FŐVÁROSI HÍRHATÁR - A fürdőszoba és a lakáseladás összefüggései

FŐVÁROSI HÍRHATÁR
   
 2024.06.13.
 Csütörtök
Ma Antal, Anett napja van.
Holnap Vazul napja lesz.
   EUR árfolyam
   395,47 Ft
   CHF árfolyam
   408,64 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2021. 04. 15. 12:42     


A fürdőszoba és a lakáseladás összefüggései
Nem titok, ha azt állítjuk, hogy egy lakás vagy ház értékesítésében kimagasló szerepet játszik, hogy minden egyes helyiség milyen állapotú, milyen tisztaságú, milyen színvilágú, hogy van berendezve. Nem is gondolnánk, de az összhatást nagymértékben befolyásolja, hogy milyen állapotok uralkodnak a fürdőszobában.

A csempétől a mosdóállványig

 

A fürdőszoba az a helyiség, ahol egy nap, főleg, ha home office-ban dolgozunk, a legtöbbször megfordulunk. Tisztálkodási tevékenységeket végzünk itt, amelyek a legmeghittebb, legintimebb pillanatok lehetnek az ember életében. Ezért különös figyelmet szánunk a fürdőszoba kinézetének, és nem mindegy, hogy milyen állapot fogad minket, ha egy idegen fürdőszobába belépünk.

 

Az első benyomások

 

Mindig az marad meg bennünk, amit először lefotóz a szemünk. Ennek hatásaként kialakulhat valamilyen jó érzés a fürdőszoba hangulatát illetően, de épp ellenkezőleg, olyan hatást is kiválthat, hogy utána nincs kedvünk egy tapodtat sem maradni nemhogy a fürdőszobában, de az egész lakásban sem.

 

Melyek azok a tényezők, amelyek alakítják benyomásainkat? Először is nem mindegy, hogy milyen stílusú az a fürdőszoba. Ha a szocialista időket idézi, és tudjuk, hogy nincs keretünk egy teljes felújításra, akkor bizony az a lakás hátrébb sorolódik a vásárlási ranglistánkon. Persze vannak antik, retro hatású fürdőszobák, de azokat éppen az teszi teljessé, hogy a régi időket idézik megfelelő körítésbe ágyazva.

 

Nem mindegy, hogy a csempézés milyen stílusú és faltól falig, plafonig tart-e. Ez utóbbi szintén több évtizedes benyomást kelt, főleg, ha a csempe egy régi barnamintás darab. Ha még bojler található a fürdőben, annak az állaga is befolyásolja a kialakított képünket. A bordűrök, mosdóállványok és a műanyag WC-tartályok szintén azt az érzést kelthetik az emberben, mintha olyan helyen lennének, amivel nem foglalkoznak a tulajdonosaik.

 

Persze, ha egy új építésű vagy újszerű ingatlanról van szó, akkor azért ritkábban találkozunk csúnyácskább fürdőkkel, hiszen a napjainkban tevékenykedő kivitelező cégek igyekeznek a legmodernebb stílust követni és olyan fali és padlóburkolatokat beszerezni, amelyekkel biztosak benne, hogy nem nyúlnak mellé.

 

Érdemes eladás előtt felújítani

 

Ha lakáseladás előtt állunk és nincs keret egy teljes renoválást végezni, a fürdőszobát a fentiek miatt mindenképpen érdemes felújítani, akár teljes mértékben, a csempe leverésétől kezdve a fürdőszobabútorok lecseréléséig.

 

Az természetesen igaz, hogy mindenkinek más az ízlése, más számít modernnek, divatosnak, épp ezért nehéz mindenki igényének megfelelni. De az az egy biztos, hogyha letisztult, fehér, egyszerű színeket, formákat alkalmazunk, nem lövünk mellé. 

 

Ha a felújítás után még vásárolunk néhány új növényt a fürdőszobába, nagyon kellemes atmoszférát fogunk vele teremteni és a fotókon is jól fog mutatni. Érdemes beruházni és ezeket a változtatásokat meglépni annak érdekében, hogy egy sokkal jobban eladható ingatlant kapjunk utána.


További hírek

  Hogyan tehetsz a környezetvédelemért akkor is, ha műanyag evőeszközt használsz?
2024. 06. 13. 15:58 fovarosi-hirhatar.hu
  Ezekben a cipőkben bátran útnak indulhatsz kirándulni
2024. 06. 12. 10:31 fovarosi-hirhatar.hu
  Rogán Cecíliáék fantom médiacége bő milliárdos bevételt produkált
2024. 06. 11. 18:06 fovarosi-hirhatar.hu
  Választások után – sokan vannak még a változások ellen
2024. 06. 11. 18:06 fovarosi-hirhatar.hu
  „Öntsünk TISZ(t)A vizet a pohárba” – Magyar Péter reagált az ATV nyilatkozatára
2024. 06. 11. 18:06 fovarosi-hirhatar.hu
  Botrány Újpesten - hazugságok hálójában a helyi politika
2024. 06. 07. 19:29 fovarosi-hirhatar.hu
  Pazar színházi és utcaszínházi előadások a VéNégy Fesztiválon
2024. 06. 07. 19:29 fovarosi-hirhatar.hu
  Visszalépett Szentkirályi Alexandra a főpolgármesteri jelöltségtől
2024. 06. 07. 19:29 fovarosi-hirhatar.hu
  Hamarosan startol a VéNégy Fesztivál, 4 nap varázslat a Dunakanyarban
2024. 06. 04. 15:41 fovarosi-hirhatar.hu
  Idén is nagy merítés lesz a hazai előadókból a Szigeten
2024. 06. 04. 15:41 fovarosi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport