. Ma Auguszta napja van.
Víztorony-lakás 100 millióért Budapesten
2011-11-17 11:01:44
Víztorony-lakás 100 millióért Budapesten

Víztorony-lakás 100 millióért Budapesten

A belvárostól mindössze 10 percnyire, gyönyörű, parkosított környezetben található egy víztorony, mely 7 emeletes családi házzá lett alakítva, s most közel 100 millió forintért eladó. Nemcsak a külső exkluzív, de a belső kialakítás is igényesre sikerült.


Magyarországon egyedülállónak számít az a víztoronyból családi házzá átalakított építményt, melyet úgy hirdetnek, mint a csend, a nyugalom és a béke ha nem is szigete, de tornya. Az 1895-ben épült víztorony egyébként ipari műemlék, s egy múlt század elején felhúzott “lakóparkban”, a MÁV munkástelepen, két darab kétemeletes ház között magasodik. 22 méteres és 7 emeletes a torony, azaz valóban adott lehet az örökpanoráma. Az ingatlant viszont nem ajánlják lustáknak és időseknek, mert nincs lift, csigalépcső visz fel a 7. emeletre.

 

A kialakítása is érdekes. “A tágas előtérből felvezető lépcső mögött apró mosdó  és bidés toalett bújik meg, továbbá 1 rejtett iratszekrény is helyet kapott itt. Az 1. szintre érve a hálószobába jutunk, mely igazán különleges megoldással lett kialakítva. Továbbhaladva felfelé, az étkezővel egybenyitott konyhába érkezünk, ahol csodálatos, verőfényes reggeliket költhetünk el. Ezután következik a fürdőszoba szintje. A sötétbarna kerámialappal burkolt helyiséget 1 különleges formájú üveg mozaikkal kirakott medence uralja, melette íves mosdópult és bidés toalett van. A fürdőszobát elhagyva, a következő szint felé haladva találkozunk 1 alacsony, ám annál többmindent befogadni képes gardróbbal. A fürdőszoba feletti szinten található nappaliba a körkörösen elhelyezett ablakokon át reggeltől estig árad a napfény; a négy égtáj felé nyíló kilátás pedig önmagáért beszél.”

 

Akárcsak a forma, a belső műszaki megoldások sem hagyományosak: a fűtési rendszer télen padló- és légfűtést, nyáron pedig padló- és léghűtést tesz lehetővé minden szinten. A kívánt hőmérséklet szintenként állítható, így akár minden szinten más-más lehet a hőmérséklet. Ezen kívül a nappaliban egy bioetanol kandalló is található, mely igazán romantikus hangulatot varázsol a téli esték zord hidegébe. A fűtési-hűtési rendszer telefonon keresztül a világ bármely pontjáról irányítható, így akár már munkából hazamenet is beállíthatjuk a kívánt hőmérsékletet. A biztonsági rendszer a legmagasabb igényeket is kielégítő, infra-digitális kamerákkal ellátott, interneten rögzített, s nemcsak az épület belsejére, hanem a garázsra és a kertre is kiterjed.

 

A garázs nem a toronyban, hanem mellette kapott helyet 30 négyzetméteren, s még alá is pincézték. A 650 négyzetméteres telken lévő parkosított kertben “ősfák”, virágok teremtik meg a kellemes hangulatot. Öntözésükről természetesen egy teljesen automatizált, digitális öntözőrendszer gondoskodik. Az árban a bútorok is benne vannak. Aki tehát egyedi otthont szeretne magának, s bírja a lépcsőzést, annak remek választás lehet.

 

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Megtorpant az online vásárlás korábbi növekedési üteme - állapította meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósá...
Bővebben >>