derült ki, amely aztán eltűnt.
2023-03-08 17:23:26, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bizarr szélsőjobboldali haknit szervezett Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős á...
Bővebben >>