. Ma Emma napja van.
Terhes feleségének segített, vetkőztetés és rabosítás lett a vége
2014-09-03 18:20:41
Terhes feleségének segített, vetkőztetés és rabosítás lett a vége

Terhes feleségének segített, vetkőztetés és rabosítás lett a vége

Alig egy percre állt meg autójával egy budapesti férfi, hogy segítsen a házból érkező állapotos feleségének. Az arra járó rendőrök azonban úgy találták, hogy szabálytalanul parkol, mert a szélvédő mögött hagyta a gyermeke nevére szóló rokkant igazolványt. A rendőrök bevitték, hogy a kapitányságon „tisztázzák” a történteket.

 

Közel hat órára rendőrségi cellába került az atv.hu egyik olvasója, ráadásul elképzelhető, hogy az ügyészség vádat emel ellene közokirat hamisítás alapos gyanúja miatt – számolt be a híroldal. A férfi az egyik belvárosi kerületben él a családjával. Egyik gyermekük mozgássérült, ezért számára mozgássérült parkolási igazolványt állítottak ki a hatóságok.

 

Egy olvasójuk saját elbeszélése szerint a múlt héten a kora délelőtti órákban tért haza autójával, hogy feleségét felvéve folytassák útjukat a munkahelyükre. A férfi szabályosan megállt a lakóház előtt, majd besietett a lifthez, hogy segítsen a csomagokkal érkező terhes feleségének.

Elmondása szerint egy perc sem telt el, mire mindketten az autóhoz értek. Egy civil autós rendőrjárőr azonban igazoltatta őket, és arra a megállapításra jutott, hogy a férfi ki akarta játszani a parkolási szabályokat, mivel úgy állt meg az autóval, hogy egyrészt nem vett parkolójegyet, másrészt az autó szélvédőjénél hagyta a mozgássérült gyermeke – szabályos – parkolási igazolványát.

 

Mivel a gyermek nem tartózkodott az autóban, a rendőrök úgy találták, a férfi közokirat hamisítást követett el. És hiába érvelt azzal, hogy nem volt szó parkolásról, hiszen az egész történet egy percig sem tartott, a rendőrök beszállították a kerületi kapitányságra. Az érintett ekkor még nyugodt volt, hiszen a rendőrök megígérték, hogy tisztázzák az esetet, és megnézik a térfigyelő kamerák felvételét, amiből egyértelmű lesz, mi is történt.

 

 

Ezzel szemben a férfit rabosították a kapitányságon, ujjlenyomatot vettek tőle, szemből és profilból lefotózták. Cipőjéből kivetették a fűzőt, később teljesen meztelenre vetkőztették, haját és testnyílásait átvizsgálták. Ezt követően egy cellába zárták. Később kihallgatták, majd a jegyzőkönyv felvétele után kiengedték. Összességében közel hat órát töltött a rendőrkapitányságon, az idő nagy részét egy cellában.

 

Ráadásul a rendőrség közokirat hamisítás alapos gyanúja miatt vádemelési javaslattal továbbküldi az ügyet az ügyészségnek. A férfi álláspontját igazoló térfigyelő kamerás felvételt nem nézték meg, hiába érvelt a kihallgatáson is azzal, hogy nagyon rövid időre állt meg, hogy nem állt szándékában parkolni, és hogy soha nem élt vissza a gyermeke nevére kiállított parkolási igazolvánnyal.

 

„Megdöbbentő volt, hogy a húszas-harmincas éveikben járó fiatal rendőrök úgy kezeltek, mint egy veszélyes bűnözőt”, nyilatkozta az ötvenes éveiben járó férfi.

Az atv.hu által megkérdezett jogász azt mondta, parkolás esetén öt perc türelmi idő jár az autósnak, ez alatt kell megvennie parkolójegyét. A jogász szerint egyértelmű rendőri túlkapásról van szó, ami miatt érdemest panaszt tenni.  A történteknek szemtanúja volt a rabosított férfi felesége is. 

 

(forrás: atv.hu)

Utoljára frissítve: 2014-09-03 18:22:54

További híreink
Bodrogi Gyula 90 éves lett
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek, tévéfilmek és sorozatok százainak megformálója, 90. születé...
2024-04-13 08:33:54, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
Voltak turistaházaink a Budai-hegyekben is
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munkás Testedző Egyesület turista-menedékháza állt. Mára azonban ...
2024-04-09 19:50:17, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
Kútmélyre zuhant a „Petőfi-film” nézettsége
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren nézték meg a magyar mozikban, ezzel a Covid utáni időszak leg...
2024-03-28 21:01:23, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Egy őrbottyáni földtulajdonos több mint kétmilliárd forintos kártalanítást követel, miután tervei szerint term...
Bővebben >>