. Ma Auguszta napja van.
Tényleg? Sumer rokonság?
2013-04-07 13:48:37
Tényleg? Sumer rokonság?

Tényleg? Sumer rokonság?

A Történelemtanárok Egylete megbízásából Dolák-Saly Róbert által írt forgatókönyv alapján  Kriskó László rendezte meg a Hogy volt, hogy nem volt című  kisfilmet. Derüljünk együtt ezen a borongós áprilisi vasárnapon!

 

A film alkotói köszönetet mondanak a filmben felhasznált képek és illusztrációk készítőinek és tulajdonosainak, hogy hozzájárultak azok felhasználásához: Valosade (Finnország), Sulinet Tudásbázis, Jastrowie (Litvánia), Gryffindor (Magyarország), Mythras (Franciaország), Gurdjieff, Marie-Lan Nguyen (Wikimedia Commons), Kulturszar blog, Rosemania.
Források: Wikipedia, Sulinet Tudásbázis, Matrifocus.com, Kulturszar.blog.hu.

 

A Történelemtanárok Egylete (TTE) iskolatípustól függetlenül minden történelemtanár és a történelemtanítás szakmai érdekvédelmi (érdekképviseleti) szervezete. Tagja lehet magyar és nem magyar állampolgár egyaránt. Az Egylet előadásokat, vitákat, továbbképzéseket, szakmai tanulmányutakat szervez, tankönyveket, taneszközöket tanításhoz, tanuláshoz használható műveket készít, jelentet meg, értékesít, közvetít vagy juttat el az iskolákhoz, pedagógusokhoz, érdeklődőkhöz, honlapokat, portálokat készít, működtet, adatbázisokat alakít ki, fejleszt, szakmai műhelyeket működtet, szakvéleményt ad, pedagógiai szakmai szolgáltatásokat lát el, szolgáltatásokat nyújt tagjainak s az érdeklődőknek. Szükség esetén fellép a szakma érdekében. Tagjain kívül más is részesülhet közhasznú szolgáltatásaiból. Alapvető célja, közhasznú tevékenysége az információnyújtás, az információcsere elősegítése a pedagógiai szakmai közéletben; az oktatás, a történelemtanítás színvonalának emelése a tanári öntevékenység révén.

 

Az Egyesület 1989-ben alakult. Országos szervezet, minden megyében vannak tagjai. Az Egyletet 1998 áprilisában kiemelkedően közhasznú szervezetté minősítette a Fővárosi Bíróság.

 

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Persze folyamatosan azt halljuk mindenhonnan, hogy mindig ragaszkodjunk az eredetihez, ne érjük be másolattal,...
Bővebben >>