FŐVÁROSI HÍRHATÁR - Szeressük egymást gyerekek

FŐVÁROSI HÍRHATÁR
   
 2020.04.03.
 Péntek
Ma Buda, Richárd napja van.
Holnap Izidor napja lesz.
   EUR árfolyam
   364,42 Ft
   CHF árfolyam
   345,44 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 08. 20. 16:47     


Szeressük egymást gyerekek
Mint két kicsi lego, a legmagasabb állami kitüntetést kapja Kertész Imre és Rubik Ernő; a Matolcsy-istálló vett ezt-azt, elvégre a forint veri az indonéz rúpiát; meghalni nem menő. de elkerülhetetlen; a Sziget-klán félmilliárdot kapott az államtól, mert csak.

Mint két kicsi lego, a legmagasabb állami kitüntetést kapja Kertész Imre és Rubik Ernő; a Matolcsy-istálló vett ezt-azt, elvégre a forint veri az indonéz rúpiát; meghalni nem menő. de elkerülhetetlen; a Sziget-klán félmilliárdot kapott az államtól, mert csak. Lehet, hogy tévedek, de nem alakul(t) ki itt egy új, vérkapitalista felső ezer, szaporán de limitálva, amint a legendás vérnyúl? Miközben a baloldal meg csak hápog, mint az esküvői lúd, hogy már megint kimaradtak valamiből. De végleg.

 

Mint két kicsi lego

 

Kertész Imre és Rubik Ernő két jó barát, azzá teszi a dicső múlt és a kultúrpolitika. Nem mintha egymással bármi bajuk lenne, mindössze kiváló és kacsintgató hír, hogy – tegyük hozzá: megérdemelten a legmagasabb magyar állami kitüntetést, a Szent István Rendet idén Rubik Ernő feltaláló és Kertész Imre író veheti át - közölte az MTI érdeklődésére Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője hétfőn. Havasi Bertalan hozzátette: az elismerést olyan személyiségek kaphatják, akiknek nemzetközi elismertsége vitathatatlan, és szerte a világban öregbítik Magyarország hírnevét.

 

 

Hiszen rend a lelke mindennek.

 

Rendben van, hogy a Magyar Nemzet című izé 2009.-ben az alábbi igaz magyar kirohanással nyitotta ki a verbalitása bugylibicskáját: „Hazugok és antiszemiták országa” - Kertész Imre a magyarokat szidja. Nagyot változott a zsurnálszemléletük mára, pedig senki sem mondta meg, hogy mit írjon a szabad magyar sajtó a vezér cikkében: „Van abban valami nagyon szomorú, hogy Magyarország első irodalmi Nobel-díjasa 2002 októberében szinte még meg sem érkezett Stockholmból, idehaza már kitört a politikai botrány. Miért kapta, hogyan kapta, miért ő kapta. És ma nagyjából ugyanott tartunk, ahol akkor: a megosztott, közös nevezőt már alig találó honi értelmiség jelentős és jelentéktelen figurái ismét azt tartják a legfontosabbnak, hogy saját helyüket kijelöljék, viszonyulásukat meghatározzák Kertész Imréhez az író 85. születésnapja ürügyén.”

 

Szeressük egymást, gyerekek. Én konkrétan pityergek, olyan szép ez a kis világunk.

 

Hazafias légfront

 

A gyerekes családok fele éhezik, sok iskolás és óvodás szédelegve kezdi a hetet. A kétezres évek eleje óta drámaian romlott a helyzet. A gyerekek az állami intézményekben kapnak ugyan ingyen ételt vagy a Gyermekétkeztetési Alapítványtól élelmiszercsomagot, ám a legnagyobb veszélyt a hétvégék és a nyári hónapok jelentik. 3,3 millióan pedig 65 000 forintnál kevesebből élnek. Magyarországon.

 

A Magyar Nemzeti Bank a közelmúltban megvásárolta a jelenleg négycsillagos kastélyszállóként működő tiszaroffi Borbély-kúriát, amely a jegybank saját üdülője lesz. A  nemrég nettó 680 millió forintért árult ingatlant sikerült kiharcolni 450 millióért. Sőt: vadonatúj "Eiffel Palace" irodaház is a tulajdonuk lett valami off-shore cégektől (de ezek jó off-shore cégek), csekély 12c milliárdért. Bagatell.

