FŐVÁROSI HÍRHATÁR - A saját testsúlyos edzés 5 legnagyobb előnye

FŐVÁROSI HÍRHATÁR
   
 2024.07.21.
 Vasárnap
Ma Dániel napja van.
Holnap Magdolna napja lesz.
   EUR árfolyam
   391,11 Ft
   CHF árfolyam
   404,72 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2024. 06. 24. 10:51     


A saját testsúlyos edzés 5 legnagyobb előnye
A saját testsúlyos edzés tökéletes választás mindenki számára. A gyakorlatok és az intenzitás helyes megválasztásával ugyanolyan eredményeket lehet elérni vele, mint a teremben történő edzéssel. Sorra vesszük ennek a mozgásformának a legnagyobb előnyeit.

Az előnyök mellett arra is kitérünk a cikkben, hogy mikor érdemes sort keríteni a gyakorlatokra. Mindemellett arról is lesz szó, hogy miért fontos a bemelegítés és a levezetés.

 

Saját testsúlyos edzés - az 5 legnagyobb előny

 

Számos előnye van a saját testsúlyos edzésnek, amelyek közül az egyik legfontosabb, hogy a segítségével ugyanolyan eredményeket lehet elérni, mint a teremben történő sportolással.

 

További előnye, hogy nem kell drága gépeket, eszközöket vásárolni. Ezek nélkül is hatékonyan lehet fogyni, formásodni, erősödni, valamint feszesebb és tónusosabb testet elérni.

 

Sportmúlt nélkül, akár a fotelból kikelve is hozzá lehet kezdeni ehhez az edzésformához, hiszen nulláról indulva fokozatosan fel lehet építeni a kondit. Idősek és túlsúlyosak számára egyaránt kiváló választás ez a mozgási lehetőség.

 

A saját testsúlyos edzéssel hozzá lehet járulni a keringés fokozásához. Ez rendkívül fontos a szervezet egészséges működése érdekében, hiszen így gyorsabb lesz a test vérellátása. A vér pedig oxigént és tápanyagokat szállít a szövetekhez és a sejtekhez, valamint elszállítja a salakanyagokat és a bomlási melléktermékeket.

 

Nem kell az edzőterembe bérletet vásárolni, így jelentős összeget lehet spórolni. Továbbá nem kell egy személyi edző időrendjéhez igazodni, mivel otthon bármikor elvégezhetőek a gyakorlatok, akár reggel, délben, délután, sőt este is. Mindenki kiválaszthatja a leginkább ideális időpontot az edzésre, hiszen a nap bármelyik szakaszába beilleszthető. Mindemellett meg lehet spórolni az utazással töltött időt is. Ezért is döntenek sokan az eszközök nélküli otthoni edzés mellett.

 

Mikor és hogyan?

 

Ahogy már az előnyöknél is említettük, a nap bármely szakaszában elvégezhetőek ezek a gyakorlatok, a lényeg a rendszeresség. A reggeli edzéssel elérhető, hogy frissen induljon a nap. Ráadásul a reggel elvégzett gyakorlatok egész napra adnak egy kis elégedettségérzést.

 

Napközben is bárhova be lehet illeszteni egy 15-20 perces tornát, hogy felfrissüljön a test, ami ülőmunka esetén kifejezetten jó hatással van a szervezetre. Természetesen ez sokak számára kivitelezhetetlen, hiszen az irodában nem lehet tornázni, de azok számára, akik otthonról dolgoznak, könnyen kivitelezhető egy napközbeni szünet.

 

Sokaknak az esti időpont a leginkább megoldható. Például minden nap beidőzíthető közvetlenül a vacsora előttre, így pár nap után részét képezi majd az esti rutinnak. Akár az egész család is együtt tornázhat, így még nagyobb lesz a motiváció, és jó példát lehet mutatni a gyermekek számára.

 

A bemelegítés és a levezetés fontossága

 

A saját testsúlyos edzés esetében is kiemelt figyelmet kell fordítani a bemelegítésre. A segítségével elkerülhetőek a sérülések. Az edzés idejére érdemes mindent kizárni, bekapcsolni egy jó zenét és koncentrálni a mozgásra. A végén pedig sort kell keríteni a nyújtásra, levezetésre, amely a testnek és a léleknek egyaránt jót tesz. Segít megnyugodni és lecsendesedni. Akár meditációval is lehet zárni az alkalmat.

 

Az otthoni saját testsúlyos edzés hatékony, nem kerül pénzbe és bárhova beilleszthető a napi rutinon belül. Nem kell hozzá utazni, az egész test átmozgatható vele, és saját tempóban lehet haladni. Érdemes rendszeresen sort keríteni rá, pár napon belül jelentkeznek a pozitív hatások.


További hírek

  A Hír TV-ből kirúgták, polgárőr lett Pálffy István
2024. 07. 21. 08:58 fovarosi-hirhatar.hu
  Harmadával kevesebb orvosi ügyelet lesz Budapesten
2024. 07. 21. 08:58 fovarosi-hirhatar.hu
  Tovább hízik Orbán apjának földbirtoka
2024. 07. 21. 08:58 fovarosi-hirhatar.hu
  Medián: a Fidesz népszerűsége zuhanóban, a Tisza Párté növekvőben
2024. 07. 18. 12:49 fovarosi-hirhatar.hu
  Pénzért erőszakolt erdei túrák
2024. 07. 18. 12:49 fovarosi-hirhatar.hu
  Sziget – FutureGrounds: Gondolj a jövőre!
2024. 07. 18. 12:48 fovarosi-hirhatar.hu
  Az egyetemisták közel fele fontolgatja a külföldi letelepedést
2024. 07. 14. 12:22 fovarosi-hirhatar.hu
  Dr. Magyar György az elszámoltatások jogi buktatóiról
2024. 07. 14. 12:22 fovarosi-hirhatar.hu
  Utolsó értékes ingatlanát is kénytelen volt eladni az MSZP
2024. 07. 14. 12:22 fovarosi-hirhatar.hu
  Milyen előnyökkel és hátrányokkal rendelkezik a bankkártya-elfogadás a kereskedők számára?
2024. 07. 09. 12:30 fovarosi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport