FŐVÁROSI HÍRHATÁR - Kutyafarm a konyhában

FŐVÁROSI HÍRHATÁR
   
 2021.01.27.
 Szerda
Ma Angelika napja van.
Holnap Károly, napja lesz.
   EUR árfolyam
   359,78 Ft
   CHF árfolyam
   334,05 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 07. 14. 20:43     


Kutyafarm a konyhában
Szeretne egy nyugodt környéken elpihenő, négylakásos Szemlőhegyi úti társasházban meghitt 60 négyzetméteres lakást? Valamint kedveli a háziállatokat? Mondjuk a bájos kutyákat? S egyszerre másfél tucatot? Megkaphatja.

Szeretne egy nyugodt környéken elpihenő, négylakásos Szemlőhegyi úti társasházban meghitt 60 négyzetméteres lakást? Valamint kedveli a háziállatokat? Mondjuk a bájos kutyákat? S egyszerre másfél tucatot? Megkaphatja.

 

Kétségbeesett telefont kaptunk a Szemlőhegyi út egyik társasházából, ahol elsőre rajzfilmbe illő történetet találtunk, de másodszorra már kénytelenek voltunk megállapítani: a 101 kiskutya bájosnak semmiképpen sem mondható, viszont kifejezetten életszerűtlen történet lehetne a valóságban.

Czövek Ágnes és a házban élő másik három család immár perben áll egy fantomszerű kutyatartóval, aki úgy vélte: a 60 négyzetméteres társasházi lakása kiváló helyszín egyrészt élni – ebben nem is kételkedünk az adott helyen -, másrészt kutyát tenyészteni, de vagy ez-két tucatot.

Az olasz születésű s ausztriai állampolgárságú Carlo de Rochi néhány éve úgy vélte, nincs is jobb lehetőség a kutyatenyésztésre, mint egy Szemlőhegyi úti lakás. Az, hogy engedélye volna-e minderre, nem sikerült kideríteni, mivel a néhány hete a lakásánál megjelent önkormányzati és állategészségügyi szakembereket nem engedte be a lakásba, mondjuk érthető okokból, én sem tenném 15 kutyával a spájzban.

Az állatbaráti szeretettel nem is lenne probléma, ha mindezt szakhatósági engedélyek és paraméterek között tenné, ami ebben az esetben erősen kérdéses. A társasházi közös kertterületből is lecsípett magának, illetve az ebeknek egy nem kis területet, elvégre szegény állatoknak kell a mozgástér, csak kérdés, hogy miért a másé.

 

Tudósítónk helyszíni tapasztalatairól beszámolva megerősítette a lakók panaszát, főként 30 fokban: irgalmatlan bűz terjeng a házban s a környékén, de ez még a kisebbik probléma lenne. Szerencsétlen állatok, a létszámukat tekintve irgalmatlan életteret és zajt követelnek ki maguknak, ami már nem csak a társasház, de a szomszédos épületek tulajdonosai számára is leviselhetetlen.

Más megoldást nem látván, az önkormányzat segítségét kérték, ami némileg ellaposodva láttamozta a „tényállást”, mivel a lakásba nem tudtak bejutni, igazolandó a lakók panaszát.

A lakók más megoldás híján pert indítottak, ami természetesen közel szeptemberig nem hoz érdemi változást az ítélkezési szünet miatt, ám a kánikula legalább helyben tartja a kutyusok penetrációját.

 

Keressük a zsebtenyésztő világfit, várjuk az önkormányzati illetékesek esettel kapcsolatos álláspontját, addig is, míg a bizarr helyzetre válaszokat találunk, egy bölcs, ám szomorú film címével búcsúzunk: áldd meg az állatokat és a gyerekeket. Annak nem lett jó vége, itt remélhetően igazsággal ítél a sors állatokról s emberekről egyaránt.

 


További hírek

  Képes egy tablet helyettesíteni a laptopot? Érdemes befektetnie rá?
2021. 01. 27. 20:46 fovarosi-hirhatar.hu
  Ezeket a termékeket hívták vissza az elmúlt napokban
2021. 01. 26. 17:03 fovarosi-hirhatar.hu
  Új üzemeltetője lesz a Gundel étteremnek
2021. 01. 26. 17:03 fovarosi-hirhatar.hu
  Tehetségek kibontakozását segítő programok a Károlin
2021. 01. 26. 17:02 fovarosi-hirhatar.hu
  Fontos kérdések és válaszok – mielőtt autógumit vásárolnánk
2021. 01. 26. 13:00 fovarosi-hirhatar.hu
  Az orosz tesztek alapján kapta meg a hazai engedélyt a Szputnyik V
2021. 01. 25. 18:19 fovarosi-hirhatar.hu
  Szanyi Tibor pártja önállóan indul a 2022-es választáson
2021. 01. 25. 18:19 fovarosi-hirhatar.hu
  Ujhelyi: Egy minisztérium sem vállalta a felelősséget az oltási tervért
2021. 01. 23. 19:45 fovarosi-hirhatar.hu
  Este nyolc után is kimehetnek majd az utcára, akiket már beoltottak
2021. 01. 22. 18:21 fovarosi-hirhatar.hu
  Cseh Katalin - ne járjon uniós támogatás Tiborcz Istvánnak
2021. 01. 22. 18:21 fovarosi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport