. Ma Gedeon napja van.
Nem adja fel - Orbánt poligráfra..!
2014-09-02 18:49:52
Nem adja fel - Orbánt poligráfra..!

Nem adja fel - Orbánt poligráfra..!

Augusztus elsején megígérte, szeptember elsején megerősítette az Orbán-villa közelében tett éhségsztrájkja folytatását Hajdu Attila, aki így kíván tiltakozni továbbra is a fidesz-rezsim erőszakos hatalma ellen. Zuhogó esőben, láthatóan megviselt fizikai állapotban, de kijelentette: míg a szervezete engedi, nem adja fel a tiltakozást.

 

Amint arról portálunkon is beszámoltunk, augusztus elsején gyér médiaérdeklődés mellett tett ígéretet az első kerületi önkormányzattól – meggyőződése szerint – mondvacsinált okok miatt elbocsátott diszpécser, hogy drasztikus elhatározással kíván tiltakozni nem csak az őt ért igazságtalanságok, de a fennálló hatalom mindenre kiterjedő durva agressziója ellen is. A részletes okokról elsőként portálunknak számolt be, a nyilvánosság szolidaritásában bízva.

 

 

Az Orbán-villa elé tervezett, de a TEK által az utca végéhez engedélyezett demonstráción azt is közölte Hajdu Attila, hogy az egy hónapos éhségsztrájk után, szeptember elsején ugyanott, ugyanakkor közli a nyilvánossággal a miniszterelnökhöz intézett kérését, aminek a teljesülésétől, illetve annak elmaradásától teszi függővé, hogy folytatja-e tovább a vállalt tiltakozást.

 

Tegnap délelőtt az egy hónapja megjelölt helyszínen mindössze két rendőr és a Fővárosi Hírhatár tudósítója várta Hajdu Attilát, akin egyértelműen szembetűnő az egy hónap alatt bekövetkezett fizikai változás:

-A kérésem és annak végkimenetele egy egyszerű üzenetet kíván közvetíteni a választópolgárok irányába – nyilatkozta portálunknak. – Orbán Viktortól el kell tanulni, hogy egyszerű üzenetekre van szükség, mint például a „rezsiharc”. E kérés mögött is egy egyszerűen emésztető üzenet szándéka van, mely ügyem természetéből adódóan Orbán Viktor közpénzekhez történő viszonyulását feszegeti. Ügyem alatt azt értem, hogy negem a Fidesz hurcolt meg. Ezért kérésem illetve ebben megfogalmazott kérdésem is a közpénzek kezelésével kapcsolatos, a miniszterelnök személyéhez kötve. Valójában azt szeretném tisztázni, hogy a közjavak eltulajdonításában, fideszes politikusok számára minta lehet-e a miniszterelnök.  

 

A kérdésre, hogy valójában mit is szeretne kérni Orbántól, aminek teljesítésétől. illetve annak elmaradásától teszi függővé az éhségsztrájk beszüntetését, avagy további folytatását,  egy Bibó-idézettel reagált A szabadságszerető ember politikai tízparancsolatából, a volt Bibó-kollégisták figyelmébe ajánlva: „Semmiféle anyagi visszaélést vagy panamát el nem hallgat, sem elfedezni nem segít, bármilyen hatalmas embert kell is ezzel lelepleznie”.

 

 

-Orbán Viktor nemrégiben azt nyilatkozta egy 2009. október 23-ai nagytétényi zászlóavató beszédében, még ellenzékből persze, hogy „vállalni kell a felelősséget a hivatali visszaélésekért is. Mindig eljön ez a pillanat” – idézte Orbánt Hajdu Attila. - Nos, én úgy gondolom, hogy a saját szavai igazolására példával kell, hogy bizonyítsa a mértéktelen korrupció felszámolásával kapcsolatos nézeteit. Ezért felszólítom, hogy külföldi szakértők bevonása mellett, poligráfos vizsgálat keretében nyilatkozzon arról, hogy ő és családja birtokol-e törvénytelen eszközökkel szerzett ingó és ingatlan vagyont. Amennyiben ezt vállalja, élő televíziós közvetítésben bizonyíthatná megfellebezhetetlen igazságként a szavait.

 

Amennyiben nem teljesíti a kérésemet, vallási értelemben, mint keresztény, világi értelemben, mint demokrata bukik meg, de a kérésem elutasítása önmagában elegendő ahhoz, hogy ne maradhasson tovább miniszterelnök, hiszen egy emberélet áll vagy bukik egy egyszerűen teljesíthető kérésen. Amennyiben nem teljesíti, nyilvánvaló, hogy nem teljesítheti. A következtetés továbbgondolását a közvéleményre bízom.

 

Mint újabban hívő, keresztény embert, akinek mostanában sosem hiányoznak az evangéliumi üzenetek a beszédeiből, arra emlékeztetem Orbán Viktort, hogy aki Istent szereti, annak felebarátját is szeretnie kell. Ezért arra kérem, hogy teljesítse a kérésemet és mentse meg az életemet. Szeptember 5-én leszek 50 éves. Tegye lehetővé, hogy a születésnapomat egy jó ebédel ünnepelhessem, Ezt csak a kérésem teljesítésével tudja a számomra elérhetővé tenni – zárta a nyilatkozatát Hajdu Attila.  

 

Az I. kerületi önkormányzattól július óta a mai napig nem kaptunk választ a Hajdu Attila megfogalmazta vádakra.

 

 

 

További híreink
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Fókuszban Bővebben
Novák Katalin utódját máris hazugságon kapták
Az államelnök apja csak egy szimpla náci szimpatizáns, szélsőjobboldali és antiszemita vidéki ügyvéd volt, nem a kommunista terror ártatlan áldozata – fogalmazott a Hvg36...
2024-03-02 16:17:20, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Varga Judit lemondott igazságügyi miniszter volt férje még a Demokratikus Koalíció vezetését is megrengette, m...
Bővebben >>