. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Megszépült a Fővárosi Állatkert betonkerítése
2014-10-31 17:16:43
Megszépült a Fővárosi Állatkert betonkerítése

Megszépült a Fővárosi Állatkert betonkerítése

Pingvinek, gorillák, lajhárok és vízilovak képedíszíti a Fővárosi Állat- és Növénykert Dózsa György úti betonkerítését,  a napokban újult meg egy közösségi kezdeményezés keretében.

 

A csaknem 60 négyzetméternyi falszakasz négy része "igazi" és játék állatokat ábrázol: a pingvincsapat között például feltűnik egy játék pingvin, vagy a fáról lecsüngő lajhár mellett annak plüss mása látható.

 

Hanga Zoltán, az Állatkert szóvivője a fal csütörtöki átadóján hangsúlyozta: az intézmény mindig fontosnak tartotta, hogy a művészet ne csak a falakon belül, hanem a falakon is megjelenjen. Példaként említette az állatkert Városliget felé eső, 1911-ben készült kovácsoltvas kerítését, amelyet szintén megannyi állat képe díszít.

 

"A támfalon szerettünk volna a művészet eszközeivel utalni arra, hogy mi van a falakon túl" - hangsúlyozta a szóvivő. Hozzátette, hogy az intézmény ezért üdvözölte a festést végző Let's Colour Településszépítő Egyesület megkeresését, amely közösségi programja részeként szépítette meg a már erősen leromlott állapotú falat, amelyet 2007 óta állatok képe díszített.

 

 

 

Nagy Gergely, az egyesület szóvivője felidézte, hogy szervezetük 2011 óta foglalkozik köztéri falfestéssel; minden évben internetes szavazás során választják ki azokat a közösségeket, amelyek leromlott állapotú, közösségi tereik falainak megújítására pályázhatnak a civil szervezetnél.

 

Elmondta, hogy a közösségi pályáztatás mellett az egyesület saját ötlete alapján, önkéntesek bevonásával először tavaly festette ki a Kerepesi úton található 500 méter hosszú, 1000 négyzetméternyi betonfalat. Az állatkert kerítésének megújítása ugyanennek a projektnek a keretében valósult meg. A munkát mások mellett a Color Brigade csapat tagjai végezték, a terveket Hegedűs Babett készítette.

 

(képünk illusztráció)

 

Utoljára frissítve: 2014-10-31 17:17:59

További híreink
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmelitában, erről most konkrétabban fogalmazva kijelentette, hog...
2024-02-28 13:22:44, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában, emlékeztetve...
2024-02-26 12:34:43, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szór...
Bővebben >>