. Ma Andrea napja van.
Sorvadnak a lőrinci kisboltok - még a repülős Mc Donald's is bezár
2014-08-31 15:00:51
Sorvadnak a  lőrinci kisboltok - még a repülős Mc Donald's is bezár

Sorvadnak a lőrinci kisboltok - még a repülős Mc Donald's is bezár

Az iskolakezdéssel egyidőben, szeptember elsejével bezárják az utolsó pestlőrinci gyorséttermet a Lőrinc Centernél lévő Mc Donald's-ot. A csaknem húszéves, piros repülős vendéglátó hely sok ezer kerületi fiatal számára szerzett korábban feledhetetlen élményeket, hiszen az AN2-es repülő gyermekbaráttá átalakított belseje egyedülálló terepe volt a szülinapi zsúroknak.

 

Néhány évvel ezelőtt már bezárt a Lőrinc Centerben lévő Pizza Hut is, de ez a döntés igazi nagy csapást jelent a környék számára, mivel az étterem a kerület legnépszerűbb találkozási pontja, egyaránt kedvelt a fiatalok, a családok és az üzleti megbeszélést szervezők számára is. Az Üllői útnak ezt a részét eddig kevésbé sújtotta a kerület központjában tapasztalható elkeserítő hanyatlás, az egyik legnagyobb kereskedelmi egység mostani kiesésével viszont a dolgok bizonyosan rossz irányt fognak venni. Úgy tudjuk, hogy a Lőrinc Centerben lévő papírüzlet napjai is meg vannak számlálva, az üzemeltetők elmondása szerint félévente mennek tönkre a kerületi kereskedők, új bérlőket találni pedig egyre nehezebb.

 

 

Bár a kapcsolatfelvétel megtörtént a XVIII. kerületi önkormányzat továbbra sem látja elérkezettnek az időt arra, hogy közbelépjen a helyi kiskereskedők megmentése érdekében. A napról napra élő boltosok elmondása szerint már az is sokat segítene, ha a nehéz helyzetre tekintettel a fideszes elöljáróság csökkentené a rájuk nehezedő építmény és telekadókat, vagy támogatást adna a kerületi munkahelyet teremtő vállalkozások számára. Sokan abban bíztak, hogy a közelgő választások majd fogékonyabbá teszik a helyi hatalom képviselőit a kéréseik meghallgatásában, de csalódniuk kellett. Mivel újabb gyorsétterem üzemeltető megjelenése az önkormányzat segítő készségének a hiányában szinte bizonyosan kizárt, hamarosan birtokba veszi az enyészet a piros repülőt és annak a környékét is.

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Romos és penészes cserelakás, amelyet felajánlott a MÁV az egyik bérlőnek, akinek a szerződését a mini-Dubaj m...
Bővebben >>