. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Monspart Sarolta meg is érdemelné
2014-11-21 21:36:20
Monspart Sarolta meg is érdemelné

Monspart Sarolta meg is érdemelné

Ő igazi legenda. A 70. születésnapját a napokban ünneplő egykori tájfutó-világbajnok hétköznapi emberek ezreit segíti hozzá a sportoláshoz. Ők istenként tisztelik. Mi is. Nincs még egy ember az országban, aki ennyit tenne azért, hogy a hétköznapi emberek sportolhassanak, és ezt a legegészségesebb módon tegyék.

 

Az egykori tájfutó-világbajnok edzésterveket készít, a futóversenyeken óriási elszántsággal drukkol, futótechnikát javít, a tömegsport legnagyobb aktivis­tájaként küzd a nők, a nyugdíjasok és a túlsúlyos emberek sportolási lehetőségéért.

 

72-ben világbajnoki címet nyert, ő volt az első nem skandináv győztes. A teljes magyar futótársadalom istenként tiszteli, nem csoda, hogy a Facebookon egy csoport alakult, amely követeli, hogy Saci – sokaknak Mosa – kapja a Nemzet Sportolója címet Grosics Gyula halála után – idézi fel a Bors.

 

 

– Az első haláleset után a Nemzeti Sportnál és az Indexnél is tartottak egy közönségszavazást, mindkettőt fölényesen megnyertem – mondja Monspart. – Azt hittem, ez jelent valamit, egy ki­csit bele is éltem magam, aztán esélyem sem volt bekerülni a tizenkét legenda közé. Később is felvetődött a nevem, de akkor sem juthattam szóhoz, úgy látom, nálunk csak olimpiai sportág képviselője, illetve labdarúgó lehet a Nemzet Sportolója.

 

Aki nem ezekből a sportágakból jött, az csak „másodosztályú” ember. De én ezentúl is ott állok a Nyugati téri felüljárón, hogy buzdítsam a futóversenyek mezőnyét, és elmondom a hárommillió nyugdíjasnak, akik közül sokan meg is mozdulnak, hogy a sport mindenkié. Mi, igazi sportemberek a bölcsőtől a sírig sportolunk, és soha, de soha nem adjuk fel.

 

 

További híreink
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Sport Bővebben
Ne felejts el játszani!
Azt mondják, sosem öregszik meg az, aki nem felejt el játszani. Természetesen más játékok kerülnek terítékre gyermek-, illetve felnőttkorban, de a lényeg az, hogy mindket...
2024-04-09 17:58:00, Hírek, Sport Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
Bővebben >>