. Ma Emma napja van.
Nem tetszett a fideszes képviselő - bezárják a postájukat
2014-10-07 19:41:25
Nem tetszett a fideszes képviselő - bezárják a postájukat

Nem tetszett a fideszes képviselő - bezárják a postájukat

- Mi is így hallottuk, a főnök szerint decemberben költözünk - válaszolta a XVIII. kerületi Szent Lőrinc lakótelepi postán az ablak mögött ülő alkalmazott arra a kérdésre, hogy elterjedt a környéken a hivatal bezárásának a híre. A lakótelepi posta 12 ezer embert lát el, többek között a szomszédos Havanna lakótelep egy részét is, ahol a nagy gyalogos távolság miatt évek óta kérik egy kisebb hivatal elhelyezését.

 

A XVIII. kerületet jelenleg még vezető, de a felmérések szerint vesztésre álló fideszes Ughy Attila polgármester a kampány hevében neki is kezdett egy havannai árkádsor beépítésének, amire fel is került a hirdetmény, hogy hamarosan postahivatal nyílik.

 

A furnérlemezes felépítmény első ránézésre inkább egy tároló és nem egy értékcikkeket is árusító, komoly biztonságtechnikai előírások szerint működő postai hivatal benyomását kelti, ráadásul a szomszédos vietnami kereskedőtől lekanyarított terület vizesblokkal sem rendelkezik. A járókelők egy ideig azt mondogatták, hogy ez is csak egy városházi kampánytrükk, a 12-i választás után majd szépen lebontják a paravánt és újabb öt évre elfelejtik a postát.

 

 

A postai alkalmazottak szerint viszont komoly a szándék, bár nem az eredeti kérés szerint, hanem a Szent Lőrinc lakótelepi hivatal teljes átköltöztetésével. A helyi nyugdíjas klub egyik vezetője szerint így akarják megbüntetni a főleg egykori kiszesekből álló, rendszeresen balra szavazó közösséget, akiknél nem talált befogadásra Galgóczy Zoltán, a helyi Fidesz egyik vezetője. Igaz a négy évvel ezelőtt a körzetben mandátumot nyert Galgóczy sem törte magát különösen, bár politikusként összesen csaknem 20 millió forintot keresett.

 

A mandátumát főleg utcaátnevezésekben kiélő képviselő zaklatásnak vette a nyugdíjasok állandó ötleteléseit, hogy mit és hogyan kellene a környéken megvalósítani, aminek gyakran hangot is adott. 2014 tavaszára a viszonya annyira megromlott a helyiekkel, hogy Galgóczy átkérette magát egy másik választási körzetbe, ahol még nem ismerik. Arra a kérdésre, hogy tud-e a helyi posta tervezett bezárásáról, Galgóczy azt felelte, hogy dolgozni kell az ügyön, hogy ez ne így legyen.

 

A Szent Lőrinc lakótelepiek mindenesetre aláírásgyűjtésbe kezdtek a postájuk megmentése érdekében remélve, hogy lesz, aki egyszerre felvállalja az új és a meglévő postai hivatal ügyét.

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Bal...
Bővebben >>