. Ma József napja van.
Svájcban kiröhögték Orbánt?
2013-01-19 20:27:35
Svájcban kiröhögték Orbánt?

Svájcban kiröhögték Orbánt?

A közel tízezres megtekintést elérő,  youtube-on terjedő felvétel alapján, a svájci pénzügyminiszter Hans Rudolf Merz röhögő görcsöt kapott Lázár János bejelentésén, aki a svájci bankokban ezermilliárd forint után kutakodik.

 

Ha megnézik a felvételt, akkor aki ért németül hallhatja, hogy Merz,  svájci pénzügyminiszter a  Kantonok Tanácsában Jean-Pierre Grin képviselő interpellációjára válaszolt. Merz szarkasztikusan azzal kezdte, hogy elmondta, egész vasárnap izgatottan készült arra, hogy felolvashassa a beosztottai által  megírt - fűszerezett húsáruk importjának növekedéséről  -  szóló szöveget. Ezután Merz több ízben nevető görcsöt kapott az interpellációra adott válasz felolvasása közben. A pénzügyi tárca vezetője válaszát azzal zárta, hogy elnézést kért az interpelláló képviselőtől, amiért ő maga egy árva szót sem értett abból, amit felolvasott.

 

Csakhogy valaki  ezzel a feliratozással látta el Merz nem mindennapi röhögő görcsét:

 

Hans Rudolf Merz: Magyarországról érkezett hírek szerint,.... tudják, amelyik országnak a miniszterelnökét Orbán Viktornak hívják, ....az ottani miniszterelnökség az NGM és a külügyminisztérium azt a feladatot kapta, hogy próbáljon 1000 milliárd forintnak a nyomára jutni. Ezért munkacsoport alakul, amely megkezdi a tárgyalásokat Svájccal annak érdekében, hogy a svájci bankok adjanak ki minden Magyarországra vonatkozó betétazonosításra alkalmas információt. – mondta Lázár János.



A youtube-os tréfamester nyilván azt szeretette volna illusztrálni, hogy véleménye szerint mennyire veszik komolyan Svájcban a magyar miniszterelnököt, és feltehetően ugyanígy kinevetik Lázár kérését, aki  pár napja bejelentette, hogy a magyar kormány hivatalos úton kéri Svájctól, hogy a svájci bankok minden adatot adjanak ki a magyar kötődésű bankszámlákról és betétekről. A Nemzetgazdasági Minisztérium becslése szerint legalább ezermilliárd forint, vagy még annál is több lehet külföldön.  Lázár János szerint ezeket az összegeket már 35 százalékos forrásadóval sújtanák.

 

 

 

Utoljára frissítve: 2013-01-20 08:29:27

További híreink
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Fókuszban Bővebben
Novák Katalin utódját máris hazugságon kapták
Az államelnök apja csak egy szimpla náci szimpatizáns, szélsőjobboldali és antiszemita vidéki ügyvéd volt, nem a kommunista terror ártatlan áldozata – fogalmazott a Hvg36...
2024-03-02 16:17:20, Hírek, Fókuszban Bővebben
Lemondott az MSZP-elnök a gyermektáborban történtek miatt
A részletek egyelőre nem ismertek, vizsgálat indult az ügyben.
2024-02-28 13:22:46, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Puskás Katalin nem mellesleg Novák Katalin rokona.
Bővebben >>