. Ma Béla napja van.
Úton vannak Kézdiszentlélekre a gój motorosok
2014-08-26 22:16:49
Úton vannak Kézdiszentlélekre a gój motorosok

Úton vannak Kézdiszentlélekre a gój motorosok

A magyarországi Gój Motoros Egyesület több tucat tagja indult útnak kedden Budapestről Kézdiszentlélekre, hogy megemlékezzen a községben augusztus 10-án elhunyt motorosra, Sebestyén Attilára. Az egyesület honlapja szerint a motorosok Szováta, majd Homoródfürdő érintésével jutnak el a háromszéki településre, a megemlékezést pedig „szerdán vagy csütörtökön” tartják. „Erdélyi motoros barátainkkal, csapatokkal egyeztetve tiszteletünket tesszük a tragédia helyszínén és a tragédiát elszenvedő motorosok családjainál” – olvasható a felhívásban, amely szerint a motorosok pénzadományokat is visznek az áldozatoknak.

 

Az egyesület elnökét, Mészáros Imrét kedd délután nem tudtuk elérni, így nincs információnk arról, hogy hány magyarországi motoros vágott neki az útnak. Nem tudott részletekkel szolgálni a Kovászna megyei rendőrség szóvivője sem.

Nicoleta Marin azonban elmondta, hogy tudnak a magyarországi motorosok érkezéséről és megerősítik a rendőrségi jelenlétet Kézdiszentléleken. „Ha szükséges lesz, beavatkozunk” – jelentette ki a maszol.ro-nak arra a felvetésére, hogy az egyesület jelenléte a községben bizonyára fokozni fogja a romaellenes indulatokat.

 

 

A Gój Motoros Egyesületet korábban több magyarországi politikus és publicista nyilvánosan fasiszta, rasszista szervezetnek minősítette. Elnökük, Mészáros Imre mindannyiszor kikérte magának, hogy náciknak nevezzék őket, és több rágalmazási pert is indított a minősítgetések miatt.

 

Az egyik leghangzatosabb pert a Népszava munkatársa, Andrasew Iván ellen indította, mert „motorizált újnáci szervezetnek” nevezte egy írásában az egyesületet. A publicistát jogerősen felmentették a rágalom vádja alól.

 

(forrás: maszol.ro; fotó: archív)

További híreink
Cigarettát és kulcscsomót vettek el a megvert férfitól
A kifosztás bűntette és súlyos testi sértés bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be egy férfival és egy nővel szemben, akik a me...
2024-01-16 16:59:47, Hírek, Kitekintő Bővebben
BMW és Mercedes versenyzett az Árpád hídon – halálra gázoltak egy szabályosan közlekedő kerékpárost
Tisztázatlan körülmények között egy személyautó elütött egy kerékpárost, majd összeütközött egy másik autóval az Árpád hídon 2023. július 1-jén, nem sokkal éjfél után, ír...
2023-07-02 11:38:09, Hírek, Kitekintő Bővebben
Mérget adott be az anyjának az ápolónő a gyöngyösi kórházban
A Heves Vármegyei Főügyészség előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat egy 41 éves nő ellen, aki megpróbálta megölni az anyját – tud...
2023-02-18 12:34:05, Hírek, Kitekintő Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Baloldali, szociáldemokrata, zöld választ adna a DK, az MSZP és a Párbeszéd a jelenlegi belpolitikai krízisre....
Bővebben >>