. Ma Emma napja van.
Újpest is bejelentkezett a leendő új fővárosi kórházért
2015-04-16 21:13:38
Újpest is bejelentkezett a leendő új fővárosi kórházért

Újpest is bejelentkezett a leendő új fővárosi kórházért

Újpest polgármestere nyílt levelében fejtette ki, hogy szerinte egy új budapesti kórháznak az északi régióban, a IV. kerületben lenne a legjobb helye. Wintermantel Zsolt (Fidesz-KDNP) kedden a döntéshozóknak címzett nyílt levelében azt írta, hogy Újpesten kiváló közlekedési adottságú területen épülhetne meg az új kórház, a Káposztásmegyerre tervezett intermodális közlekedési csomópont szomszédságában, az M0-ástól fél kilométerre.

 

Így nemcsak az újpestiek, hanem a XV. kerület és a Megyeri híd révén a III. kerület lakói számára is könnyen megközelíthető, korszerű ellátást biztosíthatna - sorolta a kerület vezetője, aki szerint ez már önmagában 300 ezer embert jelent, s ha hozzáveszik az agglomerációban élőket, akkor csaknem félmillió ember egészségügyi ellátásáról van szó.

 

A polgármester levele szerint, ha a kórház és a csomópont is megépül, oda a főváros szinte bármely részéből el lehetne jutni legfeljebb 50-60 perc alatt, ellentétben például a volt OPNI területével, ami nehezen megközelíthető még a Széll Kálmán térről vagy a Hűvösvölgyből is, azaz sokkal kevesebb ember ellátását szolgálná egy ott megépülő kórház.

 

 

Bár évekkel ezelőtt a helyi Károlyi kórházat leépítették, ambiciózus nyilatkozatában Wintermantel Zsolt arra is kitért, hogy az Észak-Pesten élő emberek régóta nem kaptak kézzelfogható segítséget az egészségük megőrzéséhez sem az államtól, sem a fővárostól. "Az itt élők joggal érzik úgy, hogy az állam és a főváros is sokkal tartozik Újpestnek" - fogalmazott, kifejtve, hogy a rendszerváltás utáni 20 évben minden kampányban ígértek Káposztásmegyerre metrót, kórházat, egyéb fejlesztéseket, amelyekből nem lett semmi, ellenben "a Demszky-érában hagyták lepusztulni a kórházainkat, a szakrendelőnket, bezárták a szülőotthonunkat".

 

Tarlós István főpolgármester előző nap a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában egy budai kórház mellett foglalt állást, álláspontja szerint arra az egykori Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet (OPNI) területe a legalkalmasabb.

 

(forrás: MTI )

 

 

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Romos és penészes cserelakás, amelyet felajánlott a MÁV az egyik bérlőnek, akinek a szerződését a mini-Dubaj m...
Bővebben >>