. Ma Ambrus napja van.
Orbán saját gépen fog repülni
2013-06-18 19:04:59
Orbán saját gépen fog repülni

Orbán saját gépen fog repülni

A HVG megírta, hogy  a kormány állami légiszállító flottát akar. A Honvédelmi Minisztérium uniós közbeszerzési eljárást is közzétett június 5-én, mely szerint három gépet vásárolnának 2013 december 31-ig, vagyis   még idén teljesül a miniszterelnök régi vágya: Saját repülőgépe lesz.

 

A HVG korrekten részletezi a gépvásárlások anyagi, biztonsági, és más vonzatait és a politikai kockázatot, amely utóbbit már érzékelni is lehet az egyre több internetes hozzászólás tartalmából.

 

„Reméljük Orbán és csapata minél előbb repülni fog. Az ország nagy része támogatja ezt a célt. Arra az egyszeri alkalomra nem kell külön légiflotta.”


„Nem szeretnék senkit sem elkeseríteni,de a jövő heti főhír az lesz,hogy mindenestül megveszi a Barcelona focicsapatát. Természetesen ő lesz az elnöke...”


 „Itt a soha vissza nem térő alkalom! Az eljárás megszüntetése folyamatban van. Felcsúton vasútállomás már van, most készülhet a leszállópálya. "Az állami légiflottáról Bognár szerint már korábban is voltak találgatások, hogy lenne erre kormányzati igény, ám ezt eddig egyik kormány sem merte meglépni a negatív közéleti visszhang miatt". Hiába, a 2/3 az 2/3 és most már az emberek is ezt akarják.”


Bár könnyen lehet, hogy valóban épül már a felcsúti kifutópálya is, de hogy mi a lehetséges motivációja a kormány legújabb közbeszerzésének azt egy kedves olvasónk írta meg szerkesztőségünknek,  mely levélből idézünk:

 

„Körülbelül 15 évvel ezelőtt Anikó asszony szokása szerint kedvenc jósnőjénél járt. Nem túl boldogan jött el tőle. A jósnő ugyan egy távolabbi jövőre, de azt mondta: Vikikét egy repülőgépen fogja utolérni a gyilkos golyó.”


Ha ez igaz, márpedig nem hinnénk, hogy sok értelme lenne egy ilyen történetet kitalálni – tehát valószínűleg igaz, akkor Orbán Viktor miniszterelnök felesége, a közismerten istenhívő Lévai Anikó, lehet, hogy régóta lobbizhat uránál, hogy saját biztonságának érdekében kormányrepülőn utazzon.

 

Akár volt jósnő akár nem, hogy ez mibe kerül, az adófizetőknek azt nagyjából tudjuk. Nem véletlen a legújabb két törvénymódosító javaslat a költségvetés illetve az adótörvények módosításáról. A távközlési adó növekedéséből, a tranzakciós illetékből és a vállalkozások telefonadójából és a burkolt kamatadó emelésből már lehet repülőgépeket vásárolni.

 

Jó lenne felkutatni azt a bizonyos 15 évvel ezelőtti jósnőt, és megtudni, vajon ma mit látnak isteni szemei?  Aki ismeri a Végső állomás című horrorfilm sorozatot, az előtt nem lehet kétséges, hogy a jósnő is vizionálhat izgalmas jóslatot……

Utoljára frissítve: 2013-06-18 19:05:27

További híreink
A POS terminál bérlés előnyei összefoglalva
Napjaink rohanó világában szinte észbe sem kapunk, mire újabb és újabb digitális megoldások, innovációk látnak napvilágot. Ilyen volt először is az elektronikus fizetésre...
2023-12-01 19:16:29, Hírek, Könnyű Bővebben
Trapézlemez tető építése: már ezért megéri
Építkezésekor egyre többen választják a trapézlemezeket, ha a tetőszerkezet megépítésére kerül sor. A hagyományos tetőszerkezetekhez képest nagyon sok előnyös tulajdonság...
2023-12-01 19:05:58, Hírek, Könnyű Bővebben
PS5 karácsonyra: még mindig az egyik legjobb ajándék
Nem kell feltétlenül gamernek lenni ahhoz, hogy élvezni tudjuk a videójátékokat, akár egyedül, akár többen, a családdal vagy a barátainkkal. Éppen ezért (meg sok egyéb sz...
2023-11-28 16:32:32, Hírek, Könnyű Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nem kell feltétlenül gamernek lenni ahhoz, hogy élvezni tudjuk a videójátékokat, akár egyedül, akár többen, a ...
Bővebben >>