. Ma Béla napja van.
Panasz a betyársereges, közösség elleni izgatás ügyében - 1. rész
2012-04-08 17:35:55
Panasz a betyársereges, közösség elleni izgatás ügyében - 1. rész

Panasz a betyársereges, közösség elleni izgatás ügyében - 1. rész

Gyűlöletre uszított vagy sem a betyársereg vezetője? Elolvashatják a feljelentést, megnézhetik a rendőrség határozatát, és részleteket olvashatnak a PMRFK határozata elleni PANASZBÓL, amiről azt sem lehet tudni, hogy ki fogja elbírálni, mivel a rendőrség határozata ezt nem tartalmazta.

 

A FELJELENTÉS


A PMRFK HATÁROZATA: 1. OLDAL - 2. OLDAL


A  Pest Megyei Rendőr-Főkapitányság (PMRFK) a közösség elleni izgatás bűntettében megszüntette a nyomozást. A PMRFK határozata ugyan rögzíti, hogy 2011. 08.04-én a Szent Korona Rádió sátrában, a nagy nyilvánosság előtt, a betyársereg vezetője, Tyirityán Zsolt mondta ezeket a mondatokat:


 „El kell jutni oda, hogy egy gépkarabélynak az elsütőbillentyűjét valaki meg tudja húzni, esetleg akkor, hogyha egy másabb bőrszínt lát.”

„A fajok háborúja zajlik, ezért el kell jutnunk egy szintre, arra, hogy újra agresszívvá, erőszakosakká, szikárakká, mohókká, szinte fenevadakká váljunk”

„Bennünk lesz e annyi, hogy le merjünk lőni egy rohadt, tetves zsidót?”

""Ha esetleg, ott feküdne édesanyád vérbe fagyva, és egy mocskos cigány szurkálná belé a kést, szerinted te hallgatnál arra a parancsra, hogy ne ölj?". (ez utóbbi mondatot is tartalmazta a feljelentés, ám a határozatban elfelejtették megemlíteni)


A PMRFK megállapította, hogy: „A Magyar Sziget 2011. rendezvényen elhangzott hangulatkeltő kijelentések alkalmasak gyűlölet kiváltására, a társadalmi rend és béke, a harmonikus és toleráns emberi kapcsolatok megzavarására.” de azért nem valósított meg Tyirityán beszéde bűncselekményt, mivel nem volt reális lehetőség arra, hogy a beszéd hatására valaki a hallgatóságból bűncselekményt valósítson meg.


A határozat elleni  PANASZBÓL részletek:

 

Tyirityán beszédének veszélyes következményeit kellett vizsgálnia a nyomozó hatóságnak, keresve annak a reális lehetőségét, hogy a szónoklat hatására a hallgatóság elkövethetett-e volna vagy sem bűncselekményt.

  • Vizsgálta-e ezt alaposan a nyomozó hatóság és a nyomozás kiterjedt-e vajon arra, hogy a hallgatóságban bármiféle indulat keletkezett vagy sem?

 

  • Számba vette –e a nyomozó hatóság a betyársereg tagjait és ellenőrizte-e, hogy  volt –e közülük olyan, aki ellen 2011. 08.04-e után erőszakos cselekményért eljárás indult vagy sem?

 

Fenti kérdések tekintetében feltehetően a válasz nem, hiszen, ha vizsgálta volna 2011.08.04-ét követően a betyársereg ténykedését a nyomozó hatóság, akkor ez a határozat indoklásában benne lenne. Ha vizsgálta volna, megállapíthatta volna, hogy ahol csak megfordulnak/megfordultak, az erőszak valamilyen formája megvalósul/t.

 

A betyársereg vezetőjének bemutatkozó honlapja is rögzíti, hogy e csoport tudatosan törekszik arra, hogy az általuk felgerjesztett indulatok hassanak hallgatóikra, amely következtében konkrét veszély keletkezik.

 

Tyirityán saját és szó szerint idézett nyilatkozatai:


„És most néhány szót a Betyárseregről:
A szervezet 2008 tavaszán alakult azzal a szándékkal, hogy a Magyar harcos genetikát feltámassza, ill. ébren tartsa. A sereg teljesen a sport világában próbál érvényesülni, természetesen mivel jelenleg a magyarság nem rendelkezik megfelelően képzett „véderővel” ezért ennek a szerepkörnek is igyekszik megfelelni. Egy újfajta harcmodort, ill. stratégiai elképzelést jelenít itt meg Közép-Európában. Tagsága magasan képzett, küzdősportokat és erősportokat űző személyekből áll. Ennek gyakorlati megnyilvánulásait országos, Európa és világbajnokságokon is lehetett már látni, ahol öregbítették a magyarság nagyságát, hírnevét és elismertségét.

Magyarságvédő cselekedeteink (amit nyilvánosságra lehet hozni):
- a cigány maffiózók megrendszabályozása Kunszentmártonban
- az idős gárdista visszaköltöztetésének biztosítása Kétegyházán
- Zákányszék és Ruzsa környékének megtisztítása a betelepülő és bűnöző életmódot folytató román cigányoktól
- Gyula városában a szórakozóhelyek „kitakarítása”a várost züllesztő elemektől
- a dóci tanyavilágban a helyi lakosok felkérésére szintén rendfenntartó tevékenységet folytattunk
- Gyöngyöspatán is jelen voltunk és segítettünk és védelmet nyújtottunk nemzettestvéreinknek
- számtalan esetben kísértünk el egyszerű magyar embereket különböző bírósági tárgyalásokra, ahol védelmet nyújtottunk nekik a megjelent cigánybűnözőkkel szemben
- a köreinkbe került fiatalokat folyamatosan neveljük a fogyasztói életszemlélet elleni küzdelemre, hogy az adott pillanatban a magyarság számára rendelkezésre álljon egy öntudatos, erős, cselekvőképes és hadra fogható ifjúság
Ennyit a teljesség igénye nélkül cselekedeteinkről.