 

 

Ez a két hír így egymás melletti formában hatásvadászat lenne..? Az. Tudom fokozni: összesen 415 millió forint plusztámogatásban részesítette idén a kormány a Sziget, a VOLT, a Balaton Sound, és a Nagyon Balaton fesztiválokat, amint megtudhattuk mindezt A kormányszóvivőtől. Így egy céghez került az a pénz, amit "a kiemelkedő turisztikai vonzerővel rendelkező nyári könnyűzenei fesztiválok"-ra szántak. Kurucz Éva a sajtótájékoztatón többek között ezt mondta: "A Magyarországra irányuló turizmus 10-12 százalékát a fesztiválok generálják, évente 100 milliárd forint bevételhez juttatva a gazdaságot. A kormány ezért a fesztiválok támogatására eredetileg szánt 330 millió forintos kereten felül további 265 millióval támogatja a Nagyon Balaton fesztivált és összesen 150 millióval a Sziget, a VOLT és a Balaton Sound fesztiválokat. A fesztiváloknak komoly segítséget jelent az is, hogy a belépőik árának áfa-tartalmát a kormány tavaly nyáron 27-ről 18 százalékra csökkentette.”

Lehet, hogy tévedek, de nem alakul(t) ki itt egy új, vérkapitalista felső ezer, szaporán de limitálva, amint a legendás vérnyúl? Miközben a baloldal meg csak hápog, mint az esküvői lúd, hogy már megint kimaradtak valamiből. De végleg.

 

Meghalni – nem menő

 

Viszont az egyetlen biztos pont az életben, ami elkerülhetetlen. Jelen tudásunk szerint. A hivatalos magyar közszolgalelkű média viszont úgy tűnik úgy véli: csak a selejt pusztul, az élet örök, a kinevezéseik úgysem csak holtomiglan holtodiglan szólnak, de viszont hanem örökéletre-halálra.

Szerintük.

Már elegen felzúdultunk azon, hogy mekkora tahó és gyáva alja szemlélet uralkodhat a közmédiákban, hogy Bajor Imre szerencsétlen haldoklásának bevégzéséről nem számolt be az híradó. Valamelyik szerencsétlen szánalmas beszari csinovnyik azzal az indokkal csinálta össze magát, hogy hát mert nem volt Kossut-díjas (de lesz ő még hírfőszerkesztő, hehe). Miután kiderült, hogy az indoklás finoman szólva nem bontotta ki az igazság teljes egészét, különösebben senki sem csuklik, ennyi tellett a kreativitásból, nem is reklamál senki, ja, hazudunk-hazudunk, hát istenem, valamire csak fel kel venni azt a havi négyszázat plusz Szép Széchényi-kártyák. Mindezt azért, mert egy nem Orbán-fan mulattató halt meg.

 

 

Gondolhattuk egyszeri kisiklásnak a normáliséknál már rég dugványozásra küldött médialakáj kreténségét, de nagyot téved, aki hisz az alapvető erkölcsi normákban és/vagy a logikus életvezetésben. Robin Williams sajnálatos haláláról sem számol be a közt szolgáló média. Itt fejet kell, hogy hajtsunk a szakmai következetesség előtt: ő sem volt Kossuth-díjas.

 

Jelzem: a miniszterelnöknek sincs, ha ez majdan szerkesztési dilemmát jelentene.

 

(forrás: huppa.hu; fotó: 444, hvg)

 

 

 

 


További hírek

  A koronavírushoz hasonlította Orbánt Donald Tusk
2020. 04. 01. 20:09 fovarosi-hirhatar.hu
  Róna Péter hétfőtől diktatúrával számol Magyarországon, szerinte Orbán barbár világot képvisel
2020. 03. 31. 12:58 fovarosi-hirhatar.hu
  A járványveszély közepén indít kormánypropagandát a kormány
2020. 03. 30. 16:29 fovarosi-hirhatar.hu
  Az állam kisajátította Karinthy örökségét, az önjelölt(?) utódot leléptették
2020. 03. 29. 12:32 fovarosi-hirhatar.hu
  Holnaptól katonai vezetés alatt működnek a magyar kórházak
2020. 03. 29. 12:32 fovarosi-hirhatar.hu
  Attól a csúnya EU-tól kétezer milliárd forintnyi gyorssegélyt kap a kormány
2020. 03. 28. 11:13 fovarosi-hirhatar.hu
  Máris megbukott a fővárosi önkormányzat ingyenes napilapja – azonnali hatállyal távozott a főszerkesztő
2020. 03. 25. 19:39 fovarosi-hirhatar.hu
  Akinek nincs okostelefonja, az ne utazzon a Volánbusz járatain
2020. 03. 25. 19:39 fovarosi-hirhatar.hu
  Nem szavaz Orbán diktatúrájára az ellenzék – közös nyilatkozatot írtak alá
2020. 03. 24. 17:49 fovarosi-hirhatar.hu
  Öngyilkossági szándékáról posztolt szombaton a népszerű, de magára maradt újságíró
2020. 03. 23. 17:07 fovarosi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport