FŐVÁROSI HÍRHATÁR - Lefejelte a rendőrt a kábítószeres

FŐVÁROSI HÍRHATÁR
   
 2021.04.16.
 Péntek
Ma Csongor napja van.
Holnap Rudolf napja lesz.
   EUR árfolyam
   360,84 Ft
   CHF árfolyam
   327,54 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2013. 01. 30. 11:54     


Lefejelte a rendőrt a kábítószeres
Kábítószerrel való visszaélés vétségének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást egy 39 éves budapesti férfi ellen, akinél 2013. január 29én éjjel 2 db gyors-záras pakettba csomagolt, fehér színű kokaint találtak, és amelyből a férfi fogyasztott is. A zárkában üvöltöző férfi homlokon fejelt és megrúgott egy rendőrt, ahogy a helyiségből kitörve megpróbált menekülni.A rendőr kórházban a férfi szabadlábon....

A BRFK XIII. kerületi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya kábítószerrel visszaélés vétségének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást T. Zoltán 39 éves budapesti lakos ellen, akinél 2013. január 29. napon 00 óra 17 perc körüli időben történt rendőri igazoltatás alkalmával végrehajtott ruházatátvizsgálás során 2 db gyors-záras pakettba csomagolt, fehér színű kábítószergyanús anyagot – T. Zoltán elmondása szerint – kokaint találtak, melyből a férfi fogyasztott is.

 

A rendőrök 2013.01.29. napon 00.15. perc körüli időben egy rablás bejelentése kapcsán jelentek meg a Budapest XIII. kerület Váci úton lévő egyik társasház előtt, ahol a 39 éves férfi fogadta őket. A férfi nagyon zavartan viselkedett, összefüggéstelenül beszélt arról, hogy őt követik, és hogy nem sokkal a rendőrök értesítése előtt ismeretlenek megtámadták, és elvették a Nokia típusú telefonját. Elmondta, hogy a II. kerületből taxival próbált eljutni a Marina partra, azonban észlelte, hogy egy autó követi őket, és hogy megtévessze azokat, hamarabb kiszállt. Az őt követő autóból ekkor kipattant két férfi, akik később bántalmazták.

 

Később úgy nyilatkozott, hogy a II. kerületben egy ismerősénél két férfi 200 ezer forintot követelt tőle.

 

A férfi zavarodott viselkedése miatt az intézkedő rendőrök mentőt hívtak, akik sérülést nem találtak a férfin.

 

Időközben a férfit szállító taxis   is visszatért a helyszínre, aki elmondta, hogy a férfi nem rendezte a fuvardíjat, azzal az ürüggyel, hogy csak euró van nála, és a barátnőjéhez megy pénzért, a taxiban hagyva két doboz cigarettát, elszaladt.

A 39 éves férfi végül a helyszínen rendezte a számlát.

 

A férfi a rendőrök kérdésére elismerte, hogy alkoholt, kokaint és speed-et fogyasztott.

 

A ruházatátvizsgálás során a rendőrök a férfi  zsebében 2 csomag kábítószergyanús anyagot is találtak, melyről úgy nyilatkozott, hogy az kokain. Kabátja felső zsebéből pedig előkerült az állítólagosan ellopott Nokia típusú telefon is.

 

Az intézkedő rendőrök a 39 éves férfit mintavétel céljából  az orvosi ügyeletre kísérték, majd – bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt - a BRFK XIII. kerületi Rendőrkapitányságra előállították.

 

A férfit előállítását követően a kapitányság előállító helyiségében helyezték el. A férfi néhány órával később az előállító helyiségben üvöltözni kezdett, és dörömbölt a zárka ajtaján. Az  előállító helyiségnél a befogadást végző őr egy másik rendőr biztosítása mellett kinyitotta a zárka ajtaját, hogy megnézze, a férfi miért kiabál. Ekkor a 39 éves férfi minden előjel nélkül homlokon fejelte a helyiségbe belépő rendőrt, valamint egy alkalommal lábon is rúgta. Az előállítóst biztosító rendőrt az útjából félrelökte, és az előállító helyiségből kitörve megpróbált a kijárat felé menekülni.

 

Egy másik éppen szolgálatba álló rendőr felismerve a helyzetet megpróbálta a férfi útját állni, aki azonban lendületétől elsodorta a rendőrt. Végül kettejük között dulakodás alakult ki, mely során az előállító helyiséggel szemközti falhoz csapódtak, amely során a fal megrongálódott, a 39 éves férfi pedig megsérült.

 

Végül a férfi a földre került, ahol kezét és lábát is megbilincselték.

 

Tekintettel arra, hogy a férfi fején egy duzzanat volt látható, illetve a bilincselés során hámsérülése keletkezett, mentőt hívtak.

 

A 39 éves férfi az orvosi ellátást elutasította. A megfejelt rendőrt a Honvéd Kórház Sürgősségi Baleseti Osztályára szállították, és az elszenvedett agyrázkódás miatt megfigyelésre a kórházban tartották.

 

Ezt követően a 39 éves férfit kábítószerrel visszaélés vétség megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták, majd kihallgatását követően szabadon bocsátották. A valótlan bejelentés miatt még a rendőri intézkedés alkalmával 50 000.-Ft helyszíni bírsággal sújtották.

A Hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt az eljárás lefolytatása a Nyomozó ügyészség hatáskörébe tartozik.

 


További hírek

  A fürdőszoba és a lakáseladás összefüggései
2021. 04. 15. 12:42 fovarosi-hirhatar.hu
  800 millióból forgatják a balatonőszödi beszédről és a tévészékház ostromáról szóló filmet
2021. 04. 13. 19:26 fovarosi-hirhatar.hu
  L. Simon László előkerült: múzeumi integrációért felelős miniszteri biztos lesz
2021. 04. 13. 19:26 fovarosi-hirhatar.hu
  A besúgónak tartott veterán DJ lopással vádolja Presseréket
2021. 04. 13. 19:26 fovarosi-hirhatar.hu
  Az amerikai elnök „félhülye”, helyettese „fekete ribanc” a szegedi docens katedráján
2021. 04. 12. 17:59 fovarosi-hirhatar.hu
  Orosz rulett: egyetértésben tiltakoznak a pedagógus szervezetek az áprilisi nyitás ellen
2021. 04. 12. 17:59 fovarosi-hirhatar.hu
  Gyanúsítottként hallgatták ki Czeglédy Csabát az Ördög ügyvédje ügyében
2021. 04. 12. 17:59 fovarosi-hirhatar.hu
  Az oltásregisztrációt használja fel propagandára a kormányzat
2021. 04. 08. 19:36 fovarosi-hirhatar.hu
  Megszűnik a távirat, 174 évig szolgált - a Magyar Távirati Iroda még marad
2021. 04. 08. 19:36 fovarosi-hirhatar.hu
  Brutálisan drága, értelmetlen, titkos és nemzetbiztonságilag kétes az 540 milliárdos kínai szuperegyetem
2021. 04. 08. 19:36 fovarosi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport