FŐVÁROSI HÍRHATÁR - A casco előnyei összefoglalva: miért éri meg neked?

FŐVÁROSI HÍRHATÁR
   
 2024.07.21.
 Vasárnap
Ma Dániel napja van.
Holnap Magdolna napja lesz.
   EUR árfolyam
   391,11 Ft
   CHF árfolyam
   404,72 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2024. 06. 23. 09:59     


A casco előnyei összefoglalva: miért éri meg neked?
Elsőre azt hinnénk, hogy nem kell sokat bizonygatnunk a casco biztosítás előnyeit, hiszen eléggé egyértelműek. Akkor mégis miért nem köt sok autós caco-t?

Naponta hallod a közlekedési hírekben, hogy mikor, hol és milyen balesetek történnek… De ennél is sokkal több gondod akadhat a kocsid kapcsán – bár kétségtelenül egy baleset a legnagyobb tragédia, főleg személyi sérülés esetén.

 

Fontos megismerned, hogy egy casco biztosítás milyen nyugalmat és biztonságot tud jelenteni. Erre bővebben is kitér a Biztoshely casco kisokosa.

 

A casco biztosítás előnyei

 

A “casco” kifejezés egy mozaikszó, amely az angol „casualty” (baleset) és „collision” (ütközés) kifejezésekből áll össze – egyben kifejezve a biztosítás lényegét. Ez a biztosítás segít megvédeni az autódat – és főleg téged - a lopás, rablás, baleset vagy az időjárási viszontagságok által okozott károktól. Az, hogy mekkora a kockázatviselés mértéke és mire terjed ki a biztosítás, eléggé függ a vállalt biztosítási díj és önrész mértékétől, a gépkocsi korától, fajtájától és értékétől.

 

 

Azt, hogy mire terjed ki a casco biztosításod nagyobb részt Te döntöd el, de mindenképpen érdemes ezeket az eseményeket figyelembe venned: különböző elemi károk, törések (üveg is), lopáskár, az utazás során felmerülő kellemetlenségek (elromlott gépkocsi szállítása, gyorssegély, csereautó, stb.).

 

A casco biztosítás nagy előnye, hogy saját igényeidre szabhatod, válogathatsz a kiegészítők között és ezzel aztán igazán ütőssé és személyre szabottá teheted a biztosításodat. Beleveheted a biztosítási csomagodba például a járműben utazók balesetbiztosítását, poggyászvédelmet, vagy a jármű meghibásodása esetén történő elszállítását.

 

Casco vagy kötelező felelősség biztosítás?

 

A kötelező felelősség biztosítás (KGFB) pont azt tudja, amire a neve is utal: kötelező minden forgalomban résztvevő járműre megkötni, hiszen az általunk okozott kárért felelősséggel tartozunk – ezt minden esetben meg kell fizetnünk. Tehát a címben feltett kérdésre a válasz inkább az ÉS: casco és KGFB egyaránt.

 

A casco biztosítás megkötése nem kötelező, de hatalmas segítség lehet a váratlan gondok kezelése során. Egyébként lízing vagy autóhitel esetén a bank megszabhatja a casco biztosítás megkötésén felül annak egyes elemeit is.

 

Amennyiben nem vagy meggyőződve arról, hogy melyik káreseményt válaszd, rakd bele a cascódba, akkor kérd ki egy biztosítási szakértő véleményét.

 

Az az általános vélekedés, hogy casco-t inkább csak a nagyobb értékű autókra érdemes megkötni, de lehet, hogy a dolog fordítva igaz: a casco megkötésénél a Te nyugalmad és biztonságod a fontos, tehát a kötést nem csak az autó értéke, hanem a Te gondolkozásod, személyiséged és a korábbi tapasztalataid is befolyásolják.

 

A casco szolgáltatás legfontosabb előnye az, hogy az általad okozott balesetek, károk esetén is biztonságot nyújt, külföldi utazás, nagyobb utak esetén pedig növeli a kényelmet, tervezhetőséget (gyorsszervíz, csereautó, asszisztencia szolgáltatások). További előnye a casconak a rugalmassága: a feltételek teljesen az ügyfél igénye, személyisége és elvárásai szerint alakíthatóak és módosíthatóak.

Az autó ma már a legtöbb esetben nem luxuscikk, hanem napi munkaeszköz. Egy vállalkozó köt biztosítást az üzletére, gépeire, felelősen gondolkozva a magánházára, a családjára. Miért ne kötne a járművére is?

 

Bárkivel megtörténhet, hogy stresszesebb napja van, feszült, figyelmetlen, történhet egy félresikerült parkolás, rosszabb esetben baleset.  És akkor jó mélyen a zsebünkbe kell nyúlnunk. Az anyagi biztonság megteremtése sok éves munka eredménye, ne tegye ezt kockára senki egy váratlan és súlyos pillanat miatt.

 

Hogyan lehet a váratlanra felkészülni? Sehogyan sem. De megóvhatjuk magunkat legalább a lehetőségeink szerint és felkészülhetünk ezekre a tervezhetetlen kiadásokra, helyzetekre egy megfelelő biztosítás megkötésével.


További hírek

  A Hír TV-ből kirúgták, polgárőr lett Pálffy István
2024. 07. 21. 08:58 fovarosi-hirhatar.hu
  Harmadával kevesebb orvosi ügyelet lesz Budapesten
2024. 07. 21. 08:58 fovarosi-hirhatar.hu
  Tovább hízik Orbán apjának földbirtoka
2024. 07. 21. 08:58 fovarosi-hirhatar.hu
  Medián: a Fidesz népszerűsége zuhanóban, a Tisza Párté növekvőben
2024. 07. 18. 12:49 fovarosi-hirhatar.hu
  Pénzért erőszakolt erdei túrák
2024. 07. 18. 12:49 fovarosi-hirhatar.hu
  Sziget – FutureGrounds: Gondolj a jövőre!
2024. 07. 18. 12:48 fovarosi-hirhatar.hu
  Az egyetemisták közel fele fontolgatja a külföldi letelepedést
2024. 07. 14. 12:22 fovarosi-hirhatar.hu
  Dr. Magyar György az elszámoltatások jogi buktatóiról
2024. 07. 14. 12:22 fovarosi-hirhatar.hu
  Utolsó értékes ingatlanát is kénytelen volt eladni az MSZP
2024. 07. 14. 12:22 fovarosi-hirhatar.hu
  Milyen előnyökkel és hátrányokkal rendelkezik a bankkártya-elfogadás a kereskedők számára?
2024. 07. 09. 12:30 fovarosi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport