. Ma Márk napja van.
Szúnyogcsapda - házilag
2014-06-22 15:26:38
Szúnyogcsapda - házilag

Szúnyogcsapda - házilag

Biztosan sokan emlékeznek, hogy mire elkezdődött a szúnyogirtás például tavaly nyáron, micsoda pusztítást végeztek mind rajtunk mind az idegeinken a kellemetlen vérszívók akkor már hetek óta. Se kertiparti, sem sátorozás, sem andalító vízparti séta.

Biztos, ami biztos, egy hétköznapi és praktikus házicsapdával felkészülhetünk a kellemetlen szúnyogtámadások ellen. Mindössze néhány minden háztartásban fellelhető alapanyag szükséges az otthon is elkészíthető szúnyogirtó csapdához.

 

Nem kell hozzá egyéb, mint egy másfél literes petpalack, két és fél deci langyos víz, két evőkanál kristálycukor, 1 dkg élesztő, újságpapír, cellux.

A csapda: vágjuk le a palack tetejét, az aljába öntsük a langyos vizet, keverjük bele a cukrot, amikor elolvadt s kihűlt, morzsoljuk hozzá az élesztőt s keverjük össze az elegyet.

A palack tetejét megfordítva tegyük vissza a palackba, ha kell, celluxszal erősítsük meg. Ez után a csapdánkat tekerjük körbe újságpapírral és keressünk hozzá egy árnyékos helyet.

 

Amennyiben ügyesek voltunk van, a szúnyogok bukni fognak a palackban erjedő anyag szagára és a széles karimát becélozva a keskeny nyíláson leszánkáznak a végső helyükre, ahonnan kirepülni sajna már nemigen lesz esélyük. Szerencsés esetben a legyek is beszédülnek.

Két-három hetente érdemes a dolgot újra frissíteni, hogy a vonzó afrodiziákum ne veszítsen az erejéből.

 

Békés esti grillpartit.

 

Utoljára frissítve: 2014-06-22 16:04:43

További híreink
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmelitában, erről most konkrétabban fogalmazva kijelentette, hog...
2024-02-28 13:22:44, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában, emlékeztetve...
2024-02-26 12:34:43, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Amennyiben most készülsz belekezdeni a fogyókúrádba, felhívjuk figyelmedet, hogy csak óvatosan olvass tovább...
Bővebben >>