FŐVÁROSI HÍRHATÁR - Fafelületek festése profi módon

FŐVÁROSI HÍRHATÁR
   
 2024.07.21.
 Vasárnap
Ma Dániel napja van.
Holnap Magdolna napja lesz.
   EUR árfolyam
   391,11 Ft
   CHF árfolyam
   404,72 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2024. 06. 20. 12:25     


Fafelületek festése profi módon
A fafelületek festése nem nehéz ugyan, de időigényes. Érdemes tisztában lenni azzal, hogy a fa másképp viselkedik, mint más felületek, például a festett falak, a fém vagy a gipszkarton. A csupasz, bevonat nélküli fa például gyorsan felszívja a festéket.

Festékek fára

 

Épp ezért mindig szükség van alapozóra, ezen túl pedig a festett vagy bevont fát enyhén csiszolni is kell, hogy legyen tapadása. Fára nem lehet akármilyen festékkel festeni, a Bíborfesték Üzletház speciális fafestékeket kínál. 

 

Nem mindegy az sem, hogy mi a célunk a festéssel, ettől függően több mindenre is szükségünk lehet. A favédő anyagok, ápolók és olajok segítenek nekünk abban, hogy a fafelületek sokáig szépek maradjanak.

 

Hígítófélék és különféle festékek

 

Olyan anyagokra is szükségünk lehet, mint amilyen a benzines folttisztító vagy a festéklemaró, hiszen a festendő felületet a fa esetében is alaposan elő kell készíteni. A fafestékek hígítása a típustól függően többféle hígítóval is történhet, szintetikus, lakkbenzin, aromás változat is szóba jöhet. Arról, hogy melyikre lesz szükségünk, a festék dobozán találunk eligazítást. 

 

Vannak kifejezetten fakerítésre alkalmas festékek, de ugyanígy zománcfestékek, lazúrfestékek, lakkok is a Bíborfesték Üzletház kínálatában. Ha megfelelően előkészítettük a felületeket, és gondosan járunk el, profi végeredményt kapunk. Legyen szó akár átfestésről, színezésről, ápolásról vagy lazúrozásról. 

 

Előkészületek és tippek

 

Nagyon fontos, hogy tiszta felületen kezdjük meg a munkát, a tisztításhoz pedig viseljünk szemvédőt és kesztyűt is. Az összes olaj, szennyeződés és kosz eltávolítása után tiszta, meleg vízzel töröljük át a felületet, majd hagyjuk a fát teljesen megszáradni. 

 

Ezután nézzük át alaposan, hogy vannak-e rajta hasadások, karcolások, sérülések. Ha szükséges, ezeket töltsük ki erre speciálisan kifejlesztett anyaggal. Ezután jöhet a csiszolás, mely történhet csiszolópapírral és géppel is. Ilyenkor védjük magunkat a portól, szintén fontos a védőszemüveg, de egy maszknak is nagy hasznát vehetjük. 

 

A csiszolásnak nemcsak az a célja, hogy megszabadítsuk a fát az összes bevonattól és folttól, hanem az is, hogy így segítsük a festék megtapadását. Ha például egy fa bútort szeretnénk átfesteni és ennek vannak görbületei, ívei, akkor érdemes csiszolópapírt használni, hogy megmaradjanak a kerek formák. A csiszolás után ismét portalanítsunk, majd jöhet az alapozás. Az alapozót festőhengerrel vagy ecsettel is fel lehet vinni a felületre, és mindig várjuk meg a teljes száradást. 

 

Csak ezután kezdjünk el festeni alaposan, egyenletesen, akár ecsettel, akár hengerrel. Ha az első réteget a teljes száradás után egy picit finom szemcséjű papírral lecsiszoljuk, akkor a végeredmény még simább, tartósabb lesz. A fa festéséhez többféle anyagra és eszközre lesz szükségünk, ezeket mind be tudjuk szerezni a Bíborfesték Üzletházban. A festés bár időigényes, de megéri a fáradozást, hisz alapos munkával szép és tartós eredményt érhetünk el.


További hírek

  A Hír TV-ből kirúgták, polgárőr lett Pálffy István
2024. 07. 21. 08:58 fovarosi-hirhatar.hu
  Harmadával kevesebb orvosi ügyelet lesz Budapesten
2024. 07. 21. 08:58 fovarosi-hirhatar.hu
  Tovább hízik Orbán apjának földbirtoka
2024. 07. 21. 08:58 fovarosi-hirhatar.hu
  Medián: a Fidesz népszerűsége zuhanóban, a Tisza Párté növekvőben
2024. 07. 18. 12:49 fovarosi-hirhatar.hu
  Pénzért erőszakolt erdei túrák
2024. 07. 18. 12:49 fovarosi-hirhatar.hu
  Sziget – FutureGrounds: Gondolj a jövőre!
2024. 07. 18. 12:48 fovarosi-hirhatar.hu
  Az egyetemisták közel fele fontolgatja a külföldi letelepedést
2024. 07. 14. 12:22 fovarosi-hirhatar.hu
  Dr. Magyar György az elszámoltatások jogi buktatóiról
2024. 07. 14. 12:22 fovarosi-hirhatar.hu
  Utolsó értékes ingatlanát is kénytelen volt eladni az MSZP
2024. 07. 14. 12:22 fovarosi-hirhatar.hu
  Milyen előnyökkel és hátrányokkal rendelkezik a bankkártya-elfogadás a kereskedők számára?
2024. 07. 09. 12:30 fovarosi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport