FŐVÁROSI HÍRHATÁR - Milyen pénztárgépet vegyek?

FŐVÁROSI HÍRHATÁR
   
 2024.07.21.
 Vasárnap
Ma Dániel napja van.
Holnap Magdolna napja lesz.
   EUR árfolyam
   391,11 Ft
   CHF árfolyam
   404,72 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2024. 06. 23. 10:09     


Milyen pénztárgépet vegyek?
A termékek és szolgáltatások értékesítése során elengedhetetlen egy pénztárgép megléte. Az online pénztárgép rendelet 2017. január 1-én lépett életbe, azóta pedig a vállalkozások körében folyamatosan felmerül a kérdés, hogy milyen típus mellett érdemes dönteni, mire érdemes odafigyelni a választás során.

A pénztárgép kiválasztása során számos szempontot kell mérlegelni. Az érvényes forgalmazási engedéllyel rendelkező pénztárgépek listáját az MKEH honlapján tudod megtekinteni. A felsorolásban lévő készülékekre igaz, hogy a jogszabályoknak megfelelő bizonylatokat nyomtatják. Ezt is érdemes figyelembe venned a pénztárgép vásárlás előtt.

 

Kifogástalan működés, az egyik legfontosabb szempont


Hatalmas kínálat áll rendelkezésre a piacon, azonban egy-egy típus között hatalmas eltérések lehetnek. Emiatt fontos, hogy egyes darabokról minél több információt megtudni és szükség esetén egy szakemberrel is egyeztetni a témában. A legfontosabb, hogy az adott készülék megfeleljen a pénztárgépekre vonatkozó jogszabályi előírásoknak. Ezt szem előtt tartva nem árt, ha csak és kizárólag megbízható helyről vásárolj. Ez a bérlésre is igaz.


Ha azt szeretnéd, hogy a pénztárgép minden szempontból megfeleljen az elképzeléseidnek és a vállalkozásodnak, akkor érdemes alaposan utána járni, hogy a készülék milyen gyorsan dolgozik, milyen extra funkciókkal rendelkezik, valamint hányféle gyűjtőt, illetve árut képes kezelni.

 

Megbízhatóság mindenekelőtt

 

Annak érdekében, hogy elkerüljük a Nemzeti Adó- és Vámhivatal által kiszabott büntetéseket, elengedhetetlen, hogy a készülék folyamatosan adatokat szolgáltasson a NAV felé. A megbízhatóság rendkívül fontos, hiszen a nem megfelelően működő gép nem csupán bosszúságot okoz, hanem akár komoly bírságot is eredményezhet.

 

A készülék ára, avagy olcsó húsnak híg a leve

 

Az elmúlt években a pénztárgépek ára jelentősen megnőtt, melynek hátterében a készülékekre vonatkozó rendelet műszaki előírásai állnak. Ennek következtében ugyanis a gépek jóval több fejlesztést igényelnek. Érthető, ha nem szeretnél sokat kiadni a pénztárgépre, azonban nem szabad elfelejteni, hogy jó esetben hosszú távra szól a döntés, vagyis ne csak azt nézd, hogy minél olcsóbban megúszd a vásárlást. Gyakran megéri egy kicsit többet szánni a készülékre, különösen, ha jobban megfelel az elképzeléseinknek.

Nagyobb vállalkozások esetében, ahol akár napi több ezer nyugta kinyomtatására is szükség lehet, elengedhetetlen, hogy a készülék bírja a strapát és ne adja meg magát a túlterhelés miatt. Emiatt is érdemes egy masszív, akár drágább készüléket választani.

 

Extra funkciók, melyek hasznosabbak, mint gondolnád

 

A mai online pénztárgépek számos extra funkcióval fel vannak szerelve, melyek egyszerűbbé és kényelmesebbé teszik a használatot. Ilyen például a gyors papírtekercs csere vagy a világító képernyő. Ezek az extrák feleslegesnek tűnhetnek, azonban nagy mértékben képesek megkönnyíteni a munkafolyamatot. Minél alaposabban utánanézel a kiválasztott típusoknak, annál valószínűbb, hogy a vállalkozásodnak megfelelő típust fogod kiválasztani.


További hírek

  A Hír TV-ből kirúgták, polgárőr lett Pálffy István
2024. 07. 21. 08:58 fovarosi-hirhatar.hu
  Harmadával kevesebb orvosi ügyelet lesz Budapesten
2024. 07. 21. 08:58 fovarosi-hirhatar.hu
  Tovább hízik Orbán apjának földbirtoka
2024. 07. 21. 08:58 fovarosi-hirhatar.hu
  Medián: a Fidesz népszerűsége zuhanóban, a Tisza Párté növekvőben
2024. 07. 18. 12:49 fovarosi-hirhatar.hu
  Pénzért erőszakolt erdei túrák
2024. 07. 18. 12:49 fovarosi-hirhatar.hu
  Sziget – FutureGrounds: Gondolj a jövőre!
2024. 07. 18. 12:48 fovarosi-hirhatar.hu
  Az egyetemisták közel fele fontolgatja a külföldi letelepedést
2024. 07. 14. 12:22 fovarosi-hirhatar.hu
  Dr. Magyar György az elszámoltatások jogi buktatóiról
2024. 07. 14. 12:22 fovarosi-hirhatar.hu
  Utolsó értékes ingatlanát is kénytelen volt eladni az MSZP
2024. 07. 14. 12:22 fovarosi-hirhatar.hu
  Milyen előnyökkel és hátrányokkal rendelkezik a bankkártya-elfogadás a kereskedők számára?
2024. 07. 09. 12:30 fovarosi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport