FŐVÁROSI HÍRHATÁR - A más tollával ékeskedő érdekvédők

FŐVÁROSI HÍRHATÁR
   
 2024.06.18.
 Kedd
Ma Levente napja van.
Holnap Gyárfás napja lesz.
   EUR árfolyam
   396,04 Ft
   CHF árfolyam
   414,67 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2013. 11. 03. 07:16     


A más tollával ékeskedő érdekvédők
Nem azért fizetjük-e az adónkból a Legfőbb Ügyészséget, hogy hivatalból vizsgálatokat kezdeményezzen, és elkezdjen ezekben az ügyekben nyomozni? Nem azért fizetjük (illetve most már csak fizettük) az adónkból a PSZÁF működését, hogy tovább folytassa hivatalból a vizsgálatát, annak okán, hogy kimondta: ez a cég nem működhet hazánkban, és mégis működik?

2013. november 01.-én a következő felhívás jelent meg a Facebook közösségi oldalon:

 

„!!!!!!!!!!!!! Figyelem, VISSZAÉLÉS gyanúja! !!!!!!!!!!!!!!!!!

Ma egy bizonyos "Pénzkovácsklub" nevű FB oldalon (https://www.facebook.com/penzkovacsklub) rábukkantunk egy - a társaság saját sikerének feltüntetett - ítéletre (feltöltés okt.17.). Az ítélet első oldalát töltötték csak fel, "természetesen" kitakarva az ügyszám és az ügyvéd neve is, ám sajnos hamarosan kiderült róla, hogy az 1000.sz. Ügyvédi Iroda (dr Dantesz Péter) sikere. A képhez fűzött megjegyzésekben a feltöltő "Pénzkovácsklub" célzott arra is, hogy 12 ügyvédjük együtt dolgozik Dr. Dantesz ügyvéd úrral is. 

 

Sikerült beszélnem id. Dr. Dantesz Péter ügyvéd úrral, aki elmondta, hogy az általunk is képviselt csapaton kívül más ügyvédi csapattal nem dolgoznak együtt, Pénzkovácsklubot, sem Kovács Lászlót nem ismer. 

 

Ha valaki MÁS ÜGYVÉDEK ÍTÉLETEIT A SAJÁTJAKÉNT PRÓBÁLJA MEG BEÁLLÍTANI, az egyszerűen lop, ezzel ráadásul megtéveszti az összes hozzájuk fordulót is. Ennek tudatában nehéz elhinni a tisztességes szándékot. :(

 

A Pénzkovácsklub oldalon egyéb ítéletek is fent vannak, melyek eredetéről egyelőre nincs információnk - az egyiket egyébként Andy Dy nevű felhasználó itt (Gasner Andrea), a Hitel-Sikerek csoportban is megosztotta. E további ítéletek megtalálhatók Andrea hivatalos oldalán, a "Valódi megoldások devizahitelekkel kapcsolatban" (https://www.facebook.com/devizahitel) oldalon is, tehát vélhetően e két társaság közös gyökerekhez vezethető vissza. Mindkét oldal már 70-en felüli győztes pert emleget, sajnos azonban úgy tűnik, hogy ezek nem a sajátjaik. :( 

 

A közös gyökér egyes feltételezések szerint a Green Finance Monaco (http://www.greenfinancemonaco.com/termekeink/credithelpcenter/) nevű cég, mely honlapján sajnos további valótlanságokkal is kecsegteti a reménybeli ügyfeleket (pl.36.000Ft illeték, amiről jól tudjuk, hogy elvileg lehetséges, de sok esetben sajnos más a bírói gyakorlat).

 

KÉREK tehát MINDENKIT, aki most kezd bele a devizahitele jogi rendezésébe, hogy alaposan tájékozódjon, mielőtt bárkit megbíz a képviseletével! A legnagyobb veszteség sajnos nem a kifizetett megbízási díj, hanem az elvesztett ügy lehet! Márpedig aki más tollával ékeskedik, az egyáltalán nem biztos, hogy valóban képes a profi képviseletre!

 

Kordik Tímea”

 

A felhívás felkeltette szerkesztőségünk figyelmét is, mely tény elég volt ahhoz, hogy további kutatásokat végezzünk a témában. Kiderült, hogy a Pénzkovács Pénzügyi Tanácsadó és Szolgáltató Kft jelenleg végelszámolás alatt található, az Opten Cégtár nyilvántartásának adatai szerint. A Cégtaláló.hu oldal azt az információt is közli, hogy a cég vonatkozásában kényszer végelszámolást rendeltek el, 2012. február 22.-én. Az Adószámfigyelő.hu oldal kijelenti azt is, hogy a cég adószáma problémás, az általuk ellenőrzött listák szerint, ezzel együtt a cégnek érvényes EU-s adószáma nincs.

 

A felhívásban említett másik vállalkozás, a Green Finance Monaco Ltd. A saját honlapjukon alig adnak meg információkat magukról, tevékenységükről, adószámukról, Általános Szerződési Feltételeikről, viszont 2036-os dátumú bejegyzések szerepelnek az Aktuális események rovatban. Róluk a Népszava 2013. július 05.-i számában, „A Kúria salamoni döntést hozott” című írásában a következőket közölte: „Segítséget ígér a bajba jutott devizehiteleseknek több közösségi oldalakon megtalálható szervezet. Azt ígérik, térítésmentesen átvizsgálják a szerződést, és eldöntik, perelhető-e a bank. A kommentelők tájékoztatása szerint az elemzés után 145 ezer forintért nyújtják a jogi képviseletet. A Facebook oldalon a Green Finance nevű vállalkozást jelölték meg az oldal készítői. A feltehetően monacói illetőségű cég azonban szerepel a pénzügyi felügyelet "Kerüld el" listáján, mivel nem szerepel a PSZÁF nyilvántartásában, így felügyeleti engedélyhez, vagy bejelentéshez kötött tevékenységet Magyarországon nem végezhet (így különösen befektetési és pénzügyi szolgáltatást).”


A Green Finance Ltd. székhelye állítólag Monaco, bár az igazgatója, bizonyos Mr. Peter Bagi lakhelye London, az általa irányított társaság székhelyének címe pedig a ccdni.com oldal nyilvántartási adatai szerint: Company address: GREEN FINANCE MONACO LTD 2-8 FOUNTAYNE ROAD, LONDON, ENGLAND, N15 4QL. A Companielist.co.uk oldal nyilvántartásában az az adat szerepel, hogy a londoni illetőséget 2013. május 05.-én jelentették át, Monacóról, ezzel együtt Angliában nincs bejelentett és működő kirendeltségük. A nyomozgatások során sikerült rádöbbenni arra is, hogy a Green Finance-nak többféle honlapja létezik, és ezeken a honlapokon minden országban más-más székhelymegjelöléssel kaphatnak elérhetőséget a kíváncsiskodók. Anglián belül is több címet találtunk, az angliai, hivatalos nyilvántartással merőben ellentétesen. Van olyan honlapjuk, amelyen már amerikai székhelybejegyzésről tájékoztatják az olvasót, amerikai elérhetőséggel. Partnerországai között, Amerikán kívül sem Anglia, sem Monaco, sem pedig Magyarország nem szerepel. Hogy mely országokban vannak jelen szerintük? Svédországban, és Hondurasban.

 

A kérdés felmerül, mert nyilvánvaló: nem azért fizetjük-e az adónkból a Legfőbb Ügyészséget, hogy hivatalból vizsgálatokat kezdeményezzen, és elkezdjen ezekben az ügyekben nyomozni? Nem azért fizetjük (illetve most már csak fizettük) az adónkból a PSZÁF működését, hogy tovább folytassa hivatalból a vizsgálatát, annak okán, hogy kimondta: ez a cég nem működhet hazánkban, és mégis működik? Miért nem tette meg hivatalból a büntetőfeljelentését velük szemben akkor, amikor tudatosodott benne, hogy mit művel ez a cég itt?  Hiszen vizsgálatot is azért indított, mert részletes és konkrét panaszokat kapott a pórul járt adósoktól. Panaszokat (!), nem pedig egyetlen egy panaszt. 

 

Végül, nagy kérdés az is: az államfő miért nem vizsgálja azt, hogy szükséges volna-e a valódi Green Finance-t figyelmeztetni arra, hogy milyen szinten élnek vissza csalók az ő nevével? Hiszen a valódi Green Finance a kőolaj- és földgáz kitermelésének finanszírozásával foglalkozik, gazdaságunk szempontjából pedig a jó kapcsolat a két ország között, ennek okán elengedhetetlen. Jó megoldás-e az, ha sunnyogva lapít az államigazgatás, fedezve ezzel a csalókat? 

 

 

 

Doody


További hírek

  Hogyan tehetsz a környezetvédelemért akkor is, ha műanyag evőeszközt használsz?
2024. 06. 13. 15:58 fovarosi-hirhatar.hu
  Ezekben a cipőkben bátran útnak indulhatsz kirándulni
2024. 06. 12. 10:31 fovarosi-hirhatar.hu
  Rogán Cecíliáék fantom médiacége bő milliárdos bevételt produkált
2024. 06. 11. 18:06 fovarosi-hirhatar.hu
  Választások után – sokan vannak még a változások ellen
2024. 06. 11. 18:06 fovarosi-hirhatar.hu
  „Öntsünk TISZ(t)A vizet a pohárba” – Magyar Péter reagált az ATV nyilatkozatára
2024. 06. 11. 18:06 fovarosi-hirhatar.hu
  Botrány Újpesten - hazugságok hálójában a helyi politika
2024. 06. 07. 19:29 fovarosi-hirhatar.hu
  Pazar színházi és utcaszínházi előadások a VéNégy Fesztiválon
2024. 06. 07. 19:29 fovarosi-hirhatar.hu
  Visszalépett Szentkirályi Alexandra a főpolgármesteri jelöltségtől
2024. 06. 07. 19:29 fovarosi-hirhatar.hu
  Hamarosan startol a VéNégy Fesztivál, 4 nap varázslat a Dunakanyarban
2024. 06. 04. 15:41 fovarosi-hirhatar.hu
  Idén is nagy merítés lesz a hazai előadókból a Szigeten
2024. 06. 04. 15:41 fovarosi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport