FŐVÁROSI HÍRHATÁR - A jó, a rossz és a csúf - azaz: ellenzék, kormány és a cenzúra

FŐVÁROSI HÍRHATÁR
   
 2024.06.22.
 Szombat
Ma Paulina napja van.
Holnap Zoltán napja lesz.
   EUR árfolyam
   397,62 Ft
   CHF árfolyam
   416,95 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2013. 05. 10. 06:33     


A jó, a rossz és a csúf - azaz: ellenzék, kormány és a cenzúra
A sajtó és a szólás szabadságáról lassan már csak legendákat tudunk mesélni, hiszen napjainkban igen erős kételyek kísérik e szavak mögött rejtett fogalmakat. Fogalmakat, igen, hiszen a gyakorlatban nem igazán jelenthetjük ki, hogy jelenleg sajtószabadság uralkodik.

A sajtó és a szólás szabadságáról lassan már csak legendákat tudunk mesélni, hiszen napjainkban igen erős kételyek kísérik e szavak mögött rejtett fogalmakat. Fogalmakat, igen, hiszen a gyakorlatban nem igazán jelenthetjük ki, hogy jelenleg sajtószabadság uralkodik, hiszen ha egy újságíró megjelentet egy hírt, erősen el kell gondolkodnia azon, hogy szeretne-e másnap is az adott szerkesztőségben dolgozni.

 

Közben természetesen a kormányzati propaganda azt hangoztatja: szólásszabadság van, a sajtót nem korlátozzuk, stb. A valóság mást mutat, az olvasók el vannak tévedve a híradások között, hiszen mást hall reggel, délben, megint mást este. Mást olvas az egyik, és megint mást a másik fórumon. Tiszta vadnyugat. … A jó, a rossz és a csúf visszatért.

 

Az ellenzéki pártok csakúgy, mint a kormánypártok, egy központi gyűjtőportálra irányítják híreiket, ahonnét a szerkesztőségek szemezgethetnek, bátran. Hogy ezek a hírek már eleve mennyire vannak kikozmetikázva, döntse el az olvasó, hiszen a forrásköltségek kormány általi megvonása okán az oknyomozás, mint hiteles tájékoztatási forma megszűnt – illetve, a lelkesebb újságírók saját költségeiken tudják ezt kivitelezni. Nos, az ilyen eseteket egyre elenyészőbb számban tapasztalhatjuk meg. A civil szervezetek híreit ezzel együtt nem jelentetik meg, tekintettel arra, hogy a valóságról szóló civil híradásokat nem fogadja be a központi (és kormány által fenntartott) hírgyűjtő portál. Az objektív és valósághű tájékoztatás mára már nem fontos, a hiteles tájékoztatás fogalma átalakult propaganda támogató szolgáltatássá. Nincs ellensúly, a civileket kitörölték ebből a lehetőségből.

 

Az igazság közvéleményhez való eljuttatásával azért próbálkoznak a civilek, és ha nem engedik be őket a nagykapun, kopogtatnak a kiskapun, így közvetlenül a szerkesztőségekhez juttatják el híreiket. Csakhogy a kiskapunál is az a probléma, hogy a kormány nem biztosít a szerkesztőségek számára oknyomozásra, illetve a megfelelő utánajárásra költségforrást, így inkább nem is vesznek tudomást azokról a civil híradásokról, amelyek bár a valóságot mutatják, de ezt a valóságot is ellenőrizni volna szükséges ahhoz, hogy esetleges perben a szerkesztőséget ne dönthessék be. Mivel erre forrásuk nincs, így a civilek valóságának megjelenési esélye sincs.

 

Annál is inkább nincs, mivel a civil hírek és a kormány által üzemeltetett hírgyűjtő portálhoz eljuttatott hírek között óriási különbségek vannak. Az egyik ezt mondja, miközben a másik homlokegyenest az ellenkezőjét állítja. A civilek már feladták, saját honlapokat üzemeltetve próbálják felnyitni az emberek szemét, saját fórumokon, közösségi portálokon jelennek meg tehát, a szerkesztőségek pedig küzdenek az olvasottságukért úgy, hogy próbálnak utat vágni a sajtóközlemények kozmetikázott, frappánsan megfogalmazott világában. Ehhez azonban az ellenzéki pártok sorai közül érkező híranyagból csak nagyon ritkán válogatnak – nem tehetik, mert azok igen kemény kritikát fogalmaznak meg a kormánnyal szemben.

 

Az elmúlt napok sajtóközleményeiből egy válogatást teszünk közzé. Ezek azok a híranyagok, melyeket hiába keres az olvasó, mert csak fölöttébb hosszadalmas kutatómunka után találhatja meg – vagy egyáltalán nem. Elég csak elolvasni a tartalmakat, azonnal tudni fogjuk, miért. Vágatlanul:

 

„Nem elég a Fidesznek a trafikbotrány, most a vasúti jegyáremeléssel is magára vonja a lakosság haragját. Nemcsak azért, mert sunyi módon kötelező pótjegyet vezet be jócskán megdrágítva ezzel a vonatközlekedést mindenkinek, hanem mert arcátlanul hazudik is. A Fidesz szóvivője képes azt mondani, "minden olyan közlekedési jegy, amely eddig ingyen járt a nyugdíjasoknak, ezután is ingyenes lesz." Csak azt hallgatja el, hogy nem a jegyár emelkedik, hanem a Fidesz új adója, a pótjegy drágítja majd meg az utazást. Ráadásul a munkájukba sietőkön túl a jegyet már a hat év alattiaknak és a 65 év felettieknek is meg kell váltania. Követeljük Selmeczi Gabriellától, hogy azonnal kérjen bocsánatot nyilatkozatáért! A kismamák és a nagymamák sokkal nagyobb tiszteletet érdemelnek, mert nem elég, hogy megvágják őket egy újabb orbáni adóval, még át is verik őket a tények alattomos elferdítésével. Orbán Viktor kedvenc szóvivője nyilatkozatával megpróbálta átverni a nyugdíjasokat és a kisgyermekes szülőket azzal, hogy továbbra is ingyen utazhatnak. Azért érthetetlen ez a viselkedés, mert amint megváltják a jegyet, úgyis rádöbbennek, hogy mennyivel fizetnek többet, mint eddig. És azt is pontosan tudni fogják, hogy ezt az új adót is Orbán Viktornak és a Fidesznek köszönhetik.” – 2013. május 06. Török Zsolt, MSZP.


„Mivel nincs törvényi garanciája annak, hogy a levélben szavazók névjegyzékének közérdekű adatait a nyilvánosság megismerhesse, kezdeményezzük, hogy a választási eljárási törvény rendelkezzen arról, hogy a feliratkozási időszak során naponta frissülő, a nyilvánosság számára ellenőrizhető adatok jelenjenek meg a levélben szavazók névjegyzékére és a külképviseleti névjegyzékre feliratkozók számáról. Ugyanígy, a Nemzeti Választási Irodába (NVI) beérkezett, illetve a külképviseleteken leadott levélszavazatok számát is napi szinten nyilvánosságra kell hozni...” 2013. május 06. Transparency International Magyarország Alapítvány.


„Az Ombudsmannal egyetértve tapasztalható, hogy  a magyar ügyfelek a túl gyorsan elfogadott jogszabályok miatt súlyos hátrányokat szenvednek el. Sikeres és a fogyasztókat, eljárásokban az ügyfelek javára jobb minőséget ösztönző példákat kívánunk teremteni a civil önkéntesség erővel, de a jogalkotás hibáit a leggyorsabban a parlament tudja javítani! Kérjük a FIDESZ-KDNP frakciót javítsa ki a hibákat! Fel kívánjuk hívni a parlamenti frakciók figyelmét, hogy a lakosság ügyfélként megélt életminősége romlott, fogyasztóként továbbra is kiszolgáltatott. A magyar lakos jelenleg ügyfélként kifejezetten ellenőrizetlen (szóbeli bejelentések miatti) közjegyzői fizetési meghagyások kárvallottja, a kis cégek további hátrányt szenvednek a túlzott elektronikus FMH eljárásokról. Súlyosbítja a helyzetet a társasházak új jogosítványa a nehéz élethelyzetbe kerültekkel szemben. A példák sokasága miatt a kormányzatot kérjük a lakosság életét lerontó utolsó 3 évben meghozott jogszabályait humánusan módosítsa, a bírósági közvetítést kizárólag a hajléktalanok és anyagilag jogi segítségnyújtásra szorulók számára tegye lehetővé. Ezzel a hasznos jogi korlátozással a szegények számára kellő idő jutna ügyeikben a joghoz való hozzáféréshez a bíróságon.” 2013. május 06. Magyar Fogyasztók és Ügyfelek Országos Patrióta Érdekvédelmi Szervezete.


„A komplex felülvizsgálatokon átesett súlyosan hallássérült, siket embereknek is csak 35%-os egészségkárosodást állapít meg az orvos szakértői bizottság.  Ez a mérték azonban éppen a megváltozott munkaképesség megállapításának 40%-os küszöbe alatt van, ami nem fejezi ki a valódi fogyatékosság mértékét, nem mutatja meg a munkavállalási képesség valódi csökkentségét. A súlyosan hallássérültek esetében csupán a hallásállapotot vizsgálják, nem veszik figyelembe, hogy többségüknél a fogyatékossághoz társulnak még más kommunikációs zavarok is. A hallássérültek nagy része nem tud jól beszélni, csupán szájról olvasni, jelelni, nem tudnak egyszerű szövegeket, feladatokat értelmezni, nem tudnak helyesen beszélni és írni sem. Sokuknak esélyük sincs továbbtanulni, és a kommunikációs akadályok miatt a munkaadók sem alkalmazzák őket. A Munka Kör Alapítvány kezdeményezi, hogy a rendelet, amely az egészségkárosodás mértékét meghatározza módosításra kerüljön és a súlyosan hallássérültek esetében legalább 50%-ban kerüljön megállapításra.” 2013. május 06. Munka Kör Alapítvány.


„Az E14-PM szövetség szerette volna igazságosabbá tenni a pályázati eljárást. Javasolták például, ha az NFA jelentősen túllépi az eredményhirdetésre megszabott határidőt, a pályázati eljárási díj kétszeresét vissza kéne fizetnie a gazdálkodók számára. Rendezték volna az állami földek megbízási szerződéssel történő hasznosításának körülményeit is, hiszen a javaslat előírta volna, hogy minden helyben élő gazdálkodó között arányosan osszák el a területet. Mindez gátat vetett volna annak a sunyi gyakorlatnak, hogy átláthatatlanul, a pályázat érvénytelensége vagy határidő túllépése mögé bújva, megbízási szerződéssel egy-egy személynek vagy cégnek adják ki egy település szinte összes földterületének használatát, megfosztva ezzel számos helyi gazdálkodót a megélhetés lehetőségétől. A kormánypárti képviselők többsége azonban lehetőséget sem adott arra, hogy az országgyűlés tárgyalja az állami földek hasznosításával kapcsolatos hibák kijavítását, a visszaélések megelőzését. Mindez felveti annak a gyanúját, hogy a kormánypárti képviselőknek takargatnivalójuk van az ügyben.” – 2013. május 06. Szabó Rebeka, Független.

 

„Az Orbán-kormány 2010 júniusában a Kósa-Szijjártó forintbedöntő akcióval indított, de a több mint 150 ezer bajba jutott devizahiteles család megsegítésére a kétharmad három év alatt sem volt képes. A kormányzati kalapból előhúzott látszatmegoldások hol a gazdag családokat, hol a Fidesz-közeli építési vállalkozókat támogatták. A végtörlesztéssel csak a stabil anyagi és családi háttérrel bíró adósok élhettek, a rózsadombi árakon épített ócsai szociális gettóban pedig már az első nyolcvan házikóba sem sikerült elég lakót lasszózni. Kérdés: HOL A MEGOLDÁS? Az MSZP egy olyan szociális bérlakásprogramot javasol, amely mind a 150 ezer családon képes segíteni. Reméljük, hogy a három éves látszatintézkedés-sorozat után végre a megoldás irányába tapogatózó Orbán-kormány is észreveszi, hogy a programhoz minden a rendelkezésére áll. Üresen áll több mint százezer önkormányzati lakás, az ócsai adóspark töredékét igénylő összeg előállítása sem lehet akadály, és néhány hónapig pedig még a kétharmados törvényhozó többség is áll.” 2013. május 06. Korózs Lajos, MSZP.


„Gátlástalanul hazudik az Orbán-kormány a minimálbér-emelésekről, amikor magyar háztartások millióinak elküldi a "Magyarország jobban teljesít" című, közpénzekből fizetett kampányfüzetét. A kötelező legkisebb bér ugyanis kevesebbet ér ma, mint a kormányváltás idején. A családokat támogató adórendszert és a munkát terhelő adók csökkentését ígérő kormány nemhogy nem váltotta be ígéreteit, de még pofátlanul hazudik is eddigi lépéseiről. A kormány bruttó 24 500 Ft-os minimálbér-emelése gyakorlatban a nettó keresetek hozzávetőlegesen 4 ezer forintos növekedésével járt. Hiszen az egykulcsos adórendszer bevezetésével és az adójóváírás megszüntetésével jelentősen megnőtt az alacsony keresetűek adóterhe. A 2010 óta mért 13-14 százalékos infláció miatt azonban a kötelező legkisebb bér így is kevesebbet ér ma (nagyjából 56 ezer forintot), mint a kormányváltás idején. Magyarország tehát nem tejesít jobban. A kormány adóintézkedéseivel minden, 220 ezer forint alatt kereső munkavállaló rosszul járt. A minimálbér-emelésen túl az ő kompenzálásuk nem volt teljes körű, a bérkommandók ellenére sem. Az alacsony keresetűek ma kevesebbet keresnek, és többet adóznak, mint a kormányváltás idején.” 2013. május 06. Szél Bernadett, Független.

 

„Egyesületünket több szülő és gyermekorvos kereste fel azzal a tapasztalatával, hogy a kötelező oltásokkal együtt, külön kérés és értesítés nélkül beadják a térítésmentes és választható pneumococcus elleni oltást is. Mindez – ha esetleg jó szándékú gyakorlat is – törvénysértő. Sérül az önrendelkezéshez, a testi integritáshoz és a tájékoztatáshoz való jog. Nem tudjuk, hogy e durva alapjog-sértés a hivatalos szervek részéről hányszor fordul elő naponta. Csak azt tudjuk, hogy gyakorlattá vált. A nem kötelező, de ingyenes oltásokat ugyanis a kötelezők beadásával egy időben úgy bökik bele a csecsemőkbe, hogy a szülőket előtte félrevezetik, vagy egyenesen azt közlik, hogy a nem kötelező oltás kötelező. Gyakori az az eset is, hogy a szülő csak az oltás megtörténte után értesül arról, hogy a nem kötelező oltással is beoltották gyermekét. Nincs bizonyítva erről az oltásról sem, hogy az oltás beadása jobb egészségi állapotot eredményezne a megelőzőnél. Igazolva vannak viszont potenciális oltáskárosodások, melyek akár rokkantsághoz vagy halálhoz vezethetnek. Mivel ez az oltás nem része a kötelező oltási rendnek, ezért az állam nem is vállal az esetleges mellékhatásokért felelősséget. Az ügy megnyugtató kivizsgálása és a jogsértés megszüntetése érdekében a Nebáncsvirág Egyesület feljelentést tett a Zala Megyei Rendőr-főkapitányságon, továbbá várja azon szülők jelentkezését, akik az ügyben érintettek.” – 2013. május 06. Nebáncsvirág Egyesület.


„A Fidesz három éves kormányzása alatt szinte folyamatosan hazudozott. Most viszont csalni is próbál. Orbánék hétfőn fogadták el azt a törvényt, amely alapján a külföldön születő gyermekeket is be kell számolni a magyar népességbe. A cél nyilvánvaló: elcsalni a magyar népesedés valódi számait. Értjük, hogy a Fidesz bukott gazdaságpolitikája miatt elvándorló százezrek kellemetlen statisztikai adatok a "Magyarország jobban teljesít" kampány számára, hogy a kényszerből menekülő családok, fiatal párok, leendő szülők kínosak a hatalom propaganda gépezetének. Felháborító, hogy a magyar családok, a születendő gyermekek csupán számok Orbán Viktor erőszakos sikerpropagandájában. A cél, hogy minél nagyobbnak látsszon a népesség, hogy Orbán melldöngetve pózolhasson a jó vezető álcájában, ám az eszközeik gátlástalanok. Itt volt a tanulmány a leendő bébibummról, a minden áron való gyermekszülés, a nők béranyákká alázása, az agymosást célzó érettségi tétel (a kivándorlás csúnya dolog), és nemsokára jön a kormány által szervezett önmagában is ciki párválasztó-show. Jellemző, hogy ezt a problémát is csak felszínesen, csalással próbálja megoldani a kormány, nem pedig az okát kívánja megszüntetni. Gazdasági eredményeket kellene felmutatni és olyan családpolitikát, amely nem készteti menekülésre a fiatalokat, nem riasztja el a nőket a gyermekvállalástól.” – 2013. május 07. Bangóné Borbély Ildikó, MSZP.


„Elszabotált időközi választások: ha van ilyen ötlet, gyorsan felejtsék el! Sajtóhírek szerint a Fidesz a választásokig hátralévő egy évet arra akarja felhasználni, hogy további kormánypárti képviselőket ültessen nagyköveti székekbe és elvileg független állami intézmények élére. Több forrás is megírta például, hogy Orbán Viktor egyik hű zsoldosát, a dunaújvárosi képviselő Dorkota Lajost kívánja a szuperhatósággá növesztett Energiahivatal elnökének kinevezni. Az már önmagában is felháborító, hogy a választási vereségtől tartó Fidesz láthatóan csak azzal foglakozik, hogy a saját embereit pozíciókba vagy jól jövedelmező trafikkoncessziókhoz jutassa. De az is elfogadhatatlan, hogy a hírek szerint a Fidesz a kinevezések miatt a mandátumukról lemondó egyéni képviselők választókerületeiben el akarja szabotálni az időközi parlamenti választásokat. Fél ugyanis a választók haragjától és nem meri megmérettetni magát. Az Együtt2014-PM Szövetség őszintén reméli, hogy minden alapon nélkülöznek azok a sajtóhírek, hogy a választási eljárási törvény újabb módosításával a Fidesz a választás előtti évben megszüntetné az időközi parlamenti választások lehetőségét. Ha azonban mégis felmerült bennük az ötlet, akkor gyorsan felejtsék is el: egy képviseleti demokráciában ugyanis elképzelhetetlen, hogy egy párt hatalomféltése miatt választók képviselet nélkül maradjanak az országgyűlésben. Ilyen alapon azt is kezdeményezhetnék, hogy a jövőben egyáltalán ne is legyenek választások.” – 2013. május 08. Karácsony Gergely, Független.


„Három év kétharmad csak szegénységet, hazug propagandát, és az ország kirablását hozta el. Az ország lakossága három év alatt csak szegényebb lett. Orbán munkahelyet nem teremtett, sőt üzemek zárnak be. Egyik nap dicsérte a Nokiát, másnap megszűnt 2500 munkahely. Egy nap vidáman buszozott Tarlós Istvánnal, másnap 170 embert kitesznek a kaposvári buszgyárból. Pedig ha Magyarország újraiparosítása nem csupán szavakban lenne fontos, akkor hazai gyártók hazai munkaerővel előállított járművein járnák az országot. Akinek még van munkája annak a keresete sokkal kevesebbet ér. Akinek meg nincs, már csak három hónapig lehet munkanélküli, aztán menekülhet nyugatra. Már félmillióan dolgoznak külföldön, mert itthon nem találják az egymillió új munkahelyet. Az élelmiszerárak az egekben, a kormány mégsem támogatja az MSZP 22%-os élelmiszerár-csökkentő javaslatát. A gazdák földjeit a fideszes haveroknak játszották ki, a trafikmutyival pedig negyvenezer család alól húzták ki a talajt. Mindez az Orbán-rezsim velejéig romlott politikájának jelképe. Orbán közben folytatja szélmalomharcát elképzelt ellenségeivel szemben, a demokrácia alappilléreit saját hatalmának megszilárdítása miatt leépíti. Harcának ára akár uniós euró milliárdok megvonása is lehet. Orbán valóságtól elrugaszkodott hatalomvágya az ország fejlődését, pénzügyi biztonságát veszélyezteti. Ezért az Orbán-kormányt el kell zavarni! A változás elkezdődött.” – 2013. május 08. Török Zsolt, MSZP.


„A személygépkocsi javíttatásának áfáját sokkal egyszerűbben is lehetne szabályozni. Egyetlen mondatról van szó! Az adóhatóság ma megjelent közleménye a Magyar Nemzet hasábjain ismét arra utal, hogy a jogalkotónak nem sikerült jól megfogalmaznia a szándékát és ezt most jogértelmezéssel kell pótolni. Hiába érthető a miniszteri indoklás, ha az ellentmondásban áll a törvényi szöveggel. A le nem vonható 50 százaléknyi áfáról ugyanis rendelkezik a törvény, de az így levonhatóvá váló áfa másik feléről már nem. Ezért arra az eredeti főszabályok vonatkoznak, amely szerint a magánhasználatot vizsgálni kell. A jövedelemadó szabályok szerint pedig a cégautók magáncélú használata juttatásnak minősül és bár nem SZJA-t, hanem cégautóadót kell egy ilyen jármű után fizetni, kétségtelen, hogy a javíttatásnál az áfa felének érvényesítése a magánhasználat függvényében alakulhat. Ez akkor is így van, ha a biztosítóknak evidens érdeke, hogy az áfa felét ne térítsék meg. Ha a jogalkotó szeretné a helyzetet tisztázni, akkor szíveskedik azt a törvényben leírni és nem a hivatalok útján azt állásfoglalások formájában reparálni!” – 2013. május 08. Magyar Könyvelők Országos Egyesülete.


„Újra továbbértékesítették a ferihegyi repülőtér üzemeltetését végző Budapest Airport Zrt-t. Az új tulajdonos egy kanadai állami nyugdíjalap, így immár egyetlen szakmai befektető sem maradt a tulajdonosi körben. Mivel a tulajdonosok csupán pénzügyi befektetésként tekintenek repterünkre, így céljuk is csupán a maximális profit kisajtolása lesz. Ezek után a reptér megfelelő színvonalon történő működtetésére, fejlesztésére, a külföldiek számára az országról, a nemzetről szerzett egyik legelső, jó benyomás kialakítására sem állami, sem nemzeti, sem szakmai ráhatás nem lesz. A Jobbik várja a Fidesz-kormány válaszát, hogy miként kéri számon ezek után a fejlesztési kötelezettségek elmaradását a volt tulajdonosokon, miért nem élt a privatizációs szerződésben rögzített vétójogával, miért nem használták ki a lehetőséget, hogy választási ígéretükhöz híven visszavegyék a repteret, és Magyarország egyetlen nemzetközi és NATO reptere végre ismét magyar kézben legyen.” – 2013. május 08. Bertha Szilvia, Jobbik.


