. Ma Ervin napja van.
Végképp bezárásra kényszerítik a családi napköziket
2013-12-18 11:34:15
Végképp bezárásra kényszerítik a családi napköziket

Végképp bezárásra kényszerítik a családi napköziket

Felfoghatatlan, hogy a kormány miért akarja kinyírni a családi napköziket, miközben azok olcsók, hasznosak, munkahelyet teremtenek és lehetőséget adnak az anyáknak arra, hogy dolgozzanak.

 

Egy saját erőből létrehozott családi napközi már 2012 óta nem kap állami alaptámogatást a "családbarát", munkaalapú társadalmat építő kormánytól annak ellenére, hogy 7-10 gyermek elhelyezését megoldja, és munkát ad 2-3 nőnek.

 

A kegyelemdöfést a jövő évi költségvetésben adja meg a kormány: annak érdekében, hogy minden gyereket bekényszerítsenek Hoffmann Rózsa kötelező napközijébe, lesöpörték az LMP javaslatait, és felére vágták vissza a családi napközibe járó kisiskolások utáni normatívát. Ráadásul csak a délután 4 óra utáni foglalkozásra lehet lehívni a teljes támogatást és hetente minimum 20 órát kell teljesíteni. Tehát a családi napköziknek minden este fél 5 és fél 9 között kellene működnie.

 

Az új szabályozás legsúlyosabban azokat a válságövezeteket érinti, ahol a már korábban kinyírt tanodaprogramokat családi napközik keretében oldják meg: a kormány most felszámolja ezeket a roma gyerekeket nevelő és tanító, sok esetben egyházi kézben lévő intézményeket.

 

Ertsey Katalin az LMP nők és családok szakpolitikusa




MTI

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Azt mondják, sosem öregszik meg az, aki nem felejt el játszani. Természetesen más játékok kerülnek terítékre g...
Bővebben >>