. Ma Gedeon napja van.
Szijjártó, a hét törpe
2014-10-01 20:36:09
Szijjártó, a hét törpe

Szijjártó, a hét törpe

Az élet egy kabaré – már megint még mindig. Nem pontosan érthető, hogy a baloldali főpolgármesterségi egymást-jelölő cicaharcot – a hatékonyságát alapul véve – vajon miért nem a választás után rendezik le..? A politikai nagyságukat tekintve tökéletesen lényegtelen, hogy bokros teendői miatt Falus most, vagy három hét után lép-e vissza-hátra-oldalra csöbörből vödörbe.

 

Elhagyja az országot Fekete Teri

 

Is. Meg Lovas Zoltán. Is. Meg a gyerekem. Meg a barátnőm és a barátnőmmel közös barátnőnk, mert az előző barátnőm már kint van az országból, most ott barátkoznak együtt mindhárman, határontúliként, csak a másik irányban, mint azt a szóösszetétel ezidáig determinálta.

Eltávozik sőt, már e is távozott Terry Black, a repedthangú nemi tákolmány, gerince nem tud kellően hajlani, inkább ott veti nyomás alá, ahol talán még az orvosok is lehetnek demokraták. Megértjük, sajnáljuk, de ezt még csak túléljük.

 

Eltávozik az országból Lovas Zoltán is – miközben egy másik Lovas visszajött, bár maradhatott volna, ahol volt, de hát Lovas-Lovas, végülis leltárilag nincs veszteség, a darabszám megmaradt. Csak a minőség, a gyep, az a szép zöld gyep, amit a két Lovas lelkében öntözgetett ezidáig, az bitangul nem ugyanaz. Az első a demokratikus ellenzék s a rendszerváltás körüli teendők legendás dokumentátora, a másik csak simán közéleti köztörvényes. Az ocsút a nyakunkba hányják, a búza meg elszáll a széllel. A Pista Brüsszel helyett itthon acsarkodhat tovább, a Zoltán meg túl finnyás: „Október 12 után az orbanisztáni jogállami fasiszta rendszer gyors ütemben és mélységében fog tovább “fejlődni”. Mohóbb lesz a zsákmányszerzés, sikeresebb a társadalom megfélemlítése, atomizálása és alattvalóként való homogenizálása…” – ilyeneket mond, hát akkor persze hogy tessék elmenni. Már a budaörsi végállomáson a 240-es busz sofőrje is megmondja: akinek nem tetszik a rendszer, össze lehet csomagolni és el lehet menni az országból..! – amikor egy nyugdíjas szólni merészelt az első ajtós felszállások kényelmetlenségéről.

 

Mit remélünk, ha egy sima buszsofőr országcsendőr szerepben tetszeleg azok sorsáról, akik a kormányt illetik kritikával..? Tessék csak továbbhaladni, annál nagyobb lesz a kokárdásszívűek aránya.

 

Parlagfű-ha..!

 

Nem értem a felháborodást, de most őszintén: nem sokkal jobb, ha terepjáró terem parlagfű helyett..? Mondhatnánk politikai kárörvendő demagógiával, hogy a szocik összegyűjtöttek több, mint egymilliárdot, az az icipici fidesz meg mind megette, de ez természetesen nem igaz, viszont tény. 2009-ben közel 180 000-en leszázalékoltak az adójukból a parlagfű irtására, ennek a bő milliárdnak a felét pedig már az orbán-kormány zárolta: kielégített néhány száz elbocsátott minisztériumi zabhegyezőt, vett némi terepjárót, helikopterezett és a maradékot elsnóblizta a volt MSZMP-székház katakombáiban, ahol ingyen veri ki Császár Attila a magkoktélt. 

 

Mi a kérdés? Hogy a nép, az istenadta miért nem mondja azt mondjuk éppen most, hogy hát és a kisfaszom nem kéne, mégis mit képzeltek, hess vissza a tanyára büdös kölykök, na most már elég volt?! Nem mondja. Inkább vesz egy jegyet 300 km-es körzeten túlra, a többinek meg folyjon össze taknya-nyála és nem csak augusztustól októberig, de a gyehenna tüzén is, amit szárított parlagfűből lobbantanak néki lángra. Gyáva népnek nincs hazája..? Szegény Petőfi, ha élne, mást sem írhatna e helyett, mint hogy birka népnek nincs hazája, legfeljebb tartózkodási helye.

 

 

Havasi, a jóval több, mint testőr

 

Erre szokták mondani, hogy ha nem lenne, ki kéne találni, amit annyiban módosítanánk Havasi Bertalan kereszteslovag esetében, hogy annyira azért ne kapkodjuk el azt a kitalálást, ha kérhetjük.

Havasi az a dugó, amit a megfelelő pillanatokban aktivizálva ki-kiereszti gazdája hátsójából a felesleges gőzt, aztán visszadugják, hogy jól zárjon. S kellemesen is érzi magát eme pozícióban kényelmesen lehelyezkedve, mint Pom-Pom Picur fején, csak jóval kevesebb bájjal és a kommunikációs hulladékokra jellemző értelmetlen evolúciós vadhajtásként.

 

Az emberről, aki forradalmasította a kommunikációs szakmát és ötvözte  az amerikai focit ötvözve sajtókapcsolati teendőkkel annyit tudhatunk, hogy 2010 óta vezeti a miniszterelnök sajtóstábját, előtte dolgozott a Magyar Nemzet megyei tudósítójaként, volt műsorvezető a Hír TV-n,  valamint a Terror Háza és a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumának sajtófőnökeként is alapozhatta a szakmai hírnevét. Kár, hogy senki sem hallott zajos szakma sikereiről – egészen addig, míg elkötelezettsége már-már kevin costner-i magasságokba repíti a sajtófőnöki szerepet, amikor testével védi szeretett vezérét a gyilkosan kopogó kérdészáporban.

 

Az természetesen meg sem fordul az illiberális vérkeringésében – intellektust még nem használnék a tevékenységére -, hogy esetleg azért van, hogy válaszokat biztosítson a kérdésekre, amit érdekelné az alattvalókat – nem. Az ő feladata a kérdéselhárítás, amit megfelelő agresszivitási maligánfokon képes 24 órában szinten tartani. Legutóbb a napokban közölte a kérdezni merni próbáló újságírónak egy pozitivista bicskei átadási ünnepségen, hogy nem kell a népet félrevezetni Szijjártó villaügyével kapcsolatban, de a vezért erről kérdezni, azért bizony konkrétan akár tömlöc is járhat. Mivel mindezt szokása szerint egésztestes blokáddal blokkolta, kiváló testkontakjának köszönhetően Havasi kiérdemelte a hét utcaiharcosa címet. Ketrecbe vele.

 

 

Szijjártó, a hét törpe

 

A hülyegyerek, akit a szülei tartanak el, hadat üzent Amerikának. Vitathatatlanul a hét slágere lett az új s ifjú külügyminiszter története, ezt fütyörészik még a boncmesterek is. Péter arcképét egyszer még érmébe vésik, mert ilyen hatékony mintha-ember eddig még sosem küzdötte fel magát ilyen magas pozícióba. A középgenerációknak még derenghet egy Losonczi Pál, egy Lázár György név, akikről senki sem tudta, hogy mit csinálnak, kicsodák vagy egyáltalán vannak-e valójában, mégis országvezetői portrékon nézegethettük őket.

 

Mindenki csudálkozik, hogy 36 évesen miként lehet ekkora tettvágy egy fiatalemberben, aki soha életében nem dolgozott, de összespórolt drága szülei segítségével egy 180 milliós, flexibilisen változó alapterületű – tehát környezetbarát, neki legalábbis mindenképpen – villát az Elfújta a szél díszletraktárából..?

 

Nos, ez úgy lehet, hogy a szülei őt nagyon szeretik és néha kölcsönadnak 70-80 milliót fodrászra, villára, mikor mi kell. De a legnagyobb titok amire senki sem gondolt, hogy Péter valójában a hét törpe és minden nap, erejét nem kímélve dolgozik a drágakőbányában és a tisztességes munka meghozza a gyümölcslét. Folyik is a pénz, mint manna, ha jól kezelik a lojalitás szájbőgőző seggfejei a verbalitás bűzös szájmenését.

 

 

Nemre,  fajra való tekintet nélkül

 

Erősödik az őszi elégikus hangulat, picit felébresztették Pintér Sándort, mielőtt bealszik télire, csengessen már egy picit álmában. A miniszterelnök, akár egy határozott és erőskezű családfő, odaszólt, hogy tiltsa már be a szélsőjobbos rendezvényt sőt, az országba se engedjen senkit, akinek az áll az útlevelében, hogy szélsőjobbos fajvédő (anyja neve helyén például vagy ilyesmi.., valahol benne kell lennie az útipasszusban, különben honnan tudnák így kajakra).

Fura dolog ez a törvény, meg állam, meg jogszabályok meg demokratikus elvek miegyéb. Mintha az úgy menne, hogy letelefonál a fejetlen kormány feje, hogy te figyelj belügyminiszter, tiltsad már be a neonácik rendezvényét, ami nem volt megtartva, de a határon is tartóztass fel mindenkit, akinek nem tetszik a pofája, de egy machete-t vigyél már magaddal, ne kelljen annyit magyarázni nekik. Ez a hatásmechanizmus vitathatatlanul gyakorlatias és főként gyors megoldása a túlintellektualizált tárgyalgatások, megfelelő jogszabályok kiküszöbölésére – a napsütötte Afrikában.

 

Mifelénk viszont az élet egy kabaré – már megint még mindig. Nem pontosan érthető, hogy a baloldali főpolgármesterségi egymást-jelölő cicaharcot – a hatékonyságát alapul véve – vajon miért nem a választás után rendezik le..? Nagyjából ugyanannyi értelem lenne, mint szűk két héttel az önkormányzati választás előtt, amikor még mindig azon vitatkoznak, hogy ki legyen a jelölt és ki lépjen vissza, ki lépjen még egy kicsit, na még egy kicsit hátrébb… A szakadék szélénél.

Spárta bennü(n)k van.

 

Isten veled Budapest, te édes.

További híreink
Meddig tart a kapcsolatunk?
Kapcsolatunk addig tart, ameddig érted a szavaimat. Nem pattannak le rólad, mintha simára csiszolt felület lennél, és én egyre csak dobálnálak szavaim színes kavicsaival,...
2015-05-05 09:59:52, Hírek, Publicisztika Bővebben
Elfogtunk egy levelet
Olvasóink közösségi oldalán kering egy levél, amit most elkaptunk és megosztjuk a szélesebb nyilvánosság előtt bízván, hogy a magyar kormány jeles szimpatizánsaihoz intéz...
2015-04-14 18:27:26, Hírek, Publicisztika Bővebben
Kertitörpe-jelenség a köztereken
Vicces összeállításokban szerkesztik ki a neten a hazai zsánerszobrok legriasztóbb darabjait. Az olvasó röhög, pedig valamelyikbe biztosan belefutott már, Szolnoktól Pécs...
2015-02-10 00:14:31, Hírek, Publicisztika Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseke...
Bővebben >>