. Ma József napja van.
Első12345KövetkezőUtolsó (15)
Meddig tart a kapcsolatunk?
Kapcsolatunk addig tart, ameddig érted a szavaimat. Nem pattannak le rólad, mintha simára csiszolt felület lennél, és én egyre csak dobálnálak szavaim színes kavicsaival, vég nélkül, céltalanul. Ameddig nem ismételgeted a múlt sérelmeit, szavaid nem végszavak, éles felszólító mondatok és ameddig nem horzsolnak, nem sebeznek, vagy nem találnak el halálosan.
2015-05-05 09:59:52, Hírek, Publicisztika Bővebben
Elfogtunk egy levelet
Olvasóink közösségi oldalán kering egy levél, amit most elkaptunk és megosztjuk a szélesebb nyilvánosság előtt bízván, hogy a magyar kormány jeles szimpatizánsaihoz intézett kérdések hátha eljutnak a megszólított művészekhez, sportolókhoz, nagy tudású tudósokhoz és eloszlatják a kételyeinket: jó ügy mellett kampányoltak, amikor még szükségük volt rá. Vagy míg szükség volt rájuk. Vitairatnak tán jó lesz Kornis György nyílt levele, mindenki olvassa saját szájíze szerint – így tettünk mi is.
2015-04-14 18:27:26, Hírek, Publicisztika Bővebben
Kertitörpe-jelenség a köztereken
Vicces összeállításokban szerkesztik ki a neten a hazai zsánerszobrok legriasztóbb darabjait. Az olvasó röhög, pedig valamelyikbe biztosan belefutott már, Szolnoktól Pécsig, Egertől Szegedig kedélyeskedő köztéri szobrok nőnek ki a földből. Mégis: mik ezek? És mi közük van a köztérpolitikához?
2015-02-10 00:14:31, Hírek, Publicisztika Bővebben
Kósa Lajos, a honi közélet Fekete Pákója
Lajos, most kissé kimerült vagy, vegyél ki néhány nap szabadságot, és utazz el, lehetőleg jó messzire. Ez a mondat nem egy amerikai filmből való, hanem a kőkemény magyar valóságból. Főnökei ugyanis a volt debreceni polgármester szerencsétlenkedéseit látva. valószínűleg ezt a tanácsot adták neki. Kósa szófogadó fiú volt és meg sem állt Új-Zélandig.
2014-11-26 18:57:57, Hírek, Publicisztika Bővebben
Megértő jegyzet a tüntetésekről
Szóval azért az nem úgy szokott történni, hogy az Elégedetlen Tömeg rögtön kész politikai alternatívákkal áll elő, sőt lehetőség szerint konkrét kormányprogramot hirdet, megnevezi a minisztereit vagy a népbiztosait, majd vázolja adóelképzeléseit és klímapolitikáját.
2014-11-18 15:52:30, Hírek, Publicisztika Bővebben
Ez így nem lesz jó – néhány megjegyzés a hétfői tüntetéshez
Nem jó, hogy tegnap a Kossuth téri tüntetés szervezői utcára vittek több ezer embert, majd a sorsukra hagyták őket. Történt, hogy a tüntetés szónoki programja gyorsan véget ért, majd az egyik szervező rövid úton véget vetett a demonstrációnak: közölte, hogy kösz, mára ennyi volt. A tüntetők azonban nyilván nem ezt vagy nem ennyit vártak, és maradtak a téren.
2014-11-18 12:19:17, Hírek, Publicisztika Bővebben
Az elnyomásról és az ellenállásról – Rózsa Milán emlékére
A tragikusan és fiatalon elhunyt civil aktivistára, Rózsa Milánra emlékeztek a közéleti társak, közeli s távolabbi barátok. A héten az Auróra klubban tartottak virrasztást, valamint a Klu(b)éla kultúrklub közössége is mécsest gyújtott és megható emlékbeszéddel idézte fel Milán alakját barátja, Schádi Tamás István. Alább Misetics Bálint megemlékezését közöljük.
2014-11-16 18:06:14, Hírek, Publicisztika Bővebben
Követeljük a templomok vasárnapi bezárását!
A boltok vasárnapi bezárásáról természetesen tudom, hogy részleges, bizonyos boltok kivételt képeznek, akár azért, mert kisboltok, akár azért, mert olyan jellegű boltok. A törvény mindemellett a vasárnapi bevásárlást jelentős mértékben korlátozza, és maga a kivételek képzése is kifogásolható a törvényben.
2014-11-15 17:52:54, Hírek, Publicisztika Bővebben
A hét, amikor a Fidesz átverte a palánkon az egész magyar nemzetet
És akkor most nyomatékosítsuk még egyszer, mert nem lehet elégszer, miért is kellett egy terelősztori: ilyen szintű nemzetközi égést a rendszerváltás óta nem szenvedett el a magyar diplomáciai ugar, azért. Az efféle simliskedésnek már a töredéke is egy középület megostromlásához vezetett 2006-ban.
2014-11-01 23:54:14, Hírek, Publicisztika Bővebben
Ezért nem akartuk, hogy bajuk legyen a Hír tévéseknek és így szívattak minket cserébe
Ilyen jogok csak szélsőséges esetben nem illetik meg a sajtóterméket, például mondjuk az uszító Kurucinfó kiesik ebből a körből. De a Hír tévé szabad működésének akadályozásáról akkor is be akartunk számolni, ha közben nem volt meglepő, mitől volt így felajzva a tömeg.
2014-11-01 10:36:21, Hírek, Publicisztika Bővebben
Első12345KövetkezőUtolsó (15)
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A volt főpolgármester szerint Vitézy Dávid semmihez sem ért a közlekedésen kívül, Szentkirályi Alexandra – ak...
Bővebben >>