„A trafikkormány újra a régi recepthez folyamodik: ha botrányba keveredsz, kelts ellenbotrányt. A trafiktender hullámai láttán bejelentették, hogy újranyitják a Hajdú-Bét aktáit, mert azt az ügyet, úgymond, elsumákolták. A témaválasztás persze arra is alkalmas, hogy Bajnai Gordont ismét hírbe hozzák a minden alapot nélkülöző "liba-üggyel". A Demokratikus Koalíció egyetért a Fidesz szándékával, hogy régi, tisztázatlan ügyek végére egyszer s mindenkorra pont kerüljön. A Hajdú-Bét ügye azonban nem ilyen: bírói ítéletek sora mondja ki, hogy Bajnai nem felelős a Hajdú-Bét csődjéért, így a beszállító kisvállalkozások tönkremeneteléért sem, és kötelezi az ilyen vádak hangoztatóit bocsánatkérésre és pénzbüntetés megfizetésére. A DK néhány csakugyan tisztázásra váró ügyet ajánl a Fidesz figyelmébe. Hogyan adtak el százmilliós köztartozást fölhalmozott cégeket Joszip Totnak és Kaya Ibrahimnak? Hogyan nyertek állami támogatást Orbánék szőlőtelepítésre? Hogyan vált Orbán apja az ország egyik vezető bányatulajdonosává? Ki és mennyit nyert a forint, Fideszes politikusok kijelentései kiváltotta árfolyamzuhanásain? Kinek és mennyit fizettek az azeri baltás gyilkos elengedéséért? Hogyan nyer meg szinte minden állami közbeszerzést Simicska Lajos cége? Hogyan került az állami földek bérleti joga és a trafikok koncessziója a Fidesz csókosainak kezébe? A DK készséggel ajánlja föl segítségét az ilyen ügyek tisztázására.” – 2013. május 09. Demokratikus Koalíció.


„Civil szervezetek 2012 novembere óta több állásfoglalásban is sürgették a földforgalmi törvény tervezetének (T/7979. számú törvényjavaslat a mező- és erdőgazdasági földek forgalmáról) átalakítását, mivel megítélésük szerint a tervezet rögzíthetné Magyarországon a nagybirtokrendszert, továbbá nem nyújt kellően hatékony védelmet a külföldiek tulajdonszerzése ellen. Javaslataikhoz azóta több mint 170 szervezet csatlakozott. Az állásfoglalást kezdeményező szervezetek képviselőit márciusban a vidékfejlesztési miniszter meghívta egy egyeztetésre. Ott elhangzott, hogy a törvénytervezethez egy, a kormány által támogatott módosító csomag fog beterjesztésre kerülni, mely az Fftv. lényeges pontjait változtatná meg, és ezt a tervezetet a civilek előzetesen megismerhetik. A kormányzat többszöri kérés ellenére sem juttatta el a tervezeteket a civilekhez, ezért a kezdeményezők részletes szakmai javaslatot állítottak össze.” – 2013. május 09. Magyar természetvédők Szövetsége.


„Kocsis Máté álomvilágban él. A devizahitelesek azonban a valóságban. Hiába ismételgeti a fideszes politikus, hogy a Fidesz mennyit tett a devizahitelesekért, az érintetteket nem tudja átvágni. A meg nem tett vagy értelmetlen cselekedetek ugyanúgy nem szolgálnak gyógyírrel, mint a hamis szavak. Valóban bevezették az árfolyamgátat, és megépítették az ócsai lakóparkot, ám Orbán szócsöve is pontosan tudja, hogy ezek kudarcba fulladtak, a végtörlesztés pedig csak a jómódúaknak segített. Hiába kormányoz három éve kétharmados többséggel a Fidesz, Orbán tehetetlensége miatt 300 ezer család van teljes létbizonytalanságban. Mára kiderült, a másfélmillió devizahiteles nem számíthat segítségre az Orbán-kormánytól.” – 2013. május 09. MSZP Országos Központ.


„Agresszió és erőszak kövezi a kormánypárti politikusok útját. Vannak, akik szavakkal, vannak, akik tettekkel bizonyítják, hogy erkölcsileg alkalmatlanok az ország tisztességes vezetésére. A nőkkel szembeni agressziót a Fidesz a parlament falai közé is bevitte. Emlékezhetünk Varga István megdöbbentő szavaira, aki a családon belüli erőszakot gyerekszüléssel kezelné, vagy Tasó László "kisanyámozására", de a KDNP-s Karvalics Ottó is arról beszél, hogy a nő, csak a szülés után gondolkozzon karrierben. Vannak, akik nem csak beszélnek. Büntetlenül úszhatja meg Balogh József, aki félholtra verte élettársát, vagy Meggyes Tamás, aki volt feleségét bántalmazta? Helye van a Parlamentben annak, aki egy vak komondorra keni saját agresszióját? Lázár János pedig nemhogy elhatárolódna, hanem úgy véleményezte Balogh tettét, hogy a magánéletben mindenki azt csinál, amit akar. Kérdés, hogy Orbán Viktor túl gyenge már hozzá, hogy kitegye őket pártjából, vagy nem is akar megszabadulni tőlük? Egyre több fideszes politikus megy túl azon a határon, amit nemhogy egy országgyűlési képviselőnek, de egyetlen magyar állampolgárnak sem szabad átlépnie. Orbán pártja a kezdeti fiatal liberális demokratákból, idősödő, agresszív antidemokratává váltak. Bármerre járnak a Fidesz agresszív politikusai, csak romokat és fájdalmat hagynak maguk mögött. Elég volt! Az MSZP felszólítja Balogh Józsefet, hogy azonnal mondjon le minden közéleti tisztségéről!” – 2013. május 09. Kormos Kata, MSZP.


… Ugye, senkinek sincs szüksége további kommentre az elolvasott, vágatlan hírek után?

 

Doody


További hírek

  Fafelületek festése profi módon
2024. 06. 20. 12:25 fovarosi-hirhatar.hu
  Rónai Egon elismerte, hogy hibázott a Magyar Péter interjúval
2024. 06. 18. 14:16 fovarosi-hirhatar.hu
  Magyar Péter: a Tisza Párt készen áll az előrehozott választásokra is
2024. 06. 18. 14:16 fovarosi-hirhatar.hu
  Várkonyi Andrea a Mészáros Alapítvány kuratóriumának új elnöke
2024. 06. 18. 14:16 fovarosi-hirhatar.hu
  Hogyan tehetsz a környezetvédelemért akkor is, ha műanyag evőeszközt használsz?
2024. 06. 13. 15:58 fovarosi-hirhatar.hu
  Ezekben a cipőkben bátran útnak indulhatsz kirándulni
2024. 06. 12. 10:31 fovarosi-hirhatar.hu
  Rogán Cecíliáék fantom médiacége bő milliárdos bevételt produkált
2024. 06. 11. 18:06 fovarosi-hirhatar.hu
  Választások után – sokan vannak még a változások ellen
2024. 06. 11. 18:06 fovarosi-hirhatar.hu
  „Öntsünk TISZ(t)A vizet a pohárba” – Magyar Péter reagált az ATV nyilatkozatára
2024. 06. 11. 18:06 fovarosi-hirhatar.hu
  Botrány Újpesten - hazugságok hálójában a helyi politika
2024. 06. 07. 19:29 fovarosi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport