FŐVÁROSI HÍRHATÁR - Ezért nem akartuk, hogy bajuk legyen a Hír tévéseknek és így szívattak minket cserébe

FŐVÁROSI HÍRHATÁR
   
 2021.01.28.
 Csütörtök
Ma Károly, napja van.
Holnap Adél napja lesz.
   EUR árfolyam
   360,38 Ft
   CHF árfolyam
   334,51 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 11. 01. 10:36     


Ezért nem akartuk, hogy bajuk legyen a Hír tévéseknek és így szívattak minket cserébe
Ilyen jogok csak szélsőséges esetben nem illetik meg a sajtóterméket, például mondjuk az uszító Kurucinfó kiesik ebből a körből. De a Hír tévé szabad működésének akadályozásáról akkor is be akartunk számolni, ha közben nem volt meglepő, mitől volt így felajzva a tömeg.

A belterjesség csúcsa, amikor a média saját magával foglalkozik, de ez alól szerencsére van egy csomó kivétel. Az egyik ilyen kivétel közepén álltunk kedden az Erzsébet hídon, amikor a netadó miatt felvonulók szoros gyűrűt fontak a Hír tévé stábja köré, és olyan hangosan zúgott a Viktátor, meg a Ne hazudjatok, hogy a riporternő nem is tudott bejelentkezni, percekig sápadtan várt a kamerájuk előtt.

 

Szabózoli kollégámmal azért furakodtunk az első sorba, mert látszott, hogy az emberek feltüzeltek, és még az is előfordulhat, hogy végül fizikai atrocitásba csap át az elégedetlenkedés. Ez pedig olyan dolog, amit nem hagyhatunk ki a tudósításunkból: az, hogy tüntetők vegzálnak újságírókat, fontos jellemzője lehet a demonstrációnak. Még akkor is, ha az amúgy 99 százalékban higgadt, barátságos, és kulturált emberekből állt. image

 

Engem annyira közel toltak a Hír tévé kamerásához, hogy az akkuja az arcomban volt, úgyhogy leguggoltam, és úgy írtam meg a telefonomon ezt a posztomat. Zoli mögöttem állt, és filmezett, felvette az embereket, a riporternőt, a hangulatot. A tévés operatőr is körbesvenkelt, aminek az volt a vicces része, amikor az objektív közvetlen közelről Zoli arcába nézett, mire ő zavarában beleintegetett. Mondta is, míg ácsorogtunk, hogy milyen hülyén érezte magát, és hogy reflexből helló anyuzott, de ciki.

 

 

Vagy húsz percet maradtunk. Mert az egy dolog, hogy a tüntetés a lehető legjobb célért folyt, mégpedig egy korlátait és józan eszét vesztett, korrupt hatalom ellen. Más dolog viszont, hogy minden orgánumnak jogában áll zavartalanul végeznie a munkáját, legyen az akár olyan sajtó, amely ezt a kormányt támogatja, és annak kegyeiből él.

 

Ilyen jogok csak szélsőséges esetben nem illetik meg a sajtóterméket, például mondjuk az uszító Kurucinfó kiesik ebből a körből. De a Hír tévé szabad működésének akadályozásáról akkor is be akartunk számolni, ha közben nem volt meglepő, mitől volt így felajzva a tömeg.

 

Ez a tévé hamisítja tudatosan a híreket, random példa, a napokban “alkotmányjogászként” szólaltatták meg a kormány kezéből etetett álcivil CÖF egyik vezetőjét, aki be is bizonyította, hogy az amerikai korrupciós vádak alaptalanok. (Tehát a tévé tudatosan átveri közönségét.)

Vagy ez a tévé csinál olyasmiket, mint Barakonyi kollégánk meghurcolása, azt állítva, hogy egy fotóján SS-jelet fotosoppolt egy Hír tévés kabátjára. Amiről bíróságon, jogerős ítéletben kiderült, hogy a PRESS felirat gyűrődött meg a kabáton: nem volt kérdés, mert megvolt az a felvétel is, amin a PRESS tisztán látszott.

 

 De szerintünk még egy szervilis, és hazug médiának is joga van szabadon dolgoznia, amelyen túl pláne megengedhetetlen ellenében a fizikai erőszak. Ilyen azonban közel fél óra alatt sem volt, kiabálni pedig egy tüntetésen ér, aki kijön egy ilyenre, annak tudnia kell, hogy itt emberek jelszavakat fognak skandálni. A látogató a Sziget Nagyszínpada előtt sem kéri ki, hogy nem tud kulturáltan beszélgetni a szomszédjával a hangerőtől.

 

 Szóval elküldtem a posztomat, majd tovább mentünk, és már csak másnap olvastuk a Hír tévé hangulatkeltő, minden alap nélküli cikkét (amit a Magyar Nemzettel közösen futó szájtján közölt), hogy az Index látszott a hír tévé videóján, és egyértelműen azért volt kinn, hogy röhögjön a szegény riporternőn.

 

 Na most, még ezután sem mondom, hogy a Hír tévé azt érdemli, hogy ne vegyék médiaszámba, de jobban értem, hogy feltűnésükkel tömegek érzik úgy, hogy a helyszínen a valóság átírása, a korrupt hatalom kiszolgálása kezdődik el.

 

(winwinszituacio.tumblr.com)

 


További hírek

  Képes egy tablet helyettesíteni a laptopot? Érdemes befektetnie rá?
2021. 01. 27. 20:46 fovarosi-hirhatar.hu
  Ezeket a termékeket hívták vissza az elmúlt napokban
2021. 01. 26. 17:03 fovarosi-hirhatar.hu
  Új üzemeltetője lesz a Gundel étteremnek
2021. 01. 26. 17:03 fovarosi-hirhatar.hu
  Tehetségek kibontakozását segítő programok a Károlin
2021. 01. 26. 17:02 fovarosi-hirhatar.hu
  Fontos kérdések és válaszok – mielőtt autógumit vásárolnánk
2021. 01. 26. 13:00 fovarosi-hirhatar.hu
  Az orosz tesztek alapján kapta meg a hazai engedélyt a Szputnyik V
2021. 01. 25. 18:19 fovarosi-hirhatar.hu
  Szanyi Tibor pártja önállóan indul a 2022-es választáson
2021. 01. 25. 18:19 fovarosi-hirhatar.hu
  Ujhelyi: Egy minisztérium sem vállalta a felelősséget az oltási tervért
2021. 01. 23. 19:45 fovarosi-hirhatar.hu
  Este nyolc után is kimehetnek majd az utcára, akiket már beoltottak
2021. 01. 22. 18:21 fovarosi-hirhatar.hu
  Cseh Katalin - ne járjon uniós támogatás Tiborcz Istvánnak
2021. 01. 22. 18:21 fovarosi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport