FŐVÁROSI HÍRHATÁR - Angyallal találkoztam ....

FŐVÁROSI HÍRHATÁR
   
 2023.09.29.
 Péntek
Ma Mihály napja van.
Holnap Jeromos napja lesz.
   EUR árfolyam
   391,25 Ft
   CHF árfolyam
   405,32 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 01. 07. 04:36     


Angyallal találkoztam ....
Tegnap olyan élményben volt részem, amelyben eddig még talán soha. Találkoztam egy nénivel, szeme csillogott, arcán lankadatlan mosoly, telve energiával. Mindenre volt egy anekdotája, vagy egy csattanó poénja. Nem tudtam hová tenni ezt a jelenséget, hiszen olyan volt, mint egy angyal. Az ember pedig ritkán találkozik angyalokkal.

Tegnap olyan élményben volt részem, amelyben eddig még talán soha. Találkoztam egy nénivel, szeme csillogott, arcán lankadatlan mosoly, telve energiával. Mindenre volt egy anekdotája, vagy egy csattanó poénja. Nem tudtam hová tenni ezt a jelenséget, hiszen olyan volt, mint egy angyal. Az ember pedig ritkán találkozik angyalokkal.

Faramuci dolog, hogy angyalokkal lehet találkozni egy betegszállító autóban, de egyben jó dolog, hogy a betegszállító útvonala hosszú volt, így rengeteg időt tölthettem vele, míg Füzesabony-Eger-Debrecen-Miskolc vonalat beutaztuk, oda és vissza.

Első ránézésre azt gondoltam, elfeküdte a haját, azután közölte: nem, de már nagyon megunta, hogy minden este a baba fejére kellett tenni a parókát, ha ilyen, hát ilyen, ki törődik vele? Ahogyan ő mondja: "Nem a haj a lényeg, hanem az: mindig csillogjon a szemed!"

Mondatai megragadtak engem, mert ilyen életörömöt még fiatalokon sem láttam, soha.Mondatai belém égtek:
"Csak az élettel kell foglalkozni, mert az élet jó. Tudni kell meglátni az örömöket, és az áldást. Igen, járok templomba, minden vasárnap. Igaz, nálunk délután van mise, mert beteg a pap. Ott, a templomban kapod meg az igazi csodát, ott tudod azt: Isten veled van, és segít. Egyszer menj el templomba, és meg fogod látni.

Unokázok, lassan 18 éve, alig voltam 40, amikor az első megszületett. Hej, de sok mindenen kell átmenni addig az embernek, elváltam, újraházasodtam, 3 gyermeket neveltem fel. Építkeztem, állatokat tenyésztettem, közben 20 évig dolgoztam egy munkahelyen. Hogy milyen ez a rendszer? Megkértem a rokkant nyugdíjat, de mikorra eldöntötték, hogy megkaphatom-e, betöltöttem a nyugdíjkorhatárt. ... (ezt széles mosollyal közölte). Két évig tanakodtak a szakértők azon, hogy rokkantnak minősülök-e.

De az unokák maga az élet. Sokszor szerepel (húzza ki magát büszkén), és mindig látom, hogy gyakorol az előadásra. Olyan, mint egy díva, igazi színésznő! Jár az anyjával zumbázni, úgy táncol már, hogy az csupa csoda! Értük érdemes. Ki foglalkozik a bajával, ha az élet ott bimbózik a szeme előtt?

Igen. ... és szilveszterkor Egerben voltam, pedig tudtam azt, hogy január elején már kezelésre jövök. 28 kezelést írtak ki. De lányomék elvittek, pedig nem akartam menni, de mégis jól tettem, hogy elmentem, mert nagyon jó volt! Zene, tánc, sípok, kürtök, mindenki mosolygott! Feltöltődtem. És nyáron elvittek a lányomék külföldre is, pedig oda se akartam menni, éppen túl voltam a műtéten. Még nem láttam a tengert, de szép volt!

Neked fáj a gerinced? ... Akkor tudod, milyen. Nekem már fel sem tűnik. Unokázni még most is tudok, és szeretek is. Együtt rajzolunk, és segítek a lányomnak a nevelésben. Neki nagyon sok dolga van, hát én játszom a gyermekekkel. Mert játszva is lehet tanítani. A mostani nagy rohanáshoz már nem értek, de nekem van időm. Nekem rengeteg időm van.

Milyen lila a kezed! Majdnem fekete. ... Fáj? Tudod, én öregekkel foglalkoztam, és mindig azt mondtam: ha elhagyod magad, sosem lesz belőled semmi. Nem szabad, sem sajnáltatni magát az embernek, sem konoknak lenni, hogy csak az lehet, amit én akarok. Nálunk volt egy asszony, kitaszította a lányát, akit megöltek. Attól a lányától volt egy unokája, akit nem fogadott be a haláleset után. Hát élet ez? Élet-e a megkeseredett élet?

Mindenkit ver valahogyan a sors, de a sors tanít. Minden csak attól függ, hogyan látod az életedet. .... Várj, leülök, mert nem tudok kiszállni. Vannak nehézségek, no, de azok is azért vannak, hogy megoldjuk őket. Hogyan tanulhatna és fejlődhetne az ember, ha nem volna olyan feladat, amit meg kell oldani? ..."

Így ömlött belőle a szó, de élmény volt hallgatni. Mindent idézni nem tudok, de mély nyomot hagyott bennem, az általa elmondottak nemcsak a tudatomba, de a tudatalattimba is beleégtek.

.... és ne felejtsem el: 2 éve mellrákkal, tavaly vastagbélrákkal diagnosztizálták, és műtötték, most sugárkezelésekre jár, Miskolcra.

.. és rendíthetetlenül mosolyog, csillogó szemekkel. ....

Bízom abban, hogy még nagyon sokáig találkozhatom vele.
Nem azért, hogy ő sokáig (még többször) járjon kezelésre, hanem azért, hogy sokáig élhessen még, és még több embernek mondhassa el azt: ÉLNI JÓ, ÉLNI ÖRÖM!

Adják ezt meg neki az égiek!

 

Doody


További hírek

  Mikor múlik el az isiász?
2023. 09. 29. 18:16 fovarosi-hirhatar.hu
  Mi az az EVO ICL lencse? Ezeket érdemes tudnod róla!
2023. 09. 29. 18:08 fovarosi-hirhatar.hu
  5 dolog, ami nélkül lehetetlen a webáruház indítás
2023. 09. 29. 17:55 fovarosi-hirhatar.hu
  Többdiplomás nőknek keres takarítói munkát Demszky Gábor
2023. 09. 25. 13:38 fovarosi-hirhatar.hu
  Állítólag nettó 385 ezer a magyar átlagkereset
2023. 09. 25. 13:38 fovarosi-hirhatar.hu
  Orbán Ráhel egyetemi ismerősei is jól jártak
2023. 09. 25. 13:38 fovarosi-hirhatar.hu
  Lázár János kinyírta Budapest jövőjét
2023. 09. 11. 09:40 fovarosi-hirhatar.hu
  Pintér nyomozókat toboroz kiemelt fizetésért
2023. 09. 11. 09:40 fovarosi-hirhatar.hu
  Tiborcz István letarolta a Svábhegyet új elitklubja körül
2023. 09. 11. 09:40 fovarosi-hirhatar.hu
  Az igazgató sem tudja, miként kerültek az Orbán-idézetek az iskola falára
2023. 09. 03. 10:33 fovarosi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport