. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Szeressük egymást gyerekek
2014-08-20 16:47:29
Szeressük egymást gyerekek

Szeressük egymást gyerekek

Mint két kicsi lego, a legmagasabb állami kitüntetést kapja Kertész Imre és Rubik Ernő; a Matolcsy-istálló vett ezt-azt, elvégre a forint veri az indonéz rúpiát; meghalni nem menő. de elkerülhetetlen; a Sziget-klán félmilliárdot kapott az államtól, mert csak. Lehet, hogy tévedek, de nem alakul(t) ki itt egy új, vérkapitalista felső ezer, szaporán de limitálva, amint a legendás vérnyúl? Miközben a baloldal meg csak hápog, mint az esküvői lúd, hogy már megint kimaradtak valamiből. De végleg.

 

Mint két kicsi lego

 

Kertész Imre és Rubik Ernő két jó barát, azzá teszi a dicső múlt és a kultúrpolitika. Nem mintha egymással bármi bajuk lenne, mindössze kiváló és kacsintgató hír, hogy – tegyük hozzá: megérdemelten a legmagasabb magyar állami kitüntetést, a Szent István Rendet idén Rubik Ernő feltaláló és Kertész Imre író veheti át - közölte az MTI érdeklődésére Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője hétfőn. Havasi Bertalan hozzátette: az elismerést olyan személyiségek kaphatják, akiknek nemzetközi elismertsége vitathatatlan, és szerte a világban öregbítik Magyarország hírnevét.

 

 

Hiszen rend a lelke mindennek.

 

Rendben van, hogy a Magyar Nemzet című izé 2009.-ben az alábbi igaz magyar kirohanással nyitotta ki a verbalitása bugylibicskáját: „Hazugok és antiszemiták országa” - Kertész Imre a magyarokat szidja. Nagyot változott a zsurnálszemléletük mára, pedig senki sem mondta meg, hogy mit írjon a szabad magyar sajtó a vezér cikkében: „Van abban valami nagyon szomorú, hogy Magyarország első irodalmi Nobel-díjasa 2002 októberében szinte még meg sem érkezett Stockholmból, idehaza már kitört a politikai botrány. Miért kapta, hogyan kapta, miért ő kapta. És ma nagyjából ugyanott tartunk, ahol akkor: a megosztott, közös nevezőt már alig találó honi értelmiség jelentős és jelentéktelen figurái ismét azt tartják a legfontosabbnak, hogy saját helyüket kijelöljék, viszonyulásukat meghatározzák Kertész Imréhez az író 85. születésnapja ürügyén.”

 

Szeressük egymást, gyerekek. Én konkrétan pityergek, olyan szép ez a kis világunk.

 

Hazafias légfront

 

A gyerekes családok fele éhezik, sok iskolás és óvodás szédelegve kezdi a hetet. A kétezres évek eleje óta drámaian romlott a helyzet. A gyerekek az állami intézményekben kapnak ugyan ingyen ételt vagy a Gyermekétkeztetési Alapítványtól élelmiszercsomagot, ám a legnagyobb veszélyt a hétvégék és a nyári hónapok jelentik. 3,3 millióan pedig 65 000 forintnál kevesebből élnek. Magyarországon.

 

A Magyar Nemzeti Bank a közelmúltban megvásárolta a jelenleg négycsillagos kastélyszállóként működő tiszaroffi Borbély-kúriát, amely a jegybank saját üdülője lesz. A  nemrég nettó 680 millió forintért árult ingatlant sikerült kiharcolni 450 millióért. Sőt: vadonatúj "Eiffel Palace" irodaház is a tulajdonuk lett valami off-shore cégektől (de ezek jó off-shore cégek), csekély 12c milliárdért. Bagatell.

 

 

Ez a két hír így egymás melletti formában hatásvadászat lenne..? Az. Tudom fokozni: összesen 415 millió forint plusztámogatásban részesítette idén a kormány a Sziget, a VOLT, a Balaton Sound, és a Nagyon Balaton fesztiválokat, amint megtudhattuk mindezt A kormányszóvivőtől. Így egy céghez került az a pénz, amit "a kiemelkedő turisztikai vonzerővel rendelkező nyári könnyűzenei fesztiválok"-ra szántak. Kurucz Éva a sajtótájékoztatón többek között ezt mondta: "A Magyarországra irányuló turizmus 10-12 százalékát a fesztiválok generálják, évente 100 milliárd forint bevételhez juttatva a gazdaságot. A kormány ezért a fesztiválok támogatására eredetileg szánt 330 millió forintos kereten felül további 265 millióval támogatja a Nagyon Balaton fesztivált és összesen 150 millióval a Sziget, a VOLT és a Balaton Sound fesztiválokat. A fesztiváloknak komoly segítséget jelent az is, hogy a belépőik árának áfa-tartalmát a kormány tavaly nyáron 27-ről 18 százalékra csökkentette.”

Lehet, hogy tévedek, de nem alakul(t) ki itt egy új, vérkapitalista felső ezer, szaporán de limitálva, amint a legendás vérnyúl? Miközben a baloldal meg csak hápog, mint az esküvői lúd, hogy már megint kimaradtak valamiből. De végleg.

 

Meghalni – nem menő

 

Viszont az egyetlen biztos pont az életben, ami elkerülhetetlen. Jelen tudásunk szerint. A hivatalos magyar közszolgalelkű média viszont úgy tűnik úgy véli: csak a selejt pusztul, az élet örök, a kinevezéseik úgysem csak holtomiglan holtodiglan szólnak, de viszont hanem örökéletre-halálra.

Szerintük.

Már elegen felzúdultunk azon, hogy mekkora tahó és gyáva alja szemlélet uralkodhat a közmédiákban, hogy Bajor Imre szerencsétlen haldoklásának bevégzéséről nem számolt be az híradó. Valamelyik szerencsétlen szánalmas beszari csinovnyik azzal az indokkal csinálta össze magát, hogy hát mert nem volt Kossut-díjas (de lesz ő még hírfőszerkesztő, hehe). Miután kiderült, hogy az indoklás finoman szólva nem bontotta ki az igazság teljes egészét, különösebben senki sem csuklik, ennyi tellett a kreativitásból, nem is reklamál senki, ja, hazudunk-hazudunk, hát istenem, valamire csak fel kel venni azt a havi négyszázat plusz Szép Széchényi-kártyák. Mindezt azért, mert egy nem Orbán-fan mulattató halt meg.

 

 

Gondolhattuk egyszeri kisiklásnak a normáliséknál már rég dugványozásra küldött médialakáj kreténségét, de nagyot téved, aki hisz az alapvető erkölcsi normákban és/vagy a logikus életvezetésben. Robin Williams sajnálatos haláláról sem számol be a közt szolgáló média. Itt fejet kell, hogy hajtsunk a szakmai következetesség előtt: ő sem volt Kossuth-díjas.

 

Jelzem: a miniszterelnöknek sincs, ha ez majdan szerkesztési dilemmát jelentene.

 

(forrás: huppa.hu; fotó: 444, hvg)

 

 

 

 

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnö...
Bővebben >>