FŐVÁROSI HÍRHATÁR - Sztárzenészek sérültekkel lógnak

FŐVÁROSI HÍRHATÁR
   
 2020.07.06.
 Hétfő
Ma Csaba napja van.
Holnap Appolónia napja lesz.
   EUR árfolyam
   351,17 Ft
   CHF árfolyam
   330,30 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2012. 11. 26. 15:51     


Sztárzenészek sérültekkel lógnak
Sztárzenészek sérültekkel lógnak Móricz Zsigmond körtér metróépítési palánkjain. A rendezetlen területen a kopott falakon láthatók a sérültekből álló Nemadomfel Együttes tagjai Kiss Tiborral, Varga Liviusszal, Lovasi Andrással, Hobóval és más sztárzenésszel 2012. november 24.- december 8.között

Sztárzenészek sérültekkel lógnak Móricz Zsigmond körtér metróépítési palánkjain. A rendezetlen területen a kopott falakon láthatók a sérültekből álló Nemadomfel Együttes tagjai Kiss Tiborral, Varga Liviusszal, Lovasi Andrással, Hobóval és más sztárzenésszel 2012. november 24.-december 8. között.

 

A rendhagyó fotók a Móricz Zsigmond körtér metróépítési palánkjainak egy részét díszítik. A fotókiállítás egyrészt azért került a köztérre, hogy, a december 3-ai Fogyatékos Emberek Világnapja táján  felhívja a figyelmet a fogyatékos és ép emberek közötti kommunikáció, együttműködés és elfogadás szükségességére, valamint, hogy bemutassa a Jobb velünk a világ! jótékonysági rendezvénysorozat ót esztendejének varázslatos pillanatait képekben is.

 

A sérült és ép emberek összefogására és a Jobb velünk a világ! jótékonysági rendezvénysorozat ötéves sikeréréről szólnak a képek, ahol  ismert sérült és ép zenészek közös színpadi pillanatai elevenednek meg. Az öt éve indult kezdeményezés, a „ Jobb velünk a világ” koncertjein eddig húszezer néző fordult meg, és közel 40 millió forint adomány gyűlt össze, mellyel már most több száz hátrányos helyzetben élő emberen segítettek a sérültek, sztárzenészekkel összefogva. Az idei jubileumi koncert, amelyhez a szabadtéri kiállítás is kapcsolódik, a Barba Negra Music Clubban lesz december 2-án. Az idei esemény bevételét az Újbudán felépülő, sérült emberek és családjaik számára lakhatást nyújtó önsegítő közösségi otthon felépítésére fordítják a szervezők.

Baráth Andrea Újbuda esélyegyenlőségi referense az ünnepélyes megnyitón elmondta: „Minden olyan kezdeményezést támogatnunk kell, mely az esélyegyenlőség megvalósulását, a kerületben élő, dolgozó, átutazó emberek befogadó és elfogadó szemléletének erősítését segíti. Ez Újbuda számos intézkedésében tetten érhető”

 

A kiállítás képeit Varga Imre szabadúszó fotográfus készítette, aki önkéntes tevékenységével a kezdetek óta segíti az alapítványt és a Nemadomfel Együttest. „Számomra jelképes üzenete is van annak, hogy a metróépítés ideiglenes paravánjain kerülnek kiállításra a képek”  „Ez a fal hamarosan lebontásra kerül, és remélem, hogy ez a fotókiállítás kismértékben hozzájárul ahhoz, hogy a fogyatékos és egészséges emberek közötti falat is közösen lebontsuk”...  A sérült emberekből olyan rossz tulajdonságok hiányoznak, amelyek bennünk, épekben megvannak. Ilyen például az előítélet. Ők azt látják, aki vagy. Képesek új dolgokat a semmiből létrehozni, hittel, kitartással. Ők tényleg nem adják fel és semmi nem lehet akadály a számukra. Ezek nagyszerű és tanulni való dolgok azt hiszem, mindenki számára.”- mondta a fotográfus

 

A kiállítás november 24-e és december 8-a között látható  a Móricz Zsigmond körtéren, az egyszer eljövendő  4-es metró építési palánkjain.

 

 


További hírek

  Szikora Róbert szereti Orbán Viktort – nem kicsit, de nagyon
2020. 06. 30. 21:23 fovarosi-hirhatar.hu
  Elárverezték a „vasalódeszkás” tanár híres szemléltetőeszközét
2020. 06. 30. 21:23 fovarosi-hirhatar.hu
  Plusz 20 milliárdot kap kormánypropagandára a köztévé
2020. 06. 26. 20:27 fovarosi-hirhatar.hu
  109 millió forintot hozott az 52 milliárdból épült állami tesztpálya
2020. 06. 26. 20:27 fovarosi-hirhatar.hu
  Müller Cecília stoppolná a Covid-szűréseket
2020. 06. 26. 20:27 fovarosi-hirhatar.hu
  Túlzás...?; Lekerülnek a polcokról a Johnson & Johnson bőrfehérítő termékei
2020. 06. 23. 17:31 fovarosi-hirhatar.hu
  Milliárdos lett az Orbán irodáját felújító vállalkozó – azóta zsinórban nyer a budai várban
2020. 06. 23. 17:31 fovarosi-hirhatar.hu
  Csábítás mesterfokon
2020. 06. 22. 12:37 fovarosi-hirhatar.hu
  5,6 milliárd forintot jutott a székely hokiakadémiára
2020. 06. 22. 09:46 fovarosi-hirhatar.hu
  A nyugdíjasok után az érettségizőknek is propagandaanyagot küldött Orbán
2020. 06. 22. 09:46 fovarosi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport