FŐVÁROSI HÍRHATÁR - BRFK HÍREK – 2013.05.05.

FŐVÁROSI HÍRHATÁR
   
 2020.07.06.
 Hétfő
Ma Csaba napja van.
Holnap Appolónia napja lesz.
   EUR árfolyam
   351,17 Ft
   CHF árfolyam
   330,30 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2013. 05. 05. 09:46     


BRFK HÍREK – 2013.05.05.
Budapesti, legfontosabb, e-heti BRFK hírek

Összefoglaltuk a hét, Budapesti, legfontosabb  BRFK híreket.

 

Túlzott a HÍR24

Nem igazak a Hír24 internetes portál 2013. május 4-én 12 óra 40 perckor megjelent „Elvágták a virágokat őrző hajléktalan nyakát” című közlése.

A hírportál közlése szerint 2013. május 4-én hajnalban egy hajléktalan személy nyakát késsel elvágták és hasba szúrták.

 

Az igazság ezzel szemben az, hogy a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2013. május 4-én 1 óra körüli időben Budapest II., Lövőház utcában előzetes szóváltást követően több személy bántalmazott két hajléktalan férfit. Az egyik sértett a bántalmazás következtében könnyű sérülést szenvedett, sérülését nem szúró vagy vágó eszköz okozta.

 

Az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság II. kerületi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya csoportos garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettesek ellen.

 

Elkapták a zsarolót

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztály Vegyes Bűncselekmények Osztálya zsarolás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást - őrizetbe vétele mellett - P. József 58 éves budapesti lakos ellen.

 

A jelenleg rendezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2013. április 26-án, majd ezt követően több alkalommal telefonon megfenyegette a sértettet azzal, hogy amennyiben egy 2013. elején meghiúsult üzleti ügylet miatt keletkezett fél millió forintos "bánatpénzét" nem fizeti meg részére, súlyosan bántalmazni fogja őt és családját, valamint a birtokában lévő lőfegyverrel megöl mindenkit a sértett környezetében.

 

A férfit 2013. május 2-án a délutáni órákban a Budapest IV., Árpád utcában 500.000 forint átvételét követően a speciális szaktudással rendelkező Terrorelhárítási Központ munkatársaival közösen fogták el a fővárosi nyomozók, akinél az átvett készpénzt megtalálták.

 

P. József gyanúsítotti kihallgatásakor részleges, beismerő vallomást tett, vele szemben a további eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztály Vegyes Bűncselekmények Osztálya folytatja le, egyben előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.

 

Három hét múlva elévült volna

Öt szerv is körözte azt a férfit, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság Célkörözési Osztálya, a Siófoki Rendőrkapitányság munkatársainak

 

közreműködésével 2013. május 4-én délelőtt – büntetésének elévülése előtt három héttel – fogtak el Zamárdiban a családi nyaralóban.

 

T. Antal 40 éves budapesti lakos ellen, többek között zsarolás, valamint sikkasztás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt adtak ki elfogatóparancsot. A férfire egy korábbi jogerősen kiszabott büntetés kapcsán most három év letöltendő szabadságveszés vár.

 

Már a vonatjegyük is megvolt

Idegenrendészeti eljárás alá vonják azt öt albán állampolgárt, akiket a Budapesti Rendőr-főkapitányság Közrendvédelmi Főosztály munkatársai fogtak el a budapesti Keleti pályaudvar területén.

 

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a rendőrök 2013. május 02-án a délelőtti órákban a Budapest VIII., Keleti pályaudvar területén mélységi ellenőrzés keretében - a Szolnok felől beérkezett személyvonat leszálló utasai közül - intézkedés alá vontak egy öt fős társaságot. A férfiak jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták hitelt érdemlően igazolni, valamint megállapítást nyert, hogy korábban illegálisan lépték át a magyar határt, ezért a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség munkatársai elfogták őket, melyet követően őket a Békéscsabai befogadó állomásra szállították, ahonnan később engedély nélkül távoztak.

 

A gyanú szerint az öt albán férfi jogellenesen próbált Ausztriába továbbutazni, Bécsig érvényes vonatjeggyel rendelkeztek. 

A BRFK járőrei mind az öt személyt elfogták és további intézkedés céljából a BM Bevándorlási és Állampolgári Hivatalába szállították őket.

 

Lopásból rablás

A Budapesti Rendőr-főkapitányság V. kerületi Rendőrkapitánysága rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást - őrizetbe vétele mellett – P. Erik 18 éves szigetszentmiklósi lakos ellen.

 

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2013. május 2-án a délutáni órákban a Budapest V., Ferenciek terén lévő egyik élelmiszerüzletből különböző termékeket próbált meg eltulajdonítani, azonban cselekményében a bolt biztonsági őre tetten érte, akit az elkövető, menekülés közben bántalmazott. Az sértett, társa segítségével a rendőrök kiérkezéséig az elkövetőt visszatartotta.

 

A helyszínre kiérkező Budapesti Rendőr-főkapitányság Közrendvédelmi Főosztály Központi Gépkocsizó és Járőrszolgálati Osztály beosztottai a férfit elfogták, majd előállították az V. kerületi Rendőrkapitányságra.

 

Vele szemben a további eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság V. kerületi Rendőrkapitánysága folytatja le, és egyben előterjesztést tesznek az előzetes letartóztatás indítványozására.  

 

Rongálás, lopás

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. kerületi Rendőrkapitánysága rongálás bűntett, valamint lopás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást – szabadlábon hagyása mellett – J. Sándor 38 éves budapesti lakos ellen.

 

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2013. május 1-jén a reggeli órákban a Budapest XIV., Csertő park egyik gyógyszertárának 120 méternyi telefonkábelét késsel elvágta, majd a kábelcsatornákat helyükről kiszedte.

 

A férfit  a XIV. kerületi járőrök - az állampolgári  bejelentést követő néhány percen belül - a helyszínen elfogták, majd előállították a kerületi kapitányságra.

 

A gyanúsítottal szemben a további eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. kerületi Rendőrkapitánysága folytatja le. 

 


További hírek

  Szikora Róbert szereti Orbán Viktort – nem kicsit, de nagyon
2020. 06. 30. 21:23 fovarosi-hirhatar.hu
  Elárverezték a „vasalódeszkás” tanár híres szemléltetőeszközét
2020. 06. 30. 21:23 fovarosi-hirhatar.hu
  Plusz 20 milliárdot kap kormánypropagandára a köztévé
2020. 06. 26. 20:27 fovarosi-hirhatar.hu
  109 millió forintot hozott az 52 milliárdból épült állami tesztpálya
2020. 06. 26. 20:27 fovarosi-hirhatar.hu
  Müller Cecília stoppolná a Covid-szűréseket
2020. 06. 26. 20:27 fovarosi-hirhatar.hu
  Túlzás...?; Lekerülnek a polcokról a Johnson & Johnson bőrfehérítő termékei
2020. 06. 23. 17:31 fovarosi-hirhatar.hu
  Milliárdos lett az Orbán irodáját felújító vállalkozó – azóta zsinórban nyer a budai várban
2020. 06. 23. 17:31 fovarosi-hirhatar.hu
  Csábítás mesterfokon
2020. 06. 22. 12:37 fovarosi-hirhatar.hu
  5,6 milliárd forintot jutott a székely hokiakadémiára
2020. 06. 22. 09:46 fovarosi-hirhatar.hu
  A nyugdíjasok után az érettségizőknek is propagandaanyagot küldött Orbán
2020. 06. 22. 09:46 fovarosi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport