. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Tiltakozás a Nemzeti Vágta ellen
2014-09-20 11:59:04
Tiltakozás a Nemzeti Vágta ellen

Tiltakozás a Nemzeti Vágta ellen

Már a kezdetektől bojkottálom a Nemzeti vágtát, amit minden évben szeptemberben a Hősök terén rendeznek meg. Eddig egyetlen egyre sem mentem ki és akinek csak tudtam szóltam és megkértem, hogy ő se menjen. Tiltakozom azért, mert embertelen körülmények között szállítják, istállózzák, versenyeztetik a lovakat. Budapest kellős közepe véleményem szerint nem megfelelő helyszín egy lóverseny megrendezésére – hirdette meg a nyilvánosság előtt a felhívását dr. Pálinkás Viktória.

 

Két évvel ezelőtt, 2011. szeptember 17-én a 10. futam második körében Szigetvár színeiben versenyző Le Songeur (Löszi) nevű ló és lovasa ifj. Czike Zoltán a déli átjáró utáni első palánknak ütközött, majd a lovas földre került, az elszabadult ló pedig nyitott belső szervekkel, és erősen sérült hasfallal futotta végig a futamot. A lónak az egész bal oldala véres volt és a belei is kilógtak. A helyszínen ugyan azt állították, hogy minden segítséget azonnal megkapott a ló, sérülései miatt állatorvosi javaslatra és tulajdonosa döntése alapján az este folyamán elaltatták.

 

Október 2-án rendezték meg az állatok világnapja alkalmából a felvonulást a szokásos útvonalon. Miután a résztvevők végigsétáltak az Andrássy úton, a Hősök terén álltak meg meghallgatni a beszédeket és meggyújtani a mécseseket.

 

A Nemzeti vágtát állítólag azért rendezik meg 2008 óta, hogy emlékeztessék a magyarokat, hogy lovas nemzet vagyunk. Ahogy a honlap is hirdeti "Nyeregbe vidék, nyeregbe Magyarország!" ill. "Eszem-iszom, dínom-dánom". Valaki(k)nek nagyon nagy üzletet jelenthet ez, hisz milliós (esetleg milliárdos) bevételeket hozhat neki(k), természetesen a lovak kárára. Éppen ezért idén ismét tiltakozom!

 

dr. Pálinkás Viktória állatvédő jogász

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Romos és penészes cserelakás, amelyet felajánlott a MÁV az egyik bérlőnek, akinek a szerződését a mini-Dubaj m...
Bővebben >>