. Ma Gedeon napja van.
„Nem oké, hogy a penészes szobák rájuk rohadnak”
2014-10-08 13:18:57
„Nem oké, hogy a penészes szobák rájuk rohadnak”

„Nem oké, hogy a penészes szobák rájuk rohadnak”

Ma Magyarországon a gyermekek egyharmada él egészségre ártalmas körülmények között – erre a helyzetre hívta fel a figyelmet a Habitat for Humanity Magyarország fekete falú háza az Örs Vezér terén, melyet az arra járók fehér téglákra írt gyermekálmokkal borítottak be az ENSZ Lakhatási világnapjára.

 

A Habitat for Humanity Magyarország a Lakhatási világnapról megemlékezve idén a gyermekeket érintő problémákat állította a figyelem fókuszába a vasárnap véget ért utcai akciójával. A lakhatási szegénység enyhítésén dolgozó civil szervezet egy fekete házat állított fel az Örs vezér téren.

 

 

A fekete házra a járókelők fehér téglákat ragasztottak, melyre előzőleg ráírták: mi az, amitől egy gyerek igazi otthonnak érzi a helyet, ahol él. Az eseményen közel tízezer ember fordult meg, köztük olyan hírességek is, mint Lackfi János író, Szekeres Nóra műsorvezető, Puskás Péter színész, énekes. Lackfi János egy verssel is készült a világnapra, melynek eredeti szövege a szervezet honlapján olvasható. Vasárnap estére sikerült 1000 tégla és a járókelők segítségével a fekete házat fehérré változtatni. Így a Lakhatási világnap előestéjére szimbolikusan megépült a Gyermekálmok háza.

 

 

Utoljára frissítve: 2014-10-08 13:21:20

További híreink
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmelitában, erről most konkrétabban fogalmazva kijelentette, hog...
2024-02-28 13:22:44, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában, emlékeztetve...
2024-02-26 12:34:43, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Kizárási eljárást indít a Momentum Jancsó Andrea, ferencvárosi önkormányzati képviselő ellen, közölte a párt p...
Bővebben >>