. Ma György napja van.
Pártvédelem Póka László mögött
2013-09-24 07:37:45
Pártvédelem Póka László mögött

Pártvédelem Póka László mögött

Az Összefogás Párt elnöke, Szepessy Zsolt nyújtott segítséget Póka Lászlónak, a devizahitelesek jogaiért küzdő, letartóztatott aktivistának. Póka annak a tiltakozó csoportnak az egyik vezetője, akik legutóbb egy vonulásos tüntetéssel hívták fel magukra a figyelmet. Póka nekiment a bankoknak, amiért "terrorcselekmény elkövetésével fenyegetőzéssel" vádolták meg és előzetes letartóztatásba helyezték. Szepessy Zsolt azt az ügyvédet, Dr. Erdei Csabát, bízta meg a védelmével, aki már a kesznyétei Szoboszlai Barna bácsit is sikeresen képviselte a bíróság előtt.


Az Összefogás Párt e közben feljelentést tett a bankok devizahitelezési gyakorlata és a politikai osztály tétlensége miatt. Az eljárás lezárásáig az ÖP kilakoltatási moratóriumot kér.

 

A devizahitelek kérdése napjainkban számtalan család számára jelent megoldhatatlan problémát. Közülük sokan küzdenek a jogukért és élnek a polgári engedetlenség számos eszközével. Az egyik ilyen csoport vezetője Póka László, aki másokkal együtt 2013. június és augusztus végén is vonulásos tüntetést rendezett Budapesten, hogy így hívják fel tarthatatlan helyzetükre a közvélemény figyelmét. A tiltakozás azonban nem állt itt meg.

 

A devizahitelesek közül sokan gondolták úgy, hogy saját otthonaik elvesztésének veszélyére úgy tudnak a legjobban rámutatni, ha azoknak a házai elé vonulnak, akiket sanyarú helyzetükért leginkább felelősnek tartanak. Így vonultak a devizahitelesek augusztus végén bankárok és politikusok luxusvillái elé.

 

Az Összefogás Párt elnöke, Szepessy Zsolt itt is jelen volt, beszédet mondott és kifejezte támogatását az önhibájukon kívül bajba jutott devizahitelesek irányába. A pártelnök, aki már 2009-ben figyelmeztetett a devizahitelezés veszélyire, itt ismerkedett meg számos aktivistával, köztük Póka Lászóval.

 

A devizahitelek kérdése több százezer magyar családot aggaszt. A Svájci Nemzeti Bank már 2004-ben figyelmeztette Magyarországot az alpesi devizában való eladósodás veszélyeire, amit az akkori politikai és bankárelit elengedett a füle mellett. A 2002 utáni baloldali kormányok ellehetetlenítették a forint alapú otthonteremtési hiteleket, így a lakosság érdeklődése megnőtt a devizahitelek iránt. A bankok és az azóta hivatalban lévő kormányok nem sokat tettek annak érdekében, hogy felhívják a lakosság figyelmét a devizahitel veszélyeire, és érdemi segítséget nyújtsanak az otthonuk elvesztésétől rettegő magyar családok százezrei számára.

 

Az otthonuk elvesztésével szembenéző devizahitelesek akciója nem lépte át a törvénysértés vörös vonalát. Az Összefogás Párt elnöke, Szepessy Zsolt ezért is vállalta fel Póka László ügyét, és kérte fel az előzetes letartóztatásba helyezett aktivista védelmére azt az ügyvédet, aki már a saját tulajdonát megvédő, akkor 70 éves kesznyétei Barna bácsit is védte a bíróságon.

 

Szepessy Zsolt szerint a devizahiteleseknek azonban elsősorban a jog eszközeivel kell igazukért küzdeni. Ezért a Legfőbb Ügyészségen tett feljelentést a bankok devizahitelezési gyakorlata miatt és az eljárás befejezéséig a kilakoltatások felfüggesztését kezdeményezte.

 

 

MTI

Fotó: Szabad riport

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csap...
Bővebben >>