. Ma Béla napja van.
Nem nyomoznak az eltűnt zuglói 1 milliárd ügyében
2014-10-22 16:48:39
Nem nyomoznak az eltűnt zuglói 1 milliárd ügyében

Nem nyomoznak az eltűnt zuglói 1 milliárd ügyében

A rendőrség megszüntette a Zuglói Vagyonkezelőnél feltárt visszásságok és majd' 1 milliárd forint eltűnésének ügyében indított nyomozást. Az ügyben még 2012-ben az egyik ellenzéki képviselő Várnai László tett feljelentést. Az ügy érdekessége, hogy ezen céget korábban az a Mazsu Gergely vezette, akit a volt polgármester a Fideszes Papcsák Ferenc hozott magával, majd a botrány kirobbanása után gyorsan kinevezték a kerületi rendőrkapitányt cégvezetőnek.

 

Ejtőernyős vezérigazgató

 

A Zuglói Vagyonkezelőnél történt furcsaságok miatt 2012. szeptemberében tette meg a feljelentést az akkor még az LMP helyi önkormányzati képviselőjeként politizáló Várnai László. A gyanú szerint az önkormányzati cégből minimum félmilliárd forint tűnt el rejtélyes körülmények között – véli az estiujsag.hu. A párt országos választmányának tagja a feljelentés benyújtása előtt a rendőrség budapesti, Teve utcai épülete előtt tartott sajtótájékoztatót. A politikus elmondta: a vagyonkezelő élére 2010. végén pályáztatás nélkül nevezték ki vezérigazgatónak Mazsu Gergelyt. Várnai szavai szerint az új vezérigazgató átszervezte a céget, a dolgozók több mint felét elbocsátotta, és egy olyan embert nevezett ki a gyorsszolgálati divízió élére, akinek nincsenek meg az ehhez szükséges jogosítványai.

 

Három évre szánt összeg tűnt el egy év alatt

 

A Zuglói Vagyonkezelő Zrt. meghívásos pályázaton bízott meg egy külsős céget az úgynevezett gyorsszolgálati munkák elvégzésére. A megbízás három éves időtartamról és 432 millió forintnyi keretösszegről szólt, de a pénzt egy év alatt elköltötték. Az esetet kivizsgáló belső ellenőri jelentés szerint az ügyben általánosságban megkérdőjelezhető a számlák kifizetésének jogszerűsége és szabályszerűsége. Ráadásul a számlákat szabálytalanul bocsátották ki és fogadták be – mondta a képviselő. A politikus végül kijelentette, hogy Papcsák Ferenc polgármesternek folyamatosan jelezték a problémákat, de ő nem intézkedett az ügyben.

 

A sajtótájékoztatón részt vett Schiffer András parlamenti képviselő is, aki azt mondta, hogy a Fidesz-kormány az elmúlt két évben „egyik kezével kivett az emberek zsebéből, (…) miközben a másik kezével ezerrel tőkésíti fel a hozzá lojális oligarchakört”.

 

 

A nyomozás lezárult, felejtse el

 

Természetesen megkeresték írásban a BRFK sajtóosztályát is, hiszen az ügyben igen nagy volt a csend, sokan úgy vélték, hogy el lesz tussolva az eset. Az estiujsag.hu az alábbi kérdésekre várt választ:

 

„Érdeklődnénk, hogy a Zuglóban kirobbant korrupciós hangfelvétel ügyében indított nyomozás, amelyben egy vállalkozó mondja el a került egyik alpolgármesterének dr. Ferdinandy Istvánnak, hogy 20%-ot kellett minden elnyert közbeszerzésből visszaosztani, hol tart most?  Úgy tudjuk, egy gyanúsított már van - összesen hány gyanúsított van? Mi a gyanúsítás tárgya? Mikorra várható a nyomozás befejezése? Valamint az ügyben hallgattak-e meg tanúként politikusokat? Illetve ezen nyomozati iratokat, gyanúsítotti vallomásokat valóban hivatalosan kiadták-e politikusoknak, vagy bármely párt tagjának. Arra is szeretnénk választ kapni Önöktől, hogy a Zuglói Vagyonkezelőnél történt súlyos, majd’ 1 milliárd forint eltűnésének ügyében ( hűtlen kezelés ), hol tart a nyomozás, ha minden igaz az ügyben, dr. Papcsák Ferenc is tett feljelentést, mint a kerület vezetője. Ebben az ügyben van-e gyanúsított? Ha igen, hány fő? Mivel gyanúsítják őket? Valamint összevonták-e ezen ügyet a korábbi kérdésben érintett esettel?”

 

A rendőrség hosszas várakozás után, többszöri telefonos érdeklődésre végül írásban válaszolt: „Tájékoztatjuk, hogy a megkeresés első bekezdésében szereplő  ügyben a nyomozás vesztegetés bűntettének gyanúja miatt a BRFK Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztályán folyamatban van ismeretlen tettes ellen, ezért arról bővebb tájékoztatást nem áll módunkban adni. A megkeresésük második bekezdésében szereplő ügyben a nyomozást a BRFK XVI. kerületi rendőrkapitánysága március 11.-én megszüntette, mivel a nyomozás adatai alapján nem állapítható meg bűncselekmény elkövetése és az eljárás folytatásától sem várható eredmény.”

 

 

További híreink
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmelitában, erről most konkrétabban fogalmazva kijelentette, hog...
2024-02-28 13:22:44, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában, emlékeztetve...
2024-02-26 12:34:43, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik,...
Bővebben >>