. Ma Gedeon napja van.
Rogán képviselőjének örökparkoló jár
2014-09-27 21:05:47
Rogán képviselőjének örökparkoló jár

Rogán képviselőjének örökparkoló jár

Számtalan előnnyel jár, ha valakit önkormányzati képviselővé választanak a saját lakóhelyén. Éveken át biztos állás, törvényben meghatározott jövedelem, szolgálati telefon, laptop. Van, aki még némi extrát is tud intézni magának. Például az egyik belvárosi kormánypárti képviselő azt is kibulizta, hogy ne kelljen tolatnia, ha kiáll a garázsból. Hiába kérte számon ezt egy jogosan felháborodott állampolgár a polgármesteren még júniusban, a nyilvánosan tett ígéret ellenére semmi sem változott.

 

Az V. kerület június 26-i közmeghallgatásán vonta kérdőre a polgármestert az egyik belvárosi polgár, hogy a Nyáry Pál utcában miért kellett négy parkolóhelyet felszámolni az egyik fideszes képviselő kényelme kedvéért.  Rogán a panaszra reagálva megígérte meg, hogy személyesen megnézi a felvetett parkolási problémát és amennyiben indokolatlan az önkényes helyfoglalás, azonnal intézkedik.  

 

A Nyáry Pál utca a Váci utca déli részének egyik mellékutcája. Ahogy az egész környéken, úgy ebben az apró zsákutcában is óriási gond a parkolás, négy plusz parkolóhely itt szinte élet-halál kérdése. A teljes kerületre jellemző, hogy több lakossági várakozási engedélyt adnak ki, mint ahány parkolóhely egyáltalán létezik a kerület teljes területén. A sétálóutcák környékén pedig végképp drámai a helyzet: ugyanis ezekben a kis zsákutcákban kell helyet találniuk az autómentes utcák lakóinak is. Mélygarázs pedig nincs.

 

 

A közmeghallgatáson lezajlott párbeszéd pikantériája, hogy sem a polgármester, sem pedig a jelenlévő képviselők nem cáfolták, hogy egyik társukat érintő ügyről van szó. Ha a polgármester, ahogy ígérte, tényleg személyesen megnézte a Nyáry Pál utcai parkolóhelyeket, azt látta, hogy igazat mondott a panaszt tevő állampolgár. Sőt, még most is minden ugyanúgy van, mint júniusban. Az egyik autókijárat előtt nem kellett parkolóhelyeket megszüntetni, úgy is tudják használni, a másik előtt pedig táblával, felfestéssel tiltják a várakozást. A különbség csak annyi, hogy ez utóbbit a környék leköszönő fideszes önkormányzati képviselője használja. Aki márpedig nem akar tolatva kiállni az utcából.

 

Az állampolgár elégedetten ment haza a közmeghallgatásról, hiszen a polgármester személyesen és nyilvánosan tett ígéretet arra, hogy megoldja a helyzetet. Remélem, nem keseredett el nagyon, amikor rájött, hogy mennyire átverték. Érdemes lesz folytatnia a parkolási esélyegyenlőségért folytatott helyi harcát, hiszen nemsokára új polgármestere lesz a kerületnek és új képviselője lesz a környéknek.

 

Ráadásul, ha a politikai széljárás nem változik, akkor hősünk számára az ügyintézés is leegyszerűsödik: az ő lakóhelyén épp a fideszes polgármesterjelölt testvére lehet az önkormányzati képviselő, családon belül pedig majd csak megbeszélik valahogy.

 

További híreink
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmelitában, erről most konkrétabban fogalmazva kijelentette, hog...
2024-02-28 13:22:44, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában, emlékeztetve...
2024-02-26 12:34:43, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években ...
Bővebben >>