Attól hogy jelmondatunk ”NE BÁNTSD A MAGYART, MERT PÓRUL JÁRSZ” ez még nem jelenti azt, hogy mindenféle sértést, aljas rágalmazást vagy nemtelen támadást megválaszolatlanul fogunk hagyni, aki ilyet cselekszi, azt ezután is megfogjuk”büntetni”!

Egy „idősebb” tagunk (47 éves) a fiával a színpad elejéhez mentek, mivel nagy rajongói a Fejbőr nevű zenekarnak. Ezt a színpad előtt „pogózó” 5-6 fős alkoholista, suttyócsoport nem nézte jó szemmel, és nagyon durván bántalmazta, szó szerint a földön rugdalta betyártársunkat valamint a fiát. A rendezőség tétlenül szemlélte az eseményeket, finoman szólva sem volt a helyzet magaslatán. Ez után kénytelenek voltunk mi megvédeni társainkat, valamint „megbüntetni” az elkövetőket. A sereg rendkívül családcentrikus szellemben épül fel, aki egy tagunkat bántja, annak az egész közösség haragjával kell hogy szembenézzen. Az esetből rendőrségi eljárás lett, ugyanis a „büszke”garázdák feljelentést tettek, melynek a következményeként a bíróság rendkívül szigorú ítéleteket hozott. Ennyit a betyárbecsületről! Az esetnek sem etnikai sem politikai sem pedig ideológiai indíttatása nem volt.

A Novák Élőd és a közöttem lévő konfliktusról:
Ahogy már lenyilatkoztam, a hátam mögött a becsületemet mocskolta, rágalmazott, sértegetett. A személyes találkozásunkat kihasználva akartam tisztázni az általa tett kijelentéseket, ő ebben nem volt partner, sőt hisztérikus és feminin jelleméből adódóan újra többször is megsértett, ezt én sajnos érzelmi és indulati módon reagáltam le. Ez két ember közötti becsületsértésen alapuló magánügy volt, amiből ti és Novák Előd egy botrányos közügyet generáltatok. Hamisan terjesztettétek, hogy tömegverekedésnek a lehetősége fennállott, valamint hogy a sereg a rendezvény megzavarására érkezett oda. Mindenféle bordatörést szenvedett jobbikosról is írtatok, ami szintén nem felel meg a valóságnak. Azt próbáltatok belemagyarázni az általam elkövetet cselekménybe, hogy politikai indíttatású volt. Ennek az eseménynek is sem politikai, sem ideológiai sem etnikai háttere nem volt. Ez az ügy két emberre tartozik, rám és Novák Elődre. Ha Ő válaszlépést fontolgat akár jogi vagy egyéb módon, úgy annak állok elébe.

Ezzel az üggyel én tovább nem kívánok foglalkozni, arra viszont megkérlek benneteket, hogy ne támadjátok a Betyársereget, mert ezzel csak felesleges konfliktushelyzeteket idéztek elő, aminek következményeként olyan erőket és indulatokat szabadítatok el, ami megállítására már én sem leszek képes.

Mi volt az alapja a konfliktusnak?
- Tyirityán Zsolt: Novák Előd folyamatosan a hátam mögött( a Magyar szigeten történt események után) önmaga bevallása szerint is a valódi tényeket nem ismerve, gusztustalan és valótlan rágalmakkal illetett többször is különböző helyeken és fórumokon. Börtöntölteléknek nevezett, valamint azzal vádolt hogy népszerűsítem a börtönviseltséget és bűnözőnek titulált,akinek a magyar radikális közéletben nincsen keresnivalója.

Miért volt börtönben Tyirityán Zsolt?

-Zsolt: 2003-tól az akkor még működő Vér és Becsület Kulturális Egyesület egyik vezető aktivistájaként dolgoztam, vélhetően politikai tevékenységemnek köszönhetően belekevertek egy cigány-verekedésbe, aminek következményeként egy koncepciós eljárás keretén belül, faji alapon elkövetett súlyos testi sértésben találtak bűnösnek. Egy év nyolc hónap börtönbüntetést kaptam amit a Sátoraljaújhelyi szigorított fegyház és börtön falai között kellett letöltenem. A hatalom által szélsőségesnek nevezett politikai szervezetben lévő tagságom miatt terrorista besorolást kaptam, ennek köszönhetően kellet ebben a kiemelt szigorúságú intézményben raboskodnom.”


FOLYTATJUK


Tyirityán idézet forrás: Szent Korona Rádió

(A Szent Korona Rádió tulajdonát képező írások, kép-, hang- és videóanyagok változtatás nélkül, a forrás megjelölésével szabadon terjeszthetőek)

 

ELŐZMÉNYEK

 

Tovább zsidózhat a Betyársereg

Megkérdeztük a Pest Megyei Rendőr Főkapitányságot

A Pest Megyei Rendőr Főkapitányság válasza

Fellebbezés előtt – a betyársereg vezetőjének közösség elleni izgatása


 

Utoljára frissítve: 2012-04-10 08:35:24

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren n...
Bővebben >>