. Ma Márk napja van.
Tragikomédia a kormány nyugdíjtrükkje
2013-06-14 07:48:33
Tragikomédia a kormány nyugdíjtrükkje

Tragikomédia a kormány nyugdíjtrükkje

Egyre kínosabbá válik az Orbán-kormány nyugdíjtrükkje: a kormány a magánnyugdíjpénztári pénzt államosította, de kárpótlásul egyéni nyugdíjszámlákat ígért. Az államosított pénz tehát virtuális játékpénzként megjelenik az egyéni számlákon – de a kormány még ezt az ígéretét sem volt képes teljesíteni, a legújabb hír szerint 1,3 milliárd forintért szervezi ki az illuzionista mutatványt.

 

"Már pedig az állam megtartja, amit ígér. Ha pénzt ígér, azt is megtartja" – mondta Karinthy Frigyes, akinek sorai az Orbán-kormány féle államra sokszorosan igazak. Az Orbán-kormány ugyanis nem csak egyszerűen lenyúlta a magánnyugdíj-pénztári pénzeket, de még adós a kárpótlásul ígért virtuális pénzzel is.

 

A kormány dilettantizmusa tetten érhető volt abban is, hogy az államosított magánnyugdíjpénztári pénzek egy részét  az egykulcsos adó okozta bevételkiesés ellensúlyozására fordította. Nem gondolkodtak azonban eléggé előre ahhoz, hogy tudják, a következő évben már súlyos megszorítások lesznek szükségesek a bevételhiány ellensúlyozásához.

 

A kormány tehetetlensége abban is megmutatkozott, hogy még azt a bűvésztrükköt sem sikerült eddig sikeresen bemutatniuk, hogy a valódi pénzt helyett  –amit már elköltöttek – a pénztártagokat nem valódi pénzzel kárpótolják a virtuális számlákon. Groteszk, hogy a kormány az illuzionista mutatványát több éves késéssel mutatná be, és végül ki kell szerveznie, illetve uniós forrásokat bevonnia. – tudatta Scheiring Gábor az MTI-hez eljuttatott közleményében.

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei le...
Bővebben >>