FŐVÁROSI HÍRHATÁR - Okoskosár született

FŐVÁROSI HÍRHATÁR
   
 2019.10.19.
 Szombat
Ma Nándor napja van.
Holnap Vendel napja lesz.
   EUR árfolyam
   330,95 Ft
   CHF árfolyam
   300,98 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2012. 11. 13. 22:16     


Okoskosár született
Elindult az NFH új, gyerekeknek szóló interaktív kezdeményezése, az „Okoskosár” honlap,így okosboltban tanulhatják meg a kicsik, hogyan válhatnak tudatos vásárlóvá.

Elindult az NFH új, gyerekeknek szóló interaktív kezdeményezése, az „Okoskosár” honlap,így  okosboltban  tanulhatják meg a kicsik, hogyan válhatnak tudatos vásárlóvá. 
 

November 13-án elindult a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) új, gyerekeknek szóló intetraktív kezdeményezése, az „Okoskosár” honlap. A hatóság a mai kornak megfelelő csatorna, az internet segítségével a www.nfhokoskosar.hu weboldal segítségével igyekszik hozzájárulni ahhoz, hogy a gyerekek majdan tudatos vásárlóként éljék minden napjaikat.  A kezdeményezés elsődlegesen az óvodásoknak  és a kisiskolásoknak szól,s ami  játékosan  próbálja megismertetni a kicsiket  a legfontosabb fogyasztóvédelmi tudnivalókkal

 

A fogyasztóvédelmi hatóság eddig is kiemelt feladatként kezelte a fiatalkorúak, gyermekkorúak tudatos fogyasztóvá válását, ennek érdekében különféle előadásokkal, laboratóriumi nyílt napokkal és a fogyasztóvédelem témáját körüljáró vetélkedőkkel igyekezett elősegíteni az ilyen témájú ismeretek széleskörű terjesztését.

 

Az www.nfhokoskosar.hu internetes portál – elsőként és egyedülállóan – óvodás és alsó tagozatos gyermekek számára készült. Ez a korosztály, amely  a legfogékonyabb az  új ismeretekre, s emiatt is nagyon fontos, hogy pozitív mintákkal találkozzanak ebben az időszakban.

Ráadásul  a gyermekek – életkori sajátosságok miatt – egy kiszolgáltatott korcsoport, így rajtuk keresztül fontos a szülők elérése is, ráadásul az  "együtt tanulás" szórakoztató is. Mindezt, a korosztály tanulási képességeit figyelembe véve, látens és játékos módon oldja meg az új weboldal , ráadásul  a program szerves része az egészségre és a környezettudatos viselkedésre való nevelés is.

 

A honlap várható felhasználói a 3-10 éves gyermekek közül kerülnek ki. A kisebbeknek, kik még nem sajátították el az olvasást, azoknak a honlap olyan tartalmi anyagrészeket tartalmaz, mint lapozható, hangos mesekönyv, online kifesthető színező, Okosbolt – melynek jó és rossz figurái elmondják magukról, hogy miért érdemes velük foglalkozni, vagy miért lehetnek veszélyesek a kisgyermekek számára. A gyermekekhez Pici Lili és FogyaszTóni – az Okoskosár főszereplői szólnak, hogy minél közelebb kerüljenek a látogatók világához.

 

 Az olvasásban már jártas nagyobbaknak hasznos tanácsokkal, érdekes tényekkel  szolgál a honlap. Ők is változatos játékok keretében ismerkedhetnek meg közelebbről az Okoskosár figuráival, valamint gyermektotó keretében tesztelhetik fogyasztóvédelmi tudásukat, fejleszthetik képességeiket is.

Mindkét korosztály számára tervez a hatóság pályázatokat is a későbbiekben.

 

Az alkotók bíznak abban, hogy a gyerekek szülői felügyelettel használják majd az OKOSKOSÁR oldalt, így számukra is kínálnak hasznos információkat.

(szy)


További hírek

  Milyen bútort válasszunk gyerekszobába, mint kiegészítő fekhely?
2019. 10. 17. 16:51 fovarosi-hirhatar.hu
  Budapest felszabadult – Karácsony Gergelynek hívják az új főpolgármestert
2019. 10. 14. 08:47 fovarosi-hirhatar.hu
  A birodalmi fenék: Borkai megnyerte az ellenzéknek szűken fél Magyarországot
2019. 10. 14. 08:36 fovarosi-hirhatar.hu
  Borkai, a király meztelen – ennyi volt, hibernálja magát a botrányt kirobbantó „ördög ügyvédje”
2019. 10. 12. 12:11 fovarosi-hirhatar.hu
  Fizetésemelés helyett megtiltják a tanároknak, hogy a fizetésükről beszéljenek
2019. 10. 09. 14:15 fovarosi-hirhatar.hu
  Állítólag a Borkai-botrányt kirobbantó „ügyvéd” nem létezik, már egy ideje árulták a szexfelvételeket
2019. 10. 09. 13:22 fovarosi-hirhatar.hu
  Egy győri fideszes véleménye a kipattant botrányról
2019. 10. 08. 13:59 fovarosi-hirhatar.hu
  Kilőtték a Borkai Zsolt feltételezett kokain- és szexügyeit nyilvánosságra hozó titokzatos blogoldalt
2019. 10. 07. 13:22 fovarosi-hirhatar.hu
  Márki-Zay választási vérdíjat tűzött ki
2019. 10. 07. 13:22 fovarosi-hirhatar.hu
  Miskolcig érnek a győri fideszes pornóbotrány szálai
2019. 10. 06. 12:31 fovarosi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport