. Ma Márk napja van.
Vízen járó művészet a Városligetben
2014-08-08 18:40:39
Vízen járó művészet a Városligetben

Vízen járó művészet a Városligetben

Minden értelmében festői környezettel készült az augusztus 7-20-ig tartó művészeti fesztivál. Az Art Moments vizuális művészeti fesztivál különös hangsúlyt fektet a látványvilágra: a műalkotások mellett a kiállítási környezet is kiemelten fontos számukra. Így kerülhetett az AMS kiállítótere erre az egyedülálló helyszínre a Városliget közepén – értesült a Kultúrpart.

 

„Az augusztus 20-ig tartó Art Moments Central European Visual Art Festival (AMS) elsődleges célja bemutatkozási lehetőséget nyújtani a kortárs képző- és iparművészeknek, nem megszokott környezetben” - mondta el Erdélyi Szabolcs főszervező a fesztivált bemutató szerdai sajtótájékoztatón Budapesten.

 

Két héten keresztül láthatjuk a kiállítást, ami a stégen elhelyezett pavilonokban két éhtig látogathatják a rendhagyó kiállítást. Az elkülönített és mégis összekapcsolódó helyiségekben különböző művészeti ágak és földrajzi egységek mutatkoznak be: a hazai egyetemek közül a Magyar Képzőművészeti Egyetem, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem és a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kara mutatja be a fiatal tehetségek ipar- és képzőművészeti alkotásait; egy futurisztikus autóval külön teret kapott a MOME és a Mercedes Benz közös design projektje.

 

 

A kortárs művészeti összképet színesíti a külön sarkot kapott két arab ország szobája. Kuwait és Abu Dhabi két kiemelkedő jelentőségű művészeti intézménye is bemutatja művészeit, valamint a náluk járt magyar alkotók munkáit. A fesztiválra a Cap Kuwait élő performansszal is készül, valamint bemutatkozik az Egyesült Arab Emirátusokban működő Abu Dhabi Art Hub kortárs arab művészettel foglalkozó szervezet.

 

Vasárnapig az Art Moments a kiállított munkák mellett számos kísérőprogrammal várja a művészetkedvelőket. A csütörtöki nyitóeseményen a Slam.Pont EXTRA est keretében a slam poetry népszerű képviselői egy különleges programon mutatkoztak be a közönségnek, legkedvesebb szövegeiket hozták magukkal. Péntek este Rutkai Bori estje következik, vagyis zene, képzőművészet, irodalom egy személyben. Rutkai Bori és zenekara, a Specko Jedno fellépése, vetítés a képzőművészeti alkotásaiból és beszélgetés egy íróvendéggel. Augusztus 9-én, szombaton Térey János költő estjén vehetünk részt, akinek nemrég jelent meg Átkelés Budapesten című könyve.

 

 

Vasárnap a Társam est keretében az író-költő házaspár, Dragomán György és Szabó T. Anna mesélnek majd életükről, alkotásról, saját Múzsájukról és a zenéhez fűződő kapcsolatukról. Augusztus 10-én, vasárnap este egy különleges generációs programmal zárul az Art Moments beszélgetős estjei. Dés Lászlót és fia, András hazánk egyik leghíresebb és legkülönlegesebb zenész-családja. Mindketten számtalan formációban, stílusban, produkcióban szerepeltek és szerepelnek. Ez alkalommal a népszerű és tehetséges család több alkotója is bemutatkozik: Dés Mihály író és Dés Misi képzőművész. Együtt a család erejéről, irodalom és zene összefüggéseiről, az improvizáció fontosságáról és helyéről beszélgetnek.

 

Ezenkívül filmvetítés, workshop, designvásár, salsa est és interaktív városismereti verseny is színesíti a programkínálatot. Augusztus 9-én 22 órai kezdettel a Magyarhangyával közösen vetítik le Vivian Maier fotográfus történetéről szóló dokumentumfilmet.

 

További híreink
Menj biztosra! Válaszd a koncentrátumot!
Ma már mindenkinek a környezetében akad olyan ember, aki rendszeresen használ CBD olajat, így most már biztosan te magad is sokat hallottál erről az igen érdekes növényrő...
2024-04-25 16:05:52, Hírek, Kultúra Bővebben
Mutatunk két kihagyhatatlan süteményreceptet, amit neked is meg kell kóstolni!
Amennyiben most készülsz belekezdeni a fogyókúrádba, felhívjuk figyelmedet, hogy csak óvatosan olvass tovább! Ebben a cikkben ugyanis két olyan édes finomságról lesz sz...
2024-04-23 16:28:45, Hírek, Kultúra Bővebben
A műanyag bejárati ajtó beszerelésének költsége valóban felér egy rémálommal?
Mindenkit megnyugtatunk már most az elején: természetesen nem. Ez egy nagyon sok tényezős kérdés, hiszen, ha szétnézünk a környéken, aligha fogunk találni két ugyanolyan ...
2024-04-23 16:26:06, Hírek, Kultúra Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar P...
Bővebben >>