FŐVÁROSI HÍRHATÁR - A kluboknak le kell válniuk az állami emlőről

FŐVÁROSI HÍRHATÁR
   
 2020.05.31.
 Vasárnap
Ma Angéla napja van.
Holnap napja lesz.
   EUR árfolyam
   348,35 Ft
   CHF árfolyam
   325,83 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2013. 10. 18. 04:31     


A kluboknak le kell válniuk az állami emlőről
A kluboknak a jó játékkal elért telt házas jegybevételekből, a pazar focira vágyó tévécsatornák jogdíjaiból kell megélniük, és végleg le kell szállniuk az állami emlőről.

A Jobbik szerint a Hollandiától elszenvedett történelmi vereség újabb, immár sokadik bizonyítéka a hazai futballvezetés totális alkalmatlanságának. A Csányi-féle kormányzásnak köszönhetően az évtizedek sikertelenségét a szövetségen belül zsíros állásban átvészelő vezetőkről, az utánpótlás nevelés hiányáról, a rendőri hibákról, a társaságiadó-kedvezményre hajtó klubokról, a stadionfejlesztési mutyikról, a menedzseri lobbiérdekekről és a létjogosultság nélküli első osztályú csapatokról csak szakmai berkeken belül esik szó.

 

Eközben a felhergelt média szurkolói regisztrációtól, lufiként felfújt molinóügyektől, vérszomjas vadállatnak beállított drukkerektől és olyan szurkolói ünnepléstől hangos, melyet a fideszes kétharmad a világ futballtársadalmában páratlan módon bűncselekménynek minősített.

A magyar családok nem a szurkolók, hanem a színvonaltalan játék és a csaknem három évtizedes sikertelenség miatt nem járnak meccsekre. Míg a világelitben a klubok bevételeinek harmadát jegy- és reklámfelület-értékesítés teszi ki, addig idehaza ez az arány mindössze 10 százalék.

 

A Jobbik érzékeli, hogy a magyar társadalomnak ebből végérvényesen elege van! A szurkolóknak vissza kell adni a szenvedélyes, de atrocitásba nem torkolló szurkolás jogát, hogy visszatérjenek a lelátókra. A kluboknak a jó játékkal elért telt házas jegybevételekből, a pazar focira vágyó tévécsatornák jogdíjaiból kell megélniük, és végleg le kell szállniuk az állami emlőről.


Egervári Sándor lemondott. Helyes. De mikor fog lemondani Berzi Sándor és azok az MLSZ alkalmazottak, akik zsíros állásaikban több mint 20 éve mondják, hogy "elindultunk a fejlődés útján és a következő Eb-re, vb-re biztos kijutunk"?


Mikor fog lemondani Samu István az MLSZ biztonsági igazgatója, aki szerint a magyar labdarúgás legfőbb problémája maga a szurkoló, s mindent meg is tesz annak érdekében, hogy a szurkolókat elüldözze a stadionokból?

 

Mikor fognak lemondani azok, akik évtizedek óta az utánpótlás fontosságáról papolnak és költenek el milliárdokat utánpótlás-fejlesztésre, miközben hagyják, hogy a magyar bajnokságban nevesincs külföldiekkel legyenek tele a csapatok?

 

Mikor mondanak le azok az álláshalmozó pártpolitikusok, akik rátelepedtek a futballklubokra és a teljes magyar sportéletre?

 

Mikor fog lemondani az egész MLSZ úgy, ahogy van?

 

Jobbik SportkabinetEgy másik vélemény:

Míg a néhány hete lezajlott 3:0-ás románoktól elszenvedett kijózanító vereséget az optimistább szurkolók csak kisiklásnak tarthatták, sajnálatos módon most pénteken végleg bebizonyosodott, hogy hol tart és mennyit is ér a magyar futball. Hiszen ki ne hallott volna a hét végén Hollandiában kapott gyalázatos nyolcasról!?

 

Oláh Lajos, országgyűlési képviselő véleménye szerint az elért "eredmény" sportszakmai értékelése a szakemberek dolga, azonban szeretne mindenkit arra emlékeztetni, hogy soha ekkora mértékű forrás nem állt a magyar fociágazat rendelkezésére, mint az elmúlt években, mindez úgy, hogy ezen közpénzek mozgásáról senki sem tud vagy nem akar pontos felvilágosítást adni.

 

Oláh Lajos jelen parlamenti ciklusban írásbeli kérdéssel fordult többek között az illetékes minisztériumokhoz, háttérintézményekhez, futballklubokhoz, hogy napjainkban mennyit költ az Orbán-kormány a futball támogatására. A független képviselő megkeresésében azt kérte, hogy a tájékoztatás tételesen térjen ki minden forrásra, legyen az kormányzati pénz, adóátengedés vagy állami szervek, cégek támogatása stb.. A témában azonban gyakorlatilag minden szerv megtagadta a válaszadás jogát különböző okokra hivatkozva.

 

Oláh szerint megengedhetetlen egy jogállamban, hogy a közpénzek mozgása ne legyen átlátható, főként ha forintmilliárdákról van szó és ha annak létjogosultsága megkérdőjelezhető. Éppen ezért azt gondolja, hogy a sajnálatos, de ugyanakkor elszomorító vereség felhatalmazza őt arra, hogy ismételten megkérdezze az illetékeseket, hogy mennyit költ a Fidesz vezette Kormány napjainkban a futball támogatására, sőt ezután a hatalmas pofon után magának a Kormánynak lenne kötelessége erről beszámolnia.

 

Demokratikus Koalíció

MTI

Fotó: Marabu


További hírek

  Mi lesz akkor, ha ez a kormányzás sosem érhet véget...?
2020. 05. 27. 19:42 fovarosi-hirhatar.hu
  Meghalt Roger Moore
2020. 05. 27. 13:06 fovarosi-hirhatar.hu
  A neonáci párt kivégeztetné a Deák téri gyilkosság elkövetőjét
2020. 05. 26. 20:27 fovarosi-hirhatar.hu
  Kásler hazudik – távoznia kell a kormányból
2020. 05. 25. 10:34 fovarosi-hirhatar.hu
  Állatkerti belépőket kaptak pénzjutalom helyett az egészségügyi dolgozók
2020. 05. 25. 10:34 fovarosi-hirhatar.hu
  Botka László is aláírta Karácsony Gergely követeléseit
2020. 05. 23. 12:58 fovarosi-hirhatar.hu
  Elég volt – távozik a kormány célkeresztjéből az idősotthon igazgatója
2020. 05. 22. 15:50 fovarosi-hirhatar.hu
  287 millió forintot kapott Matolcsy bankelnök fiának cége
2020. 05. 22. 15:50 fovarosi-hirhatar.hu
  Szél Bernadett: Letiltott az MTI
2020. 05. 19. 12:57 fovarosi-hirhatar.hu
  Megijedt a koronavírustól a nemi erőszakkal gyanúsított lajosmizsei férfi
2020. 05. 17. 12:30 fovarosi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport