. Ma Auguszta napja van.
Profi lógósok a budapesti középiskolások – egy része
2015-05-26 15:39:07
Profi lógósok a budapesti középiskolások – egy része

Profi lógósok a budapesti középiskolások – egy része

Borsodban negyvenszer annyi általános iskolás lógott az elmúlt tanévben, mint például Vas megyében. Számszerűsítve: az észak-keleti megyében 1167 gyerek hiányzott 50 óránál többet a 2013-2014–es tanévben. A hiányzások terén a második helyezett Szabolcs megye, ahol a notórius lógók száma fele a borsodinak.

 

 

Országszerte összesen 5659 gyerek hiányzott 50 óránál többet az általános iskolából, ezért a családjuk hónapokig nem kapott családi pótlékot. A lap szerint a tanulók számához viszonyítva kiugróan sokat hiányoznak igazolatlanul a szakiskolások. Közel hétezer diák lógott 50 óránál többet. A mulasztások egyenlőbben oszlanak el az általános iskolákhoz képest.

 

Nem úgy, mint a szakközépiskolásoknál és a gimnazistáknál, ahol mindkét listát a fővárosi tanulók vezetik. A budapesti szakközépiskolások közül kétszer annyian hiányoztak sokat, mint a borsodi tanulók, az 50 óránál többet hiányzó gimnazisták 40 százalékát adják a budapestiek országosan.

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A volt főpolgármester szerint Vitézy Dávid semmihez sem ért a közlekedésen kívül, Szentkirályi Alexandra – ak...
Bővebben >>