. Ma József napja van.
Pályázat a Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatói posztjára
2012-03-29 07:13:35
Pályázat a Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatói posztjára

Pályázat a Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatói posztjára

 Dr. Dörner, Schmitt, állatok

 

Pályázatot írnak ki a Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatói posztjára a Fővárosi Közgyűlés döntése alapján A beérkezett pályázatok véleményezésére szakértőként kérték fel többek között Baán Lászlót, a Szépművészeti Múzeum főigazgatóját és Csányi Vilmos etológust.

 

Akinek az utóbbi években volt szerencséje többször is ellátogatni az Állatkertbe, annak volt alkalma meggyőződni arról, hogy Dr. – igazi doktor!! - Persányi Miklós igen jó munkát végzett. Mindez persze édeskevés lesz ahhoz, hogy újra elnyerje jelenlegi tisztségét, ugyanis a főpolgármester megorrolt rá. Tarlós minap az Info Rádióban duzzogott amiatt, hogy Persányi a sajtóhoz fordult a margitszigeti miniállatkert financiális gondjaival, nem pedig személyesen nála kuncsorgott némi pénzért. Márpedig Tarlós nem ismer tréfát: magasról tojik mindenféle bizottságra, bíráló testületre, ha kinevezésekről van szó.

 

Csányi Vilmos, Baán László tiszteletre méltó, nagytekintélyű szakemberek, talán meg sem fordul fejükben a gondolat, hogy valamiféle színjáték szereplőinek kérték fel őket. Pedig már megvan a győztes. Biztos forrásból tudom, hiszen éppen erről álmodtam az éjjel, hogy Dörner György lesz a Fővárosi Állat- és Növénykert új főigazgatója.

 

Dörner tuti befutó, biztos választás és ráadásul egyszer és mindenkorra véget vet a liberális burjánzásnak a Majomházban és az Állatkert összes ketrecében, kifutójában.

 

Dörner pályázata szenzációs elképzeléseket tartalmaz.

Lássunk néhány részletet a megálmodott anyagból.

 

„Azonnali hatállyal megváltoztatjuk a semmit nem jelentő, sőt kozmopolita tartalommal bíró állatszíneket. A zebrákat és a tigriseket nemzetiszínű csíkok borítanák a züllés és erkölcstelenség szimbólumává vált fekete-fehér és sárga-fekete csíkozás helyett. A leopárdok pedig piros-fehér-zöld pöttyöket kapnak a jövőben. (A leopárdok fekete változatait eladjuk, mert a fekete szín tompíthatja látogatóink magyar jövőbe, a magyar feltámadásba vetett hitét.)

 

Originális magyar állatfajtákkal helyettesítjük a nemzetközi karvalytőke által ránktukmált kavalkádot. A sokféle állatfaj egyidejű bemutatása a változatosság felesleges illúzióját kelti közönségünkben. Talán még a MÁSSÁG – brrr! - elfogadásában is segíthet a gyüttment állatsereg.

 

Nincs szükségünk idegen lényekre a Nemzeti Állatkertben!

 

A Hüllőházban minden csúszómászót magyar vízisiklóra cserélünk. Látogatóink természetesen nem szenvednek hátrányt, hiszen egy-egy egzotikusnak titulált mérges- vagy óriáskígyó helyett akár 10-15 db magyar egyedet is megnézhetnek.

 

Bölény helyett tehén, oroszlán helyett magyar vizsla lesz látható kifutóinkban. A rikácsoló, össze-vissza röpködő, nyugtalanságot keltő papagájokat nyugodt, méltóságteljes magyar tyúkokra cseréljük és a friss tojásokat minden nap kisorsoljuk vendégeink között.

 

Az elefántokat egyelőre sajnos meg kell tartanunk. Fiataljaink korcsosult ízlésvilága, torz neveltetése pillanatnyilag nem teszi lehetővé eltávolításukat, de az óriási méretű állatok mindkét oldalára hatalmas, koronás címereket festünk.

 

A Pálmaházban is komoly változtatásokat tervezek. Magyarországon mintegy 3000 különböző gombafaj él. Soha nagyszerűbb alkalom, hogy a magyar emberek megismerjék ezeket. Minden egyéb, idegen növény teljesen felesleges a továbbiakban.

 

A Majomházat érintetlenül hagyjuk és lakóit  ballib hazaárulókról kívánjuk elnevezni. Erről természetesen méretes táblákon tájékoztatjuk kedves látogatóinkat.

 

Az összes idegen nyelvű leírást haladéktalanul eltávolítjuk. A magyar emberek pénzéből nem kívánjuk finanszírozni magyarul nem tudó vendégeink ismereteinek bővítését.

Intézményünk új neve: (Hát)országos Magyar Nemzeti Állatkert.”

És így tovább.

 

Nem csoda, hogy a főpolgármester úr el volt ragadtatva Dörner koncepciójától. A Gój Motorosok már be is jelentették, hogy akár mindennap megnézik az újjávarázsolt Állatkertet, feltéve, ha kapnak némi kedvezményt, azaz ingyen mehetnek be.

 

Csak egyetlen kis akadály merült fel Dörner kinevezésének útjában. A színész-igazgató nem rendelkezett doktori címmel, tudományos munkássága úgyszólván a nullával egyenértékű. A Nemzeti Együttműködés keretében azonban ezen is könnyen segítettek. A Köztársasági Elnök Úr felajánlotta doktori címét Dörnernek, így minden megoldódott. Plagi Bácsi megszabadult doktori címétől, amely az utóbbi időben oly sok kellemetlenséget okozott szegénynek és Dr. Dörner György megnyugodva, frissen szerzett mérhetetlen tudását, szakértelmét kamatoztatva veheti át a nemzetközi hírű intézmény vezetését.

 

Mindez természetesen csak egy április elsejei álom volt csupán.

Vagy nem?

 

Dr. Phd. tbp

További híreink
Meddig tart a kapcsolatunk?
Kapcsolatunk addig tart, ameddig érted a szavaimat. Nem pattannak le rólad, mintha simára csiszolt felület lennél, és én egyre csak dobálnálak szavaim színes kavicsaival,...
2015-05-05 09:59:52, Hírek, Publicisztika Bővebben
Elfogtunk egy levelet
Olvasóink közösségi oldalán kering egy levél, amit most elkaptunk és megosztjuk a szélesebb nyilvánosság előtt bízván, hogy a magyar kormány jeles szimpatizánsaihoz intéz...
2015-04-14 18:27:26, Hírek, Publicisztika Bővebben
Kertitörpe-jelenség a köztereken
Vicces összeállításokban szerkesztik ki a neten a hazai zsánerszobrok legriasztóbb darabjait. Az olvasó röhög, pedig valamelyikbe biztosan belefutott már, Szolnoktól Pécs...
2015-02-10 00:14:31, Hírek, Publicisztika Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nemcsak az elhízás megelőzésében, hanem a változókorral járó egyéb tünetek csillapításában is segíthet az az é...
Bővebben >>