. Ma Gedeon napja van.
Milyen pénzből vette Lévai Anikó a gellérthegyi lakást?
2013-08-29 22:41:38
Milyen pénzből vette Lévai Anikó a gellérthegyi lakást?

Milyen pénzből vette Lévai Anikó a gellérthegyi lakást?

Az internetes média és a közösségek gyakori témája Orbán Viktor és felesége, Lévai Anikó vagyongyarapodása. Sokakat foglalkoztat a gondolat, hogy az átlagos anyagi háttérrel  - egy belvárosi nem túl nagy lakással - induló házaspárból, hogyan lett napjainkra az ország egyik leggazdagabb családja.


 

Az orbáni  milliárdokról  írtunk már  többször is,  ahogyan arról is, hogy  Orbán Viktorra nem jellemző a jótékonykodás.  Nagyon sok szülő van Magyarországon, akinek egyetemisták a gyerekeik,  de vajon hányan lehetnek abban a helyzetben, hogy megvehessenek  egy 93m2-es gellérthegyi lakást? Ahhoz bizony dúsgazdagnak kell lenni, hogy ezt valaki megengedhesse magának.  Orbánék röpke 20 év alatt hatalmas  vagyonra tettek szert, amiből nem sok származhat Lévai Anikótól. Mégis 2008 nyarán Lévai a Gellérthegy oldalában vásárolt egy 93 négyzetméteres, kertes, társasházi lakást, ami sokakban felvetette a gondolatot ugyan miből? Honnan volt 30-40milliója?

Nem lehet sokat tudni arról, hogy az öt gyermek felnevelése mennyi időt hagyott a jogi végzettségű asszonynak arra, hogy dolgozzon, pénzt keressen.

 

A Szent István Egyetem kommunikációs vezetőjét,  Slániczné Molnár Ildikót  kérdeztük arról, hogy dr. Lévai Anikó  milyen juttatásokban részesült  az intézménytől?


„Dr. Lévai Anikó egyetemünkkel 1998.09.02-től 2010.06.30-ig állt közalkalmazotti jogviszonyban, 2010. 09. 25 - 2011. 09. 24-ig megbízási szerződéssel tevékenykedett.

Gazdasági és környezetvédelmi jog és Környezetjog és intézményrendszere c. tárgyakat oktatott környezetgazdálkodási agrármérnök szakos és környezetmérnök szakos hallgatóknak.

Dr. Lévai Anikó juttatásai a közalkalmazottak jogállásáról szóló törvényben, illetve a kapcsolódó jogszabályokban meghatározottak szerint kerültek megállapításra, illetve a megbízási szerződésben foglalt díjazásának meghatározása is a korábbi közalkalmazotti besorolás alapul vételével történt.”


A válaszokból egyértelmű, hogy a közalkalmazotti fizetésnek nem lehetett sok köze Lévai ingatlanvásárlásához.


Amennyiben nem bizonyított, hogy Lévai örökségéből tudta megvenni a Gellérthegyi ingatlant, úgy felmerül az a verzió, hogy akkor vajon Orbán vette, csak Lévai adta hozzá a nevét?

 

Az ország első embere és családja vagyonának olyan átláthatónak kellene lenni, hogy mindenki előtt egyértelmű legyen, hogy  Orbán Viktor  megszerzett javai a leadózott jövedelméből keletkeztek. Ha ez nem látható, akkor láttatni kellene, hogy a többletet mi okozhatja. Felesége örökségei az ajándékok, szülői segítség, stb.  Amíg ezek az adatok nem átláthatóak, amíg a vagyonosodás nem követhető és értelmezhető egy átlagpolgár számára, addig  aggályos az Orbán milliárdok keletkezése.

 

Ambivalens gondolatokat keletkeztet a devizahitelesek nyomora, az egyre gyakoribb kilakoltatások mellett a hitelt is felvevő, ám mégis hatalmas ütemben gyarapodó orbáni  vagyonhalmozás.

 

 

Utoljára frissítve: 2013-08-31 13:40:28

További híreink
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Fókuszban Bővebben
Novák Katalin utódját máris hazugságon kapták
Az államelnök apja csak egy szimpla náci szimpatizáns, szélsőjobboldali és antiszemita vidéki ügyvéd volt, nem a kommunista terror ártatlan áldozata – fogalmazott a Hvg36...
2024-03-02 16:17:20, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Kizárási eljárást indít a Momentum Jancsó Andrea, ferencvárosi önkormányzati képviselő ellen, közölte a párt p...
Bővebben >>