. Ma Auguszta napja van.
Pánikban a pestlőrinci polgármester
2014-10-10 14:37:36
Pánikban a pestlőrinci polgármester

Pánikban a pestlőrinci polgármester

Ughy Attila fideszes polgármester a jelek szerint nem ki nem állhatja a nyilvánosságot és a kritikát. Az éj leple alatt sunyiban ellopatta azt az óriásplakátot, amelyen törvénytelenül költött nasizásának bizonyítékaival szembesítették a kerület lakosságát.

 

Önkényes plakátlopás önkormányzati parancsra

 

Sajtótájékoztatót tartott tegnap a Magyar Liberális Párt helyi képviselő-jelöltje, Popper Gábor. A politikus egy, a Thököly út és Üllői út sarkára felállított óriásplakát előtt arról beszélt, hogy Ughy Attila törvénytelenül használta az önkormányzat bankkártyáját, és fizette ki nassolásait és luxus éttermi fogyasztásait.

 

 

Ughy saját maga is elismerte, a költekezésekről sok esetben nem hozott számlát, mégis arra kötelezte beosztottjait, hogy számolják el törvénytelen költekezéseit. A liberális politikus arról is beszámolt, hogy a demokratikus közösség egy közérdekű adatigénylést nyújtott be az önkormányzatnak, amelyben azt kérték, a Polgármester hozza nyilvánosságra mikor és mire költötte a kerületiek pénzét. A kerületi önkormányzat ezt - bár a jogszabály kötelezi rá - megtagadta.

 

A sajtótájékoztatót követően a kerületi önkormányzat által a helyszínre küldött közterület-felügyelők jelentek meg a helyszínen, akik megpróbálták elbontatni az Ughy törvénytelenségeit bemutató óriásplakátot. Miután a helyszínen kiderült, hogy az egyenruhásoknál erre vonatkozóan nincs határozat, némi vita és a sajtó jelen lévő képviselőinek köszönhetően távoztak a helyszínről.

 

"Ismét nyilvánosak az országgyűlési képviselői vagyonnyilatkozatok, amelyeket elolvasva újra bebizonyosodik, hogy politikusnak lenni anyagilag is igen kifizetődő vállalkozás. Ughy Attila országgyűlési képviselő, kerületi polgármester Pestszentlőrincen, Szemeretelepen rendelkezik egy családi házzal, egy nagy értékű Saab 9-3 gépkocsival, ezen kívül 7.600.000 forint megtakarításról is beszámol.

 

Ami különösen feltűnő, hogy a politikus három főállást tölt be egyidejűleg. Országgyűlési képviselőként, mivel felvesz választókerületi pótlékot is havi 705.000 forintot visz haza. Polgármesteri tisztségéből adódóan 630.000 forint és havi 194.000 forint adómentes költségtérítés, a fővárosi közgyűlés tanácsnokaként pedig 600.030 forint illeti meg. Összességében Ughy havi jövedelme 2.129.030 forint. A januárban bevezetett 16%-os, főleg az egyébként is magas jövedelműeket támogató adókulcsnak köszönhetően a képviselő nettó fizetése mintegy háromszázharmincezerrel ér többet. A polgármesteri teendőinek ellátásában egy szolgálati VW Passat személygépkocsi segíti, amihez saját sofőr is jár."

 

Mivel törvényes módon Ughy Attila nem tudott megszabadulni a cselekményével szembesítő plakáttól ismét bűncselekményre utasította beosztottait. Ezúttal nemes egyszerűséggel ellopatta a táblát. Ma hajnal 4 után, az éjszaka sötétjét kihasználva a helyszínen megjelentek a Városgazda Nonporifit Zrt kollégái, akik nemes egyszerűséggel levágták a táblát és elvitték.   Így ma már csak a táblát tartó oszlopok árválkodnak a helyszínen. De nem csak ezek jelzik: a polgármester retteg a vasárnapi választás eredményétől.

 

Fideszes hajtóvadászat az ellenzékiekkel szemben

 

Szervezett hajtóvadászat keretében próbálják a XVIII. kerület fideszes képviselői megakadályozni, hogy a baloldali aktivisták elvihessék a szórólapokat a kertvárosi postaládákig. Az első támadást néhány napja személyesen Ughy Attila, fideszes polgármester intézte, egy 71 éves nyugdíjas ellen, aki egy olyan szórólapot terjesztett amelyen az a tényadat szerepelt, hogy az önkormányzati hitelkártyát saját javára forgató polgármester  négy év alatt csaknem 100 millió forint fizetést vitt haza. Ughy az önkormányzati kocsival követte egy darabig a hölgyet, majd felelősségre vonva feljelentéssel és nyolc év (!) börtönnel fenyegette meg a megilletődött szemere telepi nyugdíjast.

 

 

Az atrocitások ezt követően gyorsultak fel, Pestszentimrén és Erzsébet Bélatelepen két nap alatt öt esetben szorították falhoz a szórólapozókat és hívták ki a rendőrséget. Szemtanuk elmondása szerint a riasztott rendőrök percek alatt a helyszínre értek, miközben betörések és rablások esetén két-három óra az egyenruhások kivonulási ideje. Mivel a szórólapok igazat tartalmaztak a rendőrök minden esetben igazoltatták a feljelentőket és az önkénteseket is, ám egyéb intézkedésre egyszer sem került sor.

 

A megfélemlítést szerdán Lévai István Zoltán fideszes alpolgármester folytatta, aki Pestszentimrén az ellenfele vejének a kezéből próbálta indulattól vezérelve kitépni a tájékoztatókat. Lévai hazaérve belátta, hogy túllőtt a célon, emiatt becsületére mondva még aznap bocsánatot kért a támadás miatt.

 

Az ellenfelek legázolási taktikája csütörtökön érte el a csúcspontját, amikor a megtermett Dömötör István fideszes képviselő és a kereszténydemokrata Szarvas Attila előbb megrángattak, majd a temetőig kergettek két fiatal baloldali önkéntest, akik a lezárt területen találtak nagy nehezen menedéket. A sértettek önbíráskodás miatt feljelentést tettek a kiérkező rendőröknél. Erzsébet telepen az agresszivitásáról jól ismert Dömötörnek nem ez volt az első támadása, a közelmúltban egy helyi fiatalembert szeretett volna életviteli tanácsadásban részesíteni, de akkor a tettlegességig fajuló akcióban Ő húzta a rövidebbet.

 

A baloldali ellenzéki szövetség pártjai felhívták a XVIII. kerületi rendőrség figyelmét a súlyos és korábban példa nélküli atrocitások megelőzésére kérve, hogy határozottan állják útját a testi sértések elkövetésének.

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Megtorpant az online vásárlás korábbi növekedési üteme - állapította meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósá...
Bővebben >>