. Ma Márk napja van.
Sivatag a város közepén
2014-07-20 20:12:16
Sivatag a város közepén

Sivatag a város közepén

Ünnepélyesen felavatták-átadták tegnap a fővárosiaknak a megújult Madách teret, volt minden, mint a búcsúban: bűvész, dal, kacagás, Köblös Anita (?). A Wattamány Zsolt vezette önkormányzat ismét kitett magáért – néhány széles fesztávolságú napernyőt.

 Bár mindez csak tegnap enyhítette a drága lakosság kánikula-érzését, ma már nyoma sincs a VIP-ernyőknek, mindenki rohadjon ahogy tud a negyven fokban.


Érthetetlen, hogy a kormány és annak vazelines vazallusai miért érzik esztétikailag revelatívnak, ha kő kövön marad egy nagyvárosban.

Azt a nagyon magas labdát nem ütnénk le, hogy az Orbán papa kőbányái miatt-e…

Érthetetlen, hogy miért gyűlölik a fákat. A Madách tér nem egy nagy terjedelmű közterület, fel nem fogható, hogy miért nem voltak képesek legalább féltucat árnyat adó bokrot, cserjét, fát elhelyezni magán a téren, mert bár a szélére jutott, de ott már az árkádok alatti sávba ér, a hatásuk pedig a nullával egyenlő.

 

A tegnapi megnyitón a téren hatalmas ernyőket nyitottak az örömködő bulvármegnyitónak, de aztán viszont látásra nép, oldd meg a meleget, ahogy tudod, hiszen a te pénzedből épült.

A tér mindösszesen egy szintben működő szökőkút fantáziájáig merészkedett el: sehol egy pergola, napfogó, akármi – csak az árkádok külföldi hotelvendégeinek jár az árnyék, a magyar rohadjon meg a napon.

A síkos kőburkolat feltehetően télen is kiválóan teljesíti a funkcióját, mivel a hasonlóan sima járólapokon képtelenség a járás hóban s netán fagyban.

 

A már az átépítés alatt kitelepített s a térrel sem színében, sem formájában semmilyen összhatásban nem lévő zababódéról egyetlen dekorációs elemet hiányolunk, de nagyon: egy hatalmas ülepet, amit egy szerencsés, feltehetően önkormányzat-közeli csókos csókolgathatna naphosszat, amiért ilyen dicséretes bizniszhez jutott a belváros közepén. 

Utoljára frissítve: 2014-07-20 20:13:13

További híreink
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmelitában, erről most konkrétabban fogalmazva kijelentette, hog...
2024-02-28 13:22:44, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában, emlékeztetve...
2024-02-26 12:34:43, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei le...
Bővebben >>