. Ma napja van.
Trapézlemez tető építése: már ezért megéri
2023-12-01 19:05:58
Trapézlemez tető építése: már ezért megéri

Trapézlemez tető építése: már ezért megéri

A modern tetőszerkezetek zöme már trapézlemezből készül, hiszen a tervezők és a tulajdonosok is tudják, hogy kiváló a tartóssága és könnyű a súlya, így nem terheli meg annyira a tetőszerkezetet és sokkal hosszabb ideig őrzi meg minőségét. Nézzük meg, hogy miért éri meg trapézlemezből tetőt építeni.

 

Könnyű a súlya

 

Minden építtetőnek és kivitelezőnek az a legnagyobb álma, hogy egy könnyű súlyú, de minden körülménynek jól ellenálló tető kerüljön a házakra. A trapézlemezek acélból vagy alumíniumból készülnek, így ennek a kitételnek tökéletesen megfelelnek. Megkönnyítik az építkezés folyamatát, nem terhelik meg túlzottan a tetőszerkezetet és lehetőséget teremtenek arra, hogy sokkal könnyebb alapokat és tartószerkezeteket alakítsanak ki.  A Pascal trapézlemez tájékoztatója erre is kitér.

 

Rendkívül tartós

 

A háztulajdonosok zöme tudja, hogy olyan anyagokból érdemes építkezni, amelyek tartósak, hiszen senki sem szeretne 2 évente tetőt cserélni. A lemezek jól ellenállnak az UV-sugárzásnak és a szélsőséges hőmérsékleti változásoknak, ezáltal az ebből épített tető hosszú élettartammal fog rendelkezni. Mivel igen jó minőségű bevonatokat használnak a lemezek gyártása során, így sokkal kevesebb karbantartást fognak igényelni, mint egy hagyományos tetőfedő anyag.

 

Gyorsan telepíthető

 

Ma már nem elhanyagolható szempont egy-egy építkezés tekintetében a gyorsaság, hiszen a határidők egyre szorosabbak. A lemezek könnyedén egymáshoz illeszthetők, így telepítésük is gyorsabban kivitelezhető, mint például egy cseréptető esetében. Mivel széles a méretválaszték, így pontosan az adott épületre szabottan folyhat a kivitelezés, a projekt követelményeinek megfelelően. A tetőépítés így sokkal hatékonyabb és költségtakarékosabb lesz, ezáltal az építés költségvetését is nagyban csökkenti.

 

Sokoldalú alapanyag

 

Különböző méretben és színben érhetők el a trapézlemezek, ezért egy nagyon sokoldalú építési alapanyagról beszélünk. A tervezők és az építtetők széles körű termékválasztékból válogathatnak. A lemezek között a résztávolság állítható, így a szellőzést és a fényáteresztést is könnyedén lehet szabályozni. Kreatív és egyedi dizájnok is kialakíthatók, ezért a tervezők sokszor előnyben részesítik ezt a tetőszerkezetet, arról nem is beszélve, hogy az épületek stílusához és a környezethez is sokkal jobban igazíthatók.

 

Környezetbarát

 

A hosszú élettartam, a könnyű súly miatt sokkal kevesebb energiát kell felhasználni a legyártásukhoz és sokkal kevesebb hulladék is keletkezik. Mivel könnyen újrahasznosíthatók, ezért ez nagyban hozzájárul a fenntarthatósági törekvéseinkhez, valamint az ökológiai lábnyom csökkentéséhez is.

 

Egyéb kiegészítő technológiákkal könnyedén kombinálható

 

Napkollektorok és esővízrendszerek kiépítéséhez is alkalmas, amely szintén növeli az épület energiahatékonyságát, valamint a fenntarthatóságot is elősegíti.

További híreink
Te is szeretsz garanciát kapni?
Bármilyen termékről vagy szolgáltatásról legyen is szó, egészen biztosan megnő a belé vetett bizalmunk, amikor meghalljuk a garancia, garanciális vagy garantáltan szavaka...
2024-01-24 15:30:42, Hírek, Könnyű Bővebben
Hámok sokféle változatban
Biztos te is gyakran szoktál látni kutyákat, amikor sétáltatják őket. Mostanában pedig talán az is feltűnhetett, hogy nem nyakörv van rajtuk, hanem egyre többször kutyahá...
2024-01-22 11:38:41, Hírek, Könnyű Bővebben
Mi a helyzet a vérnyomásoddal?
Sajnos idehaza, de világszinten is népbetegségnek számít a magas vérnyomás, ami - ha kezeletlen marad - számos másik betegséghez vezet. Ilyen lehet többek között az agyvé...
2024-01-15 11:26:27, Hírek, Könnyű Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI...
Bővebben >>