. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Orbán saját gépen fog repülni
2013-06-18 19:04:59
Orbán saját gépen fog repülni

Orbán saját gépen fog repülni

A HVG megírta, hogy  a kormány állami légiszállító flottát akar. A Honvédelmi Minisztérium uniós közbeszerzési eljárást is közzétett június 5-én, mely szerint három gépet vásárolnának 2013 december 31-ig, vagyis   még idén teljesül a miniszterelnök régi vágya: Saját repülőgépe lesz.

 

A HVG korrekten részletezi a gépvásárlások anyagi, biztonsági, és más vonzatait és a politikai kockázatot, amely utóbbit már érzékelni is lehet az egyre több internetes hozzászólás tartalmából.

 

„Reméljük Orbán és csapata minél előbb repülni fog. Az ország nagy része támogatja ezt a célt. Arra az egyszeri alkalomra nem kell külön légiflotta.”


„Nem szeretnék senkit sem elkeseríteni,de a jövő heti főhír az lesz,hogy mindenestül megveszi a Barcelona focicsapatát. Természetesen ő lesz az elnöke...”


 „Itt a soha vissza nem térő alkalom! Az eljárás megszüntetése folyamatban van. Felcsúton vasútállomás már van, most készülhet a leszállópálya. "Az állami légiflottáról Bognár szerint már korábban is voltak találgatások, hogy lenne erre kormányzati igény, ám ezt eddig egyik kormány sem merte meglépni a negatív közéleti visszhang miatt". Hiába, a 2/3 az 2/3 és most már az emberek is ezt akarják.”


Bár könnyen lehet, hogy valóban épül már a felcsúti kifutópálya is, de hogy mi a lehetséges motivációja a kormány legújabb közbeszerzésének azt egy kedves olvasónk írta meg szerkesztőségünknek,  mely levélből idézünk:

 

„Körülbelül 15 évvel ezelőtt Anikó asszony szokása szerint kedvenc jósnőjénél járt. Nem túl boldogan jött el tőle. A jósnő ugyan egy távolabbi jövőre, de azt mondta: Vikikét egy repülőgépen fogja utolérni a gyilkos golyó.”


Ha ez igaz, márpedig nem hinnénk, hogy sok értelme lenne egy ilyen történetet kitalálni – tehát valószínűleg igaz, akkor Orbán Viktor miniszterelnök felesége, a közismerten istenhívő Lévai Anikó, lehet, hogy régóta lobbizhat uránál, hogy saját biztonságának érdekében kormányrepülőn utazzon.

 

Akár volt jósnő akár nem, hogy ez mibe kerül, az adófizetőknek azt nagyjából tudjuk. Nem véletlen a legújabb két törvénymódosító javaslat a költségvetés illetve az adótörvények módosításáról. A távközlési adó növekedéséből, a tranzakciós illetékből és a vállalkozások telefonadójából és a burkolt kamatadó emelésből már lehet repülőgépeket vásárolni.

 

Jó lenne felkutatni azt a bizonyos 15 évvel ezelőtti jósnőt, és megtudni, vajon ma mit látnak isteni szemei?  Aki ismeri a Végső állomás című horrorfilm sorozatot, az előtt nem lehet kétséges, hogy a jósnő is vizionálhat izgalmas jóslatot……

Utoljára frissítve: 2013-06-18 19:05:27

További híreink
A falpanelek használatának 3 előnye
Az aktuális lakberendezési trendekben előkelő helyet foglalnak el a különféle falpanelek, melyeket egyre többen alkalmaznak a lassan ódivatúvá váló tapéták helyett. Ha pe...
2024-04-11 17:14:57, Hírek, Könnyű Bővebben
Amit 2024-ben az autópálya-használatról tudni kell
Idén sok változással kell számolni, ezért még azoknak is, akik komoly begyakorolt autópálya-matrica vásárlási rutinnal rendelkeznek, érdemes átgondolni, hogy melyik konst...
2024-04-09 17:55:43, Hírek, Könnyű Bővebben
Te is szeretsz garanciát kapni?
Bármilyen termékről vagy szolgáltatásról legyen is szó, egészen biztosan megnő a belé vetett bizalmunk, amikor meghalljuk a garancia, garanciális vagy garantáltan szavaka...
2024-01-24 15:30:42, Hírek, Könnyű Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
Bővebben >>