. Ma Mihály napja van.
Minden, amit az SMTP szolgáltatásról tudni érdemes
2023-07-12 13:29:14
Minden, amit az SMTP szolgáltatásról tudni érdemes

Minden, amit az SMTP szolgáltatásról tudni érdemes

Meglehetősen monoton és időigényes volna egyesével kiküldeni az elektronikus leveleket a célszemélyek számára. Az AB Plusznál elérhető SMTP szolgáltatás az egyik legjobb segítség, ha egyszerre sok embernek szeretnél hírlevelet küldeni.

 

Mi az az SMTP egyáltalán?

 

Az SMTP egy mozaikszó. Az angol Simple Mail Transfer Protocol kifejezést takarja. Ez egy szabvány kommunikációs protokoll, amely az e-mailek interneten történő továbbítására szolgál, akár több címzett számára.

 

Fontos szempontok SMTP szolgáltatás megrendelése esetén

 

SMTP szolgáltatást több különböző cég is kínál az interneten. Érdemes rendkívül alaposan átnézni, hogy pontosan mit is kínál az adott cég a szolgáltatás keretein belül. Az egyes csomagok között ugyanis jelentős tartalmi eltérés mutatkozhat.

 

Egy tárhelycsomag is tartalmazhat olyan alapszintű SMTP szolgáltatást, amely szolgáltatófüggetlen. Jellemzően azonban nagyon alacsony limitekkel kell szembesülni az ilyen SMTP szolgáltatások esetében. Előfordulhat, hogy mindössze néhány száz e-mailt fogsz tudni kiküldeni ezzel a módszerrel. Ha éppen csak bontogatod a szárnyaidat, vagy most indítottad be a webshopodat, talán néhány hétig még ki sem használod ezt a limitet, ám később jó eséllyel ennél sokkal több címzett számára szeretnéd eljuttatni a hírleveledet, ajánlatodat.

 

A limit nélküli SMTP szolgáltatás esetén nincs néhány százas limit, egyszerre akár tízezer embernek is ki tudod küldeni az ajánlatodat. Ne aggódj, nem kell vagyonokat fizetni egy SMTP szolgáltatásért, az AB Plusznál kifejezetten jó áron kínálják.

 

Dedikált SMTP szervert is bérelhetsz

 

Amennyiben dedikált SMTP szerver bérlése mellett teszed le a voksodat, akkor ez azt jelenti, hogy dedikált IP címmel kapod a csomagot. Az IP címek karbantartására nagy hangsúlyt fektetnek az AB Plusznál, már csak ezért is megéri őket választani. Ha ugyanis ezt nem tennék, akkor felkerülhetnének különféle spam listákra. Azt talán nem kell külön ecsetelni, ez milyen kellemetlenségekkel jár.

 

Egy kellően rugalmas SMTP szolgáltatás esetében a hírlevélküldő szoftver tud az SMTP szerverről futni, vagy akár távolról is kapcsolódhat a szerverhez a hírlevélküldő program. Lényeges még, hogy olyan SMTP csomagra fizess elő, amelyik több IP címmel is bír. Ebben az esetben ugyanis biztos lehetsz abban, hogy a szolgáltató az SMTP szerverek beállításakor gondosan ügyelt arra, hogy az e-mail küldő rendszer random válassza ki azt, hogy éppen mely IP címet használja. Vannak ugyanis olyan szolgáltatók, amelyek limitálják az óránként fogadható e-mailek számát.

További híreink
Kertészkedés kezdőknek: szerszámok, gépek, és egyéb tudnivalók
Egy szép kertben mindenki szívesen tölti el a szabadidejét. A jó levegőn a saját kertjében az embernek nem csak kikapcsolódásra van lehetősége, de bármilyen szabadidős te...
2023-08-30 12:42:59, Hírek, Könnyű Bővebben
Szállás Budapesten: olcsón is meg lehet úszni?
Magyarország fővárosa, Budapest, nemcsak a történelem és kultúra gazdag örökségéért vonzó, hanem azért is, mert központi elhelyezkedése és változatos kínálata révén ideál...
2023-08-27 11:12:07, Hírek, Könnyű Bővebben
Kinek lehet előnyös az online jogi ügyintézés?
Egyre ritkábban lepődünk meg azon, hogy mennyi mindent tudunk elintézni anélkül, hogy kitennénk a lábunkat otthonról vagy az irodából. Annak ellenére, hogy a Covid szőrén...
2023-07-30 11:17:37, Hírek, Könnyű Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Kedd este jelent meg a Magyar Közlöny, benne egy jogszabállyal, ami szerint számos fővárosi és néhány vidéki f...
Bővebben >>