. Ma Márk napja van.
Ragyogó évet zárt a Publimont- Simicska és Nyerges a reklámpiacon
2012-05-07 13:43:07
Ragyogó évet zárt a Publimont- Simicska és Nyerges a reklámpiacon

Ragyogó évet zárt a Publimont- Simicska és Nyerges a reklámpiacon

Simicska Lajos és Nyerges Zsolt érdekeltségi körébe tartozó Publimont az állami hirdetők kiemelt aktivitásának köszönhetően igen jó évet könyvelhet el a tavalyi évre a cég.  A közterületi reklámokra szakosodott cég nyeresége 2011-ben nem csupán növekedett, hanem egyenesen megháromszorozódott, és az információk szerint a nyereség kivehető részét, ki is veszik a tulajdonosok.

 

A Publimont kivételes szárnyalását elemzi a Kreativ online és az Origo is. A cég adózott eredménye 2011-ben 1,05 milliárd forint lett, állítja az Origo  a cégbíróságon nyilvánosan elérhető dokumentumok alapján.. A 2011-es, több mint egymilliárdos nyereség kivételes eredménynek számít, miközben a marketingre szánt költségek sokkal karcsúbbak lettek, ez különösen jellemző a közterületi piac nagyobb részére.  Szépen lépegetett előre a Publimont , hiszen 2009-ben még veszteséges volt, 2010-ben 340 millió Ft nyereséget ért el, a tavalyi évben pedig a nyereség összege már a milliárdot is meghaladta.

A cég március 20-án tartott taggyűlésén az ügyvezető javaslata alapján úgy határoztak, hogy a nyereség teljes összegét felveszik osztalékként (ugyanígy jártak el 2010-ben is ).- írja az Origo.  A Publimont  három tulajdonosa közül két cég is áttételesen Simicska Lajos érdekeltségébe tartozik. Simicska volt a kilencvenes években a FIDESZ gazdasági igazgatója, majd az APEH elnöki posztján is dolgozott, akit jelenleg a hatalmon levő párt fontos gazdasági háttérembereként tartanak számon, s aki a sajtóban megjelent dokumentumok szerint az ugyancsak szárnyaló  Közgép tulajdonosa.

A 2010-ig osztrák tulajdonú, Europlakátként ismert  céget 2009 novemberében vásárolta fel a Zürichben jegyzett Publimont AG, melynek cégvezetője Simicska és Nyerges „embere”Walter Hediger volt. 2010 végén ismét a tulajdonosi kör, ugyanis a svájci Publimont AG megszűntetése után a magyar cég a Simicskához köthető Neo-Met Kft. és Pro Aurum Zrt. tulajdonába került, 2011 májusától pedig Nyerges Zsolt is megjelenik a cégtulajdonosok között az Opten cégnyilvántartása szerint. A cég ügyvezetője az a Vámos Attila, aki korábban a sok állami médiatendert megnyerő Bell & Partners által alapított, de 2011 októbere óta Simicska Lajos 100 százalékos tulajdonába tartozó Euro Publicity ügyvezetője is volt.  

A Kantar Media  listaáras adatai szerint  2011-ben a 23 darab állami hirdető cég költéseinek majd 70 százaléka a Publimonthoz érkezett, s eközben a korábbi legnagyobb piaci szereplő, Epamédia az állami hirdetési pénzekből csupán  3,68 százalékban részesedett.  Az állami hirdetőktől érkező pénzek a közterületi reklámok tekintetében a Publimont mellett még két vállalkozáshoz érkeztek :  a Mediacontact 14,4 százalékot, míg  a az Euro AWK  10,13 csippentett le a közterületi- állami pénzekből érkező hirdetési tortából. Legalább is ez derül ki a  Kantar Media listaáras adataiból. Részltes GRAFIKONOK ITT. ( forrás : Kreativ, Origo)

Utoljára frissítve: 2012-05-10 09:06:48

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szór...
Bővebben